ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Κοκκώνης στο Sport24.gr: "Μην φοβάστε, δεν το χάνω!"

Κοκκώνης στο Sport24.gr: "Μην φοβάστε, δεν το χάνω!"
INTIME SPORTS

Τα λόγια και οι σκέψεις του Νίκου Κοκκώνη, που με δική του εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Stoiximan.gr ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας σε έναν επεισοδιακό τελικό με τον Διομήδη Άργους. Διαβάστε τι δήλωσε αποκλειστικά στο Sport24.gr.

Στους αγώνες ποδοσφαίρου που κρίνονται στα πέναλτι, κανείς δεν θυμάται πως το ματς έφτασε στην ρώσικη ρουλέτα. Όλοι θυμούνται, όμως, ποιος ανέλαβε την τελευταία εκτέλεση και χάρισε ένα τρόπαιο, μία πρόκριση μία νίκη στην ομάδα του.

Έτσι και στον τελικό του πρωταθλήματος χάντμπολ μεταξύ του Stoiximan.gr ΠΑΟΚ και του Διομήδη Άργους, η ιστορία έγραψε ότι ο Νίκος Κοκκώνης πέτυχε το νικητήριο πέναλτι στον πιο επεισοδιακό αγώνα στην εντός των συνόρων ιστορία του αθλήματος.

Ο πίβοτ του "Δικέφαλου" μίλησε στο Sport24.gr λίγη ώρα μετά το τέλος του τελικού, για όσα σκέφτηκε πριν την εκτέλεση του πέναλτι και κατά την διάρκεια του αγώνα, αλλά και για την επόμενη μέρα του συλλόγου. Μάλιστα, αποκάλυψε τον λόγο που θέλησε να εκτέλεσε πέναλτι, δείχνοντας για ακόμη μία φορά στην επταετή του προσφορά στον ΠΑΟΚ, πως πρόκειται για έναν αθλητή που κάθε ομάδα θα ήθελε να έχει στο δυναμικό της.

- Τι σκέφτεται ένας παίκτης μετά από τρεις ώρες αγώνα, όταν του λέει ο προπονητής του να εκτελέσει ένα πέναλτι σε έναν τελικό;

" Τίποτα δεν σκέφτεσαι εκείνη την ώρα. Ο προπονητής μου με ρώτησε αν ήμουν έτοιμος να εκτελέσω το πέναλτι. Είπα κατευθείαν ναι, γιατί την πρώτη χρονιά που ήρθα στον ΠΑΟΚ, πριν από επτά χρόνια, χάσαμε μία πρόκριση εξαιτίας μίας δικής μου άστοχης εκτέλεσης πέναλτι σε ένα παιχνίδι τότε με τον Φίλιππο Βέροιας. Με κοίταξαν στα μάτια και οι τότε συμπαίκτες μου, ο Πετρίδης και ο Παλάσκας, και τους είπα: "Μην φοβάστε, δεν υπάρχει περίπτωση να το χάσω!", και το έβαλα"!

Ο αγώνας κράτησε 80 λεπτά! Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Τι μπορεί να σκεφτόσουν εσύ και οι συμπαίκτες σου στις δύο παρατάσεις και στα πέναλτι;

" Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο σκέψεις. Τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Τότε μετρά η ψυχή του αθλητή, ο οποίος σκέφτεται τις θυσίες που έχει κάνει όλον αυτόν τον χρόνο και σίγουρα η στόφα του πρωταθλητή, που εμείς ως ΠΑΟΚ την έχουμε. Την είχαμε χάσει για 2-3 χρόνια, αλλά φέτος επανήλθαμε".

Με το χέρι στην καρδιά, πίστεψες ότι χάσατε το ματς όταν το σκορ ήταν 24-29 υπέρ του Διομήδη Άργους με πέντε λεπτά για το τέλος;

" Όχι είχα μία πολύ θετική σκέψη καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Το πίστευα! Δεν θέλαμε να ξανακατέβουμε στο Άργος και το καταφέραμε".

Τώρα τι; Μετά το νταμπλ τι απέμεινε;

" Τώρα ξεκουραζόμαστε για λίγο καιρό και μετά συζητάμε για τη νέα χρονιά. Δεν υπάρχουν και πολλά ακόμη να κάνουμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ