ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ξυνής: "Θα γίνει η συνεργασία με τον Ολυμπιακό"

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΤΕΛΙΚΟΣ /  ΔΟΥΚΑΣ -  ΙΕΚ ΞΥΝΗ.  (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
Ξυνής EUROKINISSI SPORTS

Ο πρόεδρος του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι Σοφοκλής Ξυνής, λίγο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αναφέρθηκε στην πιθανή συνεργασία με τον Ολυμπιακό, εκφράζοντας την εκτίμησή του ότι θα προκύψει deal.

Ο ΙΕΚ Ξυνή επικράτησε με 22-19 του ΑΣΕ Δούκα στο Δαΐς, έκανε το 3-0 στους τελικούς και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας στο χάντμπολ των ανδρών. Μετά το ματς, ο πρόεδρος Σοφοκλής Ξυνής ρωτήθηκε για τις συζητήσεις με τον Ολυμπιακό και ανέφερε:

"Πιστεύω θα έχουμε καλή πορεία στις συζητήσεις. Ο Ολυμπιακός είναι τεράστιο brand. Είμαστε πρωταθλητές και ο Ολυμπιακός από την φύση του πρωταθλητής. Η αίσθηση μου είναι ότι θα γίνει η συνεργασία αυτή". Για τον τίτλο είπε: "Αισθανόμαστε δικαιωμένοι για τους αθλητές που επιλέξαμε και για όλες τις προσπάθειες μας. Συγκυριακά ο τελικός ήταν ανάμεσα σε εκπαιδευτήρια και περάσαμε το μήνυμα εκπαίδευση- αθλητισμός. Το μέλλον της ομάδας είναι ευοίωνο, θα κρατήσουμε τους αθλητές και θα ενισχυθούμε".

Ο προπονητής, Παναγιώτης Ιατρούδης, σημείωσε: "Να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους παίκτες μου, την πόλη μας την Νέα Ιωνία, τον Δήμαρχο Ηρακλή Γκότση, τον Πρόεδρο μας Σοφοκλή Ξυνή, τον δεύτερο χρηματοδότη της ομάδας, έναν φίλο καρδιάς τον Τίμη Πουρνάρα που μου στάθηκε εδώ και τέσσερα χρόνια από τότε που έφυγα από την Εθνική Ανδρών, τον ιδρυτή αυτής της ομάδας τον Μπάμπη Προδρομίδη, τους εφόρους Νίκο Χάλαρη, Κώστα Καραμπουρνιώτη.

Θέλω να ευχαριστήσω τον συνάδελφο μου που ήμασταν ένα... σώμα, τον Κώστα Μπούνα, που είναι από τους νέους προπονητές που πρέπει να εμπιστευτούν τα σωματεία. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας που ήταν δίπλα μας δε κάθε στιγμή. Πιθανόν να ήταν και το τελευταίο παιχνίδι ως ΙΕΚ ΞΥΝΗ, μπορεί του χρόνου να δούμε την ομάδα πίσω από ένα μεγάλο όνομα. Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλο το ελληνικό χάντμπολ γιατί θα μπω σε ένα διάλλειμα ελπίζω διαρκείας από την μεγάλη κατηγορία, τουλάχιστον από την θέση του α’ προπονητή.

Φέτος συμπλήρωσα 31 χρόνια, 10 ως αθλητής και 21 ως προπονητής. Ελπίζω η απουσία μου ελπίζω να μην φανεί γιατί υπάρχουν νέα παιδιά που πρέπει να εμπιστευτούμε. Όπου χρειαστεί θα βοηθήσω, κυρίως στην ανάπτυξη που με ενδιαφέρει. Ευχαριστώ και πάλι το άθλημα".

Ο πίβοτ του Δούκα Μάριος Μωραΐτης, τόνισε: "Ήταν ένα δύσκολο ματς, παρόλο που ήμασταν πίσω 2-0, προσπαθήσαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι. Έπρεπε να ήμασταν πιο μαχητικοί. Δεν καταφέραμε να πάρουμε το ματς, ο ΙΕΚ ΞΥΝΗ ήταν πιο έμπειρη ομάδα και δίκαια κέρδισε το παιχνίδι και το πρωτάθλημα. Στόχος μας είναι του χρόνου να φτάσουμε ακόμα ψηλότερα από την 2η θέση που κατακτήσαμε φέτος και θα δουλέψουμε για αυτό".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ