ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Κρανάκης: "Από εμάς εξαρτάται"

Κρανάκης: "Από εμάς εξαρτάται"

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας χάντμπολ των ανδρών, Γιώργος Κρανάκης έδωσε το σύνθημα πρόκρισης ενόψει του αυριανού (14/6, 19:30- ΕΡΤ2) αγώνα κόντρα στο Βέλγιο

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος στο ξενοδοχείο Royal ενόψει της αναμέτρησης της Εθνικής Ανδρών κόντρα στο Βέλγιο για το EURO 2018.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 (19:30- ζωντανά από ΕΡΤ2) στο «Σπίτι του χάντμπολ» στη Μίκρα Θεσσαλονίκης.

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων και μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ Κώστας Αλεξιάδης, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Κρανάκης, ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Γιώργος Μαστορογιάννης, καθώς και ο πίβοτ της ομάδας Νίκος Τζούφρας.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

Κώστας Αλεξιάδης (Πρόεδρος Εθνικών ομάδων): «Είναι τα πρώτα παιχνίδια που γίνονται μετά την αλλαγή και την ανανέωση στην ομάδα. Πιστεύουμε και στηρίζουμε αυτή την ομάδα την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΡΤ και την νέα της διοίκηση για την στήριξη που δείχνει στο χάντμπολ καθώς είμαστε ένα άθλημα που έχει ανάγκη την προβολή. Θα ήθελα να κάνω ένα κάλεσμα στην Θεσσαλονίκη και στις γύρω περιοχές για να στηρίξουν έμπρακτα αυτή την ομάδα. Η στήριξη του κόσμου θα δώσει την απαραίτητη ώθηση που χρειάζονται οι παίκτες για να πετύχουν την ανατροπή. Ο λόγος της ύπαρξης μας ως επιτροπή είναι να βοηθάμε την Εθνική στα πάνω της αλλά και τα κάτω της. Αυτά που συμβαίνουν στην κοινωνία είναι λογικό να επηρεάζουν και την Εθνική ομάδα. Ευχόμαστε αυτή η ανανεωμένη ομάδα να κάνει ένα νέο ξεκίνημα παίρνοντας την πρόκριση».

Γιώργος Κρανάκης (Ομοσπονδιακός τεχνικός Ανδρών): «Δίνουμε έναν πολύ σημαντικό αγώνα για το Ελληνικό χάντμπολ. Στο πρώτο παιχνίδι στο Βέλγιο, όπου χάσαμε με διαφορά πέντε γκολ, είχαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο απέναντι σε μια μαχητική ομάδα. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε κάποιες βεβιασμένες ενέργειες και όταν δεν βρίσκαμε λύσεις ο εκνευρισμός μεγάλωνε. Τα πέντε γκολ είναι μια σημαντική διαφορά αλλά η πρόκριση θα εξαρτηθεί από εμάς. Έχουμε κάποια προβλήματα ως ομάδα αλλά μπορούμε να τα καλύψουμε. Στο πρώτο παιχνίδι δεν είχαμε πάθος, υπομονή και πίστη για να αντιδράσουμε και όλα αυτά θα είναι απαραίτητα για την δεύτερη αναμέτρηση. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 60 λεπτά για να αντιδράσουμε σε όποια κατάσταση προκύψει. Θα ήθελα να καλέσω τον κόσμο να μας βοηθήσει και να μας στηρίξει. Αυτή η ομάδα έχει μέλλον και θέλει τον χρόνο της. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΡΤ που παραβρίσκεται σε αυτή την προσπάθεια και μας στηρίζει». Για το τι μπορεί να σηματοδοτήσει ένα επερχόμενο θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα τόνισε: «Μια ήττα μπορεί να σηματοδοτήσει πολλά. Το ερώτημα είναι αν προκριθούμε, εκτός από αγώνες τι άλλο μπορεί να κερδίσουμε. Πιο κάτω δεν μπορούμε να πάμε, απλά κοιτάμε να κερδίσουμε κοιτάζοντας τον αντίπαλο. Σηματοδοτείται κάτι που καθημερινά συζητάνε οι παίκτες και θα λέει πολλά το να ακουστούμε ως χώρα, όπως ακουστήκαμε στα πλέι – οφ κόντρα στα Σκόπια. Κάθε ομάδα έχει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της. Κοιτάμε πως θα τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα στοιχεία του Βελγίου. Διαβάζουμε τον αντίπαλο και πορευόμαστε».

Γιώργος Μαστορογιάννης (αρχηγός Εθνικής): «Κάναμε ένα κακό παιχνίδι μέσα στο Βέλγιο και θα πρέπει στο δεύτερο να παρουσιαστούμε καλύτεροι για να πάρουμε αποτέλεσμα. Είμαστε μια νεανική ομάδα και προσπαθούμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για να τα καταφέρουμε. Είναι δύσκολο να πάρεις μια πρόκριση με διαφορά πέντε γκολ αλλά θα το παλέψουμε για να φτάσουμε στον στόχο».

Νίκος Τζούφρας (πίβοτ Εθνικής): «Είναι πάρα πολύ σημαντικό για την Εθνική να προκριθεί και αν είμαστε συγκεντρωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε αυτή την προσπάθεια. Χρειάζεται πάθος στην άμυνα και να παίξουμε δυνατά για να εκμεταλλευτούμε κάποια σημεία στην επίθεση. Ο κόσμος θα είναι ένα ατού στην προσπάθεια μας και ελπίζω να έχουμε την στήριξη που θέλουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ