ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Μάχες για τετράδα και παραμονή

Μάχες για τετράδα και παραμονή
EUROKINISSI

Πέντε αγωνιστικές απέμειναν για το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Handball Premier και οι μάχες για την πρώτη τετράδα και την σωτηρία έχουν "φουντώσει" για τα καλά.

Το παιχνίδι της αγωνιστικής στο Μαρούσι, τοπικό ντέρμπι στην Έδεσσα και σημαντικό ματς σε Νίκαια. Πέντε αγωνιστικές απέμειναν για το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Handball Premier και οι μάχες για την πρώτη τετράδα, αλλά και την σωτηρία έχουν "φουντώσει" για τα καλά.

ΑΕΚ- ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ (11/3, 16:00)

Στο Καματερό η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τον Φοίβο Συκεών στοχεύοντας στη νίκη, ενώ παράλληλα ελπίζει και σε στραβοπάτημα των συνδιεκδικητών της τετράδας.

Η «Ένωση» θα στερηθεί των υπηρεσιών του Ηλία Χατσίκα, ο οποίος στάθηκε άτυχος και θα χάσει την χρονιά, αφού υπέστη ρήξη χιαστών. Χειρουργήθηκε σήμερα και θα επανέλθει πλέον στην προετοιμασία για την σεζόν 2017-2018. Θετικά ωστόσο είναι τα μηνύματα για τον Διονύση Γεωργιάδη, ο οποίος πήρε μέρος στις προπονήσεις και θα τεθεί -όπως όλα δείχνουν- στην διάθεση του Κώστα Τούτση.

Από την πλευρά του ο Φοίβος Συκεών χρειάζεται τους βαθμούς για να πλησιάσει ακόμα πιο κοντά στον στόχο της παραμονής.

Ο αριστερός εξτρέμ της ΑΕΚ και MVP της περασμένης αγωνιστικής Χρήστος Νικολαΐδης είπε: «Είναι ένα πονηρό παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος. Προετοιμαστήκαμε χωρίς τον Ηλία και θέλουμε να κερδίσουμε για να του αφιερώσουμε τη νίκη. Πρέπει να μείνουμε μέσα στους στόχους μας».

ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ- ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (11/3, 18:00)

Τοπικό ντέρμπι θα διεξαχθεί στην Έδεσσα, με τον Αερωπό να υποδέχεται τον Φίλιππο Βέροιας. Οι γηπεδούχοι ψάχνουν τους βαθμούς που θα τους εξασφαλίσουν την παραμονή στην κατηγορία, ενώ οι Βεροιώτες που διανύουν περίοδο φορμαρίσματος, θέλουν τη νίκη για να μείνουν μέσα στο «κυνήγι» της τετράδας.

Ο τεχνικός του Αερωπού, Γιάννης Πηλαλίδης, σχολίασε: «Θέλουμε να παλέψουμε για ένα θετικό αποτέλεσμα. Σίγουρα ο Φίλιππος είναι σε καλύτερη κατάσταση, αλλά από την άλλη θέλω να πιστεύω ότι έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο. Πρέπει να κάνουμε κάποιες νίκες για να είμαστε σίγουροι για την παραμονή στην κατηγορία».

Από την πλευρά του ο τεχνικός του Φιλίππου, Στέλιος Σεϊρεκίδης, είπε: «Θέλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε στον δεύτερο γύρο. Χρειάζεται να είμαστε συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια. Είμαστε σε καλή κατάσταση».

ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ- ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ (11/3, 18:00)

Έχει φτάσει πολλές φορές στην «πηγή», αλλά δεν έχει... πιει νερό μέχρι στιγμής ο Άρης Νίκαιας που δείχνει μαχητικό πρόσωπο, αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει να πάρει κάποιον βαθμό στο πρωτάθλημα.

Σήμερα, κόντρα στην ΑΕΣΧ Πυλαίας θα προσπαθήσει να κάνει... σεφτέ με τους Θεσσαλονικείς πάντως να «καίγονται» για το δίποντο, αφού βρίσκονται στην 11η θέση με 6 πόντους και μόνο με νίκη θα έχουν ελπίδες παραμονής.

ΠΑΟΚ- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (11/3, 18:00)

Ο «δικέφαλος» του Βορρά που τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται σε καλή κατάσταση θα κοντραριστεί με τον Πανελλήνιο, την έκπληξη της φετινής Handball Premier. Οι «Ολυμπιονίκες» βρίσκονται στην 6η θέση με 22 πόντους, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι στην 4η με 23.

Οι γηπεδούχοι δεν έχουν προβλήματα εκτός του τραυματία Μπαντή που θα προφυλαχτεί, ενώ όπως διαμηνύουν οι άνθρωποι της ομάδας το μυαλό είναι στο πρωτάθλημα και όχι στο κύπελλο, το οποίο μπορεί να περιμένει.

Οι «Ολυμπιονίκες» από την άλλη θα ταξιδεύσουν αυθημερόν, ενώ έχουν αρκετά προβλήματα, αφού θα λείψει ο Τζανακάκης, ενώ αμφίβολοι είναι οι: Στούμπης, Παπαπούλιος, Τακουρίδης, Μούγιτς και Μάτοβιτς!

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΣΕΡΙΦΑΤΟ ΑΙΓΙΟΥ (11/3, 18:00)

Στη Νέα Κίο, ο Διομήδης θα φιλοξενήσει το Σεριφάτο Αιγίου στο ντέρμπι της Πελοποννήσου με τους «Λύκους» να έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Για τους γηπεδούχους θα λείψει ο Κοτανίδης που χειρουργήθηκε επιτυχώς στον αντίχειρα.

Ο δεξιός εξτρέμ, Νίκος Χατζηκωνσταντίνου, δήλωσε: « Δείξαμε χαρακτήρα ως ομάδα μετά την κακή εμφάνιση με τον Δούκα και καταφέραμε να πάρουμε ένα πολύ σημαντικό βαθμό στην έδρα του πρωτοπόρου ΙΕΚ Ξυν. Αυτή την εβδομάδα αντιμετωπίζουμε μια νεοφώτιστη ομάδα στην κατηγορία, η οποία όμως διαθέτει έμπειρο ρόστερ και είναι ικανή για εκπλήξεις. Κάθε νίκη για εμάς από εδώ και πέρα μας φέρνει πιο κοντά στο στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την τετράδα. Στο παιχνίδι με το Αίγιο θα δώσουμε το 100% για να εξασφαλίσουμε τους 2 βαθμούς».

ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ- ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι. (12/3, 15:00, Live Streaming- Sportshero.gr)

Ντέρμπι κορυφής θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Δαϊς με τον Δούκα να υποδέχεται τον ΙΕΚ ΞΥΝΗ. Η ομάδα του Δούκα βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα με 6 συνεχόμενες νίκες (4 στο πρωτάθλημα και 2 στην Ευρώπη), ενώ η ψυχολογία του είναι στα ύψη μετά και την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ.

Η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» έχει μειώσει την διαφορά της από τον πρωτοπόρο ΙΕΚ ΞΥΝΗ, στους πέντε πόντους και με νίκη θα πλησιάσει ακόμα περισσότερο με στόχο να διεκδικήσει την πρώτη θέση στα πλέι οφ όταν οι ομάδες θα μπουν με το 50% των βαθμών της Α’ φάσης.

Η ομάδα της Νέας Ιωνίας διανύει μία περίοδο που η εικόνα της είναι μέτρια αγωνιστικά που την έχουν οδηγήσει σε δύο αρνητικά αποτελέσματα με ΠΑΟΚ (Κύπελλο) και Διομήδη Άργους. Παρόλα αυτά κρατάει ακόμα την τύχη στα χέρια της για την πρωτιά στην κανονική διάρκεια, αλλά και στα πλέι οφ.

Βαθμολογία Handball Premier (σε 17 ματς)

Ομάδα Βαθμοί Γκολ

1. ΙΕΚ ΞΥΝΗ 31 451-373

2. ΑΣΕ Δούκα 26 419-356

3. Διομήδης Άργους 25 402-365

4. ΠΑΟΚ 23 463-378

------------------------------------------------------------

5. ΑΕΚ 23 470-427

6. Πανελλήνιος 22 394-369

7. Φίλιππος Βεροίας 21 434-379

8. Σεριφάτο Αιγίου 11 431-483

9. Φοίβος Συκεών 8 243-402

10. Αερωπός Έδεσσας 8 424-448

--------------------------------------------------------------

11. ΑΕΣΧ Πυλαίας 6 400-508

12. Άρης Νικαίας 0 346-461

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ