ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Με buzzer beater στον τελικό ο Ολυμπιακός, 22-21 τον ΠΑΟΚ

ΚΥΠΕΛΛΟ / FINAL4 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / FINAL4 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός χάρη σε τέρμα του Μισαηλίδη εννιά δευτερόλεπτα πριν το τέλος επιβλήθηκε με 22-21 επί του ΠΑΟΚ σε ένα συναρπαστικό ματς. Παράπονα του δικεφάλου του Βορρά για τη διαιτησία.

Με τέτοια ματς είναι δεδομένο ότι το χάντμπολ μπορεί μόνο να κερδίσει φιλάθλους στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ διαφήμισαν το άθλημα στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τους ερυθρόλευκους να παίρνουν την πρόκριση για τον τελικό αφού επιβλήθηκαν με 22-21.

Χρυσός σκόρερ για τους ερυθρόλευκους ήταν ο Μισαηλίδης ο οποίος βρήκε το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα εννιά δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Το παιχνίδι ήταν εντυπωσιακό και οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος στο πρώτο και έφτασε δίκαια στα αποδυτήρια με το σκορ στο 13-9, αλλά στο δεύτερο ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του στην άμυνα και κατάφερε να κάνει την ανατροπή φτάνοντας στη νίκη με 22-21.

Ο ΠΑΟΚ έχει παράπονα από τους διαιτητές και συγκεκριμένα για την τελευταία φάση. Μετά το τέρμα του Μισαηλίδη ο Κοτανίδης πέταξε την μπάλα για να γίνει η σέντρα, κανένας παίκτης του ΠΑΟΚ δεν την πήρε και ο Σανίκης όντας εμφανώς αρκετά πίσω από τη σέντρα την έπιασε και την πέταξε. Οι άνθρωποι του δικεφάλου του Βορρά θεώρησαν ότι ο παίκτης του Ολυμπιακού παρεμπόδισε τη σέντρα και διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας κόκκινη και πέναλτι. Οι διαιτητές από την πλευρά τους θεώρησαν ότι ο 38χρονος παίκτης του Ολυμπιακού ήταν αρκετά πίσω από τη σέντρα και δεν παρεμπόδισε τους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Το ματς: Ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, αφού μετά το προβάδισμα του Ολυμπιακού με 2-1 κατάφερε να τρέξει επί μέρους 4-0 για να προηγηθεί με 5-2. Οι ερυθρόλευκοι αντέδρασαν και έφεραν το ματς στα ίσα στο 6-6. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες έμειναν κοντά στο σκορ μέχρι ο ΠΑΟΚ να τρέξει ένα ακόμα επί μέρους 4-1 για να πάει στην ανάπαυλα με το σκορ στο 13-9. Ένα σκορ το οποίο ήταν απόλυτα δίκαιο σύμφωνα με την εικόνα των ομάδων αφού ο δικέφαλος του Βορρά ήταν καλύτερος.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός βελτίωσε αισθητά την άμυνα του και έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του Τσιλιμπάρη. Κάπως έτσι άρχισε να μαζεύει τη διαφορά οκτώ λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης προσπέρασε με 19-17 χάρη σε τέρματα του Κωστακίδη και του Σανίκη!

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε άμεσα και με ένα εύστοχο πέναλτι του Παλάσκα και ένα τέρμα του Βεσελίνοβιτς σε άδεια εστία έφερε το ματς στα ίσα και πάλι! Τα τελευταία πέντε λεπτά της αναμέτρησης ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπα και όλα κρέμονταν σε μία κλωστή. Ο ΠΑΟΚ με ένα ακόμα εύστοχο πέναλτι του Παλάσκα προσπέρασε με 20-19, για να απαντήσει ο Ολυμπιακός με δύο τέρματα των Σκρόμπιτς και Τζηρά.

Όλα κρίθηκαν στο τελευταίο λεπτό. Ο Παλάσκας με τέρμα στα 24 δευτερόλεπτα πριν το τέλος έκανε το 21-21 και όλα έδειχναν ότι θα πηγαίναμε στην παράταση. Τελικά ο Μισαηλίδης με ένα τέρμα εννιά δευτερόλεπτα πριν το τέλος χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό που θα παίξει για πρώτη φορά σε τελικό.

Το κείμενο ανανεώνεται...

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης.

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 22-21

Ολυμπιακός (Ζαραβίνας): Τσακνής, Κωστακίδης 4, Κρητικός, Πετρίσεβιτς, Τζηράς 6, Καραμπουρνιώτης, Μισαηλίδης 1, Σκρόμπιτς 1, Στούμπης, Κανδύλας 3, Σανίκης 6, Αλβανός, Παπαδιονυσίου, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης.

ΠΑΟΚ (Σεϊρεκίδης): Αραμπατζής 3, Παλάσκας 10, Τσίλης 3, Νικολαΐδης, Κοκώνης 2, Πόουλσεν, Αποστόλου, Πετρίδης, Καλόμοιρος, Μαστορογιάννης 1, Πέγιοβιτς, Κέζιτς, Κυπραίος, Κολοβός, Βεσελίνοβιτς 2, Κοτανίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ