ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Μεγάλα ντέρμπι στο Κύπελλο

Μεγάλα ντέρμπι στο Κύπελλο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Συνεχίζεται αύριο η Α΄ φάση του Κυπέλλου Ανδρών με πέντε αναμετρήσεις, οι δύο εκ των οποίων θα είναι ανάμεσα στις ομάδες της πρώτης τετράδας.

Μετά τα πρώτα δύο παιχνίδια του Κυπέλλου όπου η ΧΑΝΘ και ο Φοίβος πήραν την πρόκριση σήμερα (04/12) διεξάγονται πέντε ματς τα περισσότερα από τα οποία έχουν το χαρακτήρα του ντέρμπι.

Πιο αναλυτικά:

ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ- ΣΕΡΙΦΑΤΟ ΑΙΓΙΟΥ (16:00)

Στο «Σπίτι του Χάντμπολ» η ΑΕΣΧ Πυλαίας υποδέχεται το Σεριφάτο Αιγίου με τους γηπεδούχους να έχουν ρίξει το βάρος στο πρωτάθλημα. Πάντως στην μοναδική τους έως τώρα συνάντηση η ομάδα της Πυλαίας είχε κερδίσει μέσα στο Αίγιο για το πρωτάθλημα.

Ο τεχνικός της ΑΕΣΧ Πυλαίας Πάνος Γούσιος είναι: «Για εμάς το Κύπελλο ίσως είναι πολυτέλεια. Πρώτος στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Θα έχουμε 6-7 έφηβους στην αποστολή για να πάρουν χρόνο συμμετοχής, αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι δεν θα διεκδικήσουμε την νίκη και την πρόκριση».

Από την πλευρά του ο αρχηγός του Σεριφάτου Άγγελος Γιούπης σχολίασε: «Πάμε για ένα δυνατό παιχνίδι. Είναι πρόκληση για εμάς στην πρώτη μας χρονιά στην μεγάλη κατηγορία να περάσουμε στους «8» του Κυπέλλου. Είναι κίνητρο, είμαστε νεοφώτιστη ομάδα και θέλουμε να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο σε όλες τις διοργανώσεις».

ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (16:00)

Στο όμορφο νησί της Κέρκυρας όλα είναι έτοιμα για το ματς- γιορτή κόντρα στον Πανελλήνιο. Οι γηπεδούχοι που κάνουν εξαιρετική πορεία στην Α2 Ανδρών βλέπουν τον θεσμό, ως μια ευκαιρία για διάκριση, όπως δήλωσε και ο δεξιός ίντερ Νίκος Ριγανάς: «Εμείς θα παίξουμε για την νίκη. Δεν θα έχουμε άγχος, θα είναι γιορτή για εμάς, αφού ποτέ ο Φαίακας δεν έχει παίξει με ομάδα Handball Premier. Φαβορί είναι ο Πανελλήνιος, αλλά θα διεκδικήσουμε ότι πιθανότητες έχουμε».

ΓΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ- ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (17:00)

Στο κλειστό του Καματερού ο τοπικός ΓΑΣ θα αντιμετωπίσει τον νταμπλούχο Φίλιππο Βέροιας σε ένα ματς γιορτή με την διαφορά δυναμικότητας των ομάδων είναι σημαντική, αφού τις ομάδες χωρίζει μία κατηγορία.

Ο τεχνικός του ΓΑΣ Καματερού Παναγιώτης Μεσσήνης είπε: «Πριν ενάμιση χρόνο η ομάδα ήταν στη Β΄ Εθνική. Βάλαμε κάποιους στόχους να ανέβουμε στην Α1 και έτσι δηλώσαμε συμμετοχή και στο Κύπελλο. Είναι ιστορικές στιγμές για την πόλη και την ομάδα που έρχεται ο νταμπλούχος Ελλάδος. Άσχετα με την δυναμική των ομάδων, εμείς θέλουμε να έχουμε καλή νοοτροπία. Θα φιλοξενήσουμε τον Φίλιππο, όπως του αρμόζει όχι μόνο ως νταμπλούχος, αλλά ένα ιστορικό σωματείο για το άθλημα. Στους παίκτες μου εύχομαι να βιώσουν ένα ωραίο ντέρμπι επιπέδου Handball Premier, να διεκδικήσουν ότι μπορούν από το ματς και να τους… ανοίξει η όρεξη για την συνέχεια».

«Θέλουμε να πάρουμε μια εύκολη πρόκριση. Ξέρουμε ότι πρέπει από την αρχή να δείξουμε σοβαρότητα. Η ομάδα του Καματερού είναι πρωτοπόρος στην Α2 και θα παλέψει στην έδρα της, αλλά η αλήθεια είναι ότι η νίκη εξαρτάται από την δική μας απόδοση», σχολίασε ο διεθνής τερματοφύλακας των Βεροιωτών Πέτρος Μπουκοβίνας.

ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ- ΠΑΟΚ (17:00)

Στο Δαϊς θα διεξαχθεί το πρώτο από τα δύο μεγάλα ντέρμπι της Α’ φάσης του Κυπέλλου με τον Δούκα να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι με «όπλο» την φοβερή παράδοση θα προσπαθήσουν να προκριθούν, όπως έκαναν και πέρσι όταν συναντήθηκαν στην Β΄ φάση. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τις άλλες δύο φορές που έπαιξαν στην Αθήνα για το Κύπελλο, την σεζόν 2002-2003 και την περίοδο 2003-2004 οι γηπεδούχοι είχαν ισάριθμες προκρίσεις, κερδίζοντας 26-24 και 30-27, αντίστοιχα. Συνολικά σε 19 παιχνίδια στο Λεκανοπέδιο της Αττικής ο Δούκας έχει 16 νίκες, ο ΠΑΟΚ 2 νίκες, ενώ ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο.

«Είναι ένα ματς με χαρακτήρα τελικού για εμάς. Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταγωνιστής φέτος στο ματς πρωταθλήματος μας νίκησε κατά κράτος. Πρέπει να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι, αποφασιστικοί και έξυπνοι. Για μένα η παράδοση δεν παίζει ρόλο, ούτε η φανέλα. Ξεκινάει από το μηδέν το παιχνίδι», τόνισε ο αρχηγός του Δούκα, Στάθης Ζαμπούνης.

Από την πλευρά του «δικεφάλου» ο περιφερειακός Κώστας Γρηγοριάδης: «Πιστεύω ότι είμαστε σε καλή κατάσταση. Θεωρώ πως ούτε το ματς του πρωταθλήματος αλλά ούτε και η παράδοση θα παίξουν ρόλο για το παιχνίδι με τον Δούκα. Το κύπελλο είναι ένας διαφορετικός θεσμός. Είναι ένα παιχνίδι χωρίς αύριο. Πρέπει να πιάσουμε πολύ καλή απόδοση γιατί απέναντί μας έχουμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο και πιστεύω ότι από τη δική μας απόδοση εξαρτάται το αν θα πάρουμε την πρόκριση. Οφείλουμε να βγάλουμε αθλητικό εγωισμό και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Φυσικά θα παίξει ρόλο και η τακτική αλλά το αυριανό ματς είναι κυρίως θέμα ψυχολογίας».

AEK- IEK ΞΥΝΗ Ν.Ι. (19:00)

Δύο ώρες αργότερα από το παιχνίδι ΓΑΣ Καματερού- Φίλιππος στο ίδιο γήπεδο θα αναμετρηθούν ΑΕΚ- ΙΕΚ ΞΥΝΗ. Πρόκειται για τις δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας στην Handball Premier και αυτό από μόνο του δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ματς. Το Κύπελλο είναι μέσα στους στόχους των ομάδων. Η «Ένωση» βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα με πέντε σερί νίκες, ενώ ο ΙΕΚ ΞΥΝΗ φαίνεται πως ξεπέρασε τον αποκλεισμό από τον Δούκα, κερδίζοντας πειστικά τον Πανελλήνιο μεσοβδόμαδα.

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Έτσι και αλλιώς η βαθμολογική θέση δείχνει την ποιότητα των ομάδων. Είναι ένα κρίσιμο ματς γιατί ο χαμένος βγαίνει εκτός του Κυπέλλου. Σίγουρα στον αγώνα πρωταθλήματος ήμασταν ανέτοιμοι. Πλέον και εμείς, αλλά και ο αντίπαλος έχουμε μεγαλύτερη συνοχή. Ο ΙΕΚ ΞΥΝΗ έχει γεμάτο ρόστερ, δεν θεωρώ ότι θα τους επηρεάσει ψυχολογικά ο αποκλεισμός από την Ευρώπη. Έχει έμπειρους παίκτες και περισσότερο θα λειτουργήσει συσπειρωτικά, όπως είδαμε και με τον Πανελλήνιο. Γενικά το παιχνίδι αύριο είναι θέμα ημέρας. Οι ομάδες είναι κοντά, ίσως ο ΙΕΚ ΞΥΝΗ σε κάποιες θέσεις να είναι πιο δυνατός. Εμείς έχουμε δημιουργήσει αξιόμαχο σύνολο. Πιστεύω δεν υπάρχει φαβορί. Όσον αφορά το πλεονέκτημα της έδρας, νομίζω στην περίπτωση μας δεν ισχύει γιατί στο Καματερό παίζουμε μόνο τα ματς, δεν κάνουμε προπονήσεις. Όταν θα χρησιμοποιήσουμε ως έδρα το ΟΑΚΑ θα είναι διαφορετικά. Είναι πολύ σημαντικό ωστόσο ότι δουλέψαμε καλά με καθημερινές προπονήσεις αυτή την εβδομάδα», σχολίασε ο τεχνικός της ΑΕΚ Κώστας Τούτσης.

Ο πίβοτ του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Τάσος Παπαδιονυσίου είπε: «Είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι. Μπορούν να συμβούν τα πάντα. Είναι μέσα στους στόχους μας το κύπελλο, θέλουμε να φτάσουμε στην κατάκτησή του. Είναι σημαντικό να κερδίσουμε και θα δώσουμε το 100% για να τα καταφέρουμε. Η ομάδα έχει δώσει πολλά ματς το τελευταίο διάστημα και είναι λογικό να υπάρχει και η κούραση. Η αποτυχία στην Ευρώπη μας πείσμωσε και βγάλαμε αντίδραση με τον Πανελλήνιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ