ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Μάλλιος: "Να ξαναβρεί την χαμένη αίγλη της η Εθνική"

Ο πλέι μέικερ, Χάρης Μάλλιος, μιλάει για την Εθνική Ανδρών και τους αγώνες κόντρα στο Ισραήλ. Η "γαλανόλευκη" επιστρέφει στην χαντμπολούπολη του Κιλκίς μετά τον αγώνα κόντρα στη Βοσνία το 2006.

Οι φιλικές αναμετρήσεις κόντρα στο Ισραήλ την Τρίτη (Θεσσαλονίκη) και την Τετάρτη (Κιλκίς) είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να σμίξουν και πάλι οι αθλητές που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα με αυτούς που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Ένας από τους "λεγεωνάριους" είναι και ο Χάρης Μάλλιος, ο οποίος συνεχίζει στην Γερμανία, απλά σε άλλη ομάδα, αφού πλέον είναι στην Ντάσενμπεργκ. Ο 29χρονος αθλητής μίλησε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ:

"Ξεκινάει μια νέα προσπάθεια με νέο προπονητή και κάποιους νέους παίχτες στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ομάδας για τα παιχνίδια του Ιανουαρίου. Υπάρχει ο στόχος του EURO 2020 αλλά φαντάζει μακρινός. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα. Ωστόσο υπάρχει ταλέντο, όρεξη για δουλειά και αυτό που χρειάζεται είναι υπομονή, στήριξη και πίστη.

Η Εθνική ομάδα οφείλει να ξαναβρεί την χαμένη αίγλη της και οφείλουμε όλοι να προσπαθήσουμε για αυτό. Είναι τιμή να φοράς το εθνόσημο και πρέπει να δίνουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας. Αυτά τα φιλικά είναι πολύ σημαντικά γιατί η ομάδα χρειάζεται παιχνίδια προσπαθώντας μέσα από αυτά να χτίσει χαρακτήρα και αυτοπεποίθηση".

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Εξάλλου, η Εθνική Ανδρών επιστρέφει στην χαντμπολούπολη του Κιλκίς μετά τον αγώνα κόντρα στη Βοσνία το 2006. Ήταν 21η Ιανουαρίου 2006, όταν η Ελλάδα υποδεχόταν στο (παλιό) κλειστό γυμναστήριο του Κιλκίς την Βοσνία για την τελευταία αγωνιστική του 1ου προκριματικού ομίλου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2007.

Λίγες ημέρες νωρίτερα στην πόλη Βίσοκο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε ηττηθεί 28-27, κάνοντας υπερπροσπάθεια στα τελευταία φορά, αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ με 15-8 (26’) και 19-12 (35’).

Η ομάδα του τότε Ομοσπονδιακού προπονητή Γκόραν Πέρκοβατς ήθελε την νίκη με διαφορά δύο τερμάτων για να πάρει την πρώτη θέση του ομίλου στην ισοβαθμία με την Βοσνία (8 βαθμοί), έχοντας αφήσει πίσω της Ολλανδία (4 βαθμοί) και Ιταλία (4 βαθμοί). Με την βοήθεια 1.000 φιλάθλων στην «καυτή» έδρα που δημιούργησαν οι Κιλκισιώτες, η Εθνική μας νίκησε 31-28 και πήρε σπουδαία πρόκριση για τα πλέι οφ.

Δέκα χρόνια αργότερα με τον Νίκο Γραμματικό στον πάγκο της η «γαλανόλευκη» κάνει νέο ξεκίνημα, ξεκινώντας από τους πρώτους φιλικούς αγώνες εντός Ελλάδας μετά την φιλική αναμέτρηση στην Τυνησία το καλοκαίρι.

Η Εθνική θα αγωνιστεί με το Ισραήλ αρχικά την Τρίτη 1η Νοεμβρίου (19:00) στο Σπίτι του Χάντμπολ της Θεσσαλονίκης και την επόμενη ημέρα, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, την ίδια ώρα στο ΔΑΚ Κιλκίς σε μία αναμέτρηση που για τους παραπάνω λόγους έχει χαρακτήρα γιορτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ