ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Λετονία και Ουκρανία οι αντίπαλοι της εθνικής

Λετονία και Ουκρανία οι αντίπαλοι της εθνικής

Η εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών καλείται να ξεπεράσει τα εμπόδια της Λετονίας, της Ουκρανίας και της Κύπρου, προκειμένου να πάρει την πρόκριση στα πλέι οφ του παγκοσμίου πρωταθλήματος το 2017.

Τις γνώριμες αντιπάλους Ουκρανία και Κύπρο, αλλά και την Λετονία έφερε στο δρόμο της εθνικής χάντμπολ των ανδρών η κλήρωση της προκριματικής φάσης του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η ελληνική ομάδα που είχε συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τυνησίας το 2005, χρειάζεται την πρώτη θέση στον όμιλο για να προκριθεί στα πλέι οφ τον Ιούνιο του 2016.

Οι αγώνες με τις τρεις αντιπάλους θα διεξαχθούν σε τρεις περιόδους 4-8 Νοεμβρίου 2015, 6-10 Ιανουαρίου 2016, 13-17 Ιανουαρίου 2016. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Κρανάκης τόνισε "είναι μία καινούργια πρόκληση, ένα καινούργιο κίνητρο. Η σχολή της Βαλτικής έχει καλή πορεία τα τελευταία χρόνια. Σε σύγκριση με τους πιθανούς αντιπάλους αποφύγαμε κάποιες πιο ισχυρές ομάδες. Από την στιγμή που ήμασταν στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας, ξέραμε ότι για να περάσουμε πρέπει να κερδίζουμε καλύτερες ομάδες από εμάς. Όποια κλήρωση και να είχαμε, θα έπρεπε να κάνουμε υπέρβαση. Η Λετονία έχει σημαντική πρόοδο, η Ουκρανία είναι μια σταθερή αξία και η Κύπρος είναι πάντα μία φιλόδοξη ομάδα. Θα κοιτάξουμε από σήμερα να προγραμματίσουμε τα φιλικά. Θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τα παιχνίδια".

Τα γκρουπ των προκριματικών

1ος όμιλος

Βοσνία

Λιθουανία

Σλοβακία

Κόσοβο

2ος όμιλος

Αυστρία

Φινλανδία

Ρουμανία

Ιταλία

3ος όμιλος

Λετονία

Ουκρανία

Ελλάδα

Κύπρος

4ος όμιλος

Πορτογαλία

Ισραήλ

Εσθονία

Γεωργία

5ος όμιλος

Τσεχία

Τουρκία

Βέλγιο

6ος όμιλος

Ολλανδία

Ελβετία

Λουξεμβούργο

Πλέι οφ Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2018

Λουξεμβούργο- Φινλανδία

Ισραήλ- Ρουμανία

Τουρκία- Βέλγιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ