ΧΑΝΤΜΠΟΛ

"Κάναμε το καθήκον μας"

"Κάναμε το καθήκον μας"

Ο πρόεδρος του Αρίωνα Πτολεμαΐδας, Αναστάσιος Πέτκος μίλησε στο Sport24.gr για την απόφαση να αποσύρει την ομάδα του από τους αγώνες με τη Ζίτο Πρίλεπ, σύλλογο από τη FYROM.

Ζήτω ο Αρίων Πτολεμαΐδας! Όσο για τη Ζίτο Πρίλεπ το μόνο... ζήτω που της αξίζει είναι αυτό που έχει στο όνομα της. Της αρτοβιομηχανίας Zito με σήμα τον... μεταμφιεσμένο Ήλιο της Βεργίνας. Η χρησιμοποίηση του εθνικού μας συμβόλου ανάγκασε τον Απόλλωνα Πτολεμαΐδας σε γενναία αποχώρηση από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

" Δεν θα βάλουμε την ομάδα πάνω από τη χώρα", εξήγησε στο Sport24.gr ο πρόεδρος του συλλόγου, Αναστάσιος Πέτκος.

" Όχι μόνο δεν θα παίξουμε στην Ευρώπη, αλλά θα τιμωρηθούμε και με πρόστιμο", πρόσθεσε χαριτολογώντας ο κύριος Πέτκος αναφερόμενος στην απόφαση του ίδιου και των συνεργατών του να αποσύρουν την ομάδα τους από τους αγώνες με τη Ζίτο Πρίλεπ για τη φάση των "16" του Challenge Cup.

Το... κακό το περίμεναν εδώ και καιρό, από τότε που η κλήρωση της EHF έφερε τη συγκεκριμένη ομάδα που... ευθύνεται και για την τιμωρία του Μεγάλου Αλεξάνδρου το χειμώνα του 2009, στο δρόμο του Αρίωνα. Ούτε τότε είχαν λείψει οι προκλήσεις από την πλευρά της Πρίλεπ.

" Υπήρχε το παράδειγμα των Γιαννιτσών. Μπήκαμε και στην ιστοσελίδα της Ζίτο Πρίλεπ και είδαμε πεντακάθαρα τον Ήλιο της Βεργίνας. Γνωρίζαμε ότι δύσκολα θα έκαναν πίσω. Είχαμε αλληλογραφία με την ΟΧΕ με τον πρόεδρο Σίμο Λαζαρίδη και τον διευθυντή Γιάννη Καρανάσο για τις κινήσεις που έπρεπε να κάνουμε. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έβγαλε την ουρά της απέξω, λέγοντας ότι το θέμα ήταν πολιτικό, όχι αθλητικό".

Όταν ήρθαν οι μέρες του αγώνα ο κ.Πέτκος έπαψε πια να περιμένει μια κίνηση καλής θέλησης από τους Σκοπιανούς. Φερ πλέι βρε αδερφέ!

" Τους περιμέναμε στην τεχνική σύσκεψη μήπως αλλάξουν γνώμη. Ενημέρωσα τον Αυστριακό παρατηρητή Γκούσταβ Μπούρζιβαλ ότι θα έχουμε πρόβλημα. Δεν μπορούσα να ανοίξω το γήπεδο, δεν μπορούσαμε να μαζέψουμε τον κόσμο γιατί δεν ήταν δυνατό να προβλέψουμε την αντίδραση του. Βρισκόμαστε τριάντα χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα. Οι Σκοπιανοί ήταν ανένδοτοι, ο παρατηρητής είδε το σήμα τους, τον Ήλιο με ένα δάφνινο στεφάνι γύρω του και μια κορώνα από πάνω. Μας είπε ότι δεν φαινόταν πολύ, αλλά του είπα ότι είναι ξεκάθαρα ο Ήλιος της Βεργίνας με 15 εκατοστά διάμετρο", επισήμανε ο κ.Πέτκος.

Ο παρατηρητής μπορεί να μην κατάφερε να πείσει τους Σκοπιανούς να αλλάξουν φανέλα, αλλά ίσως η έκθεση του αποτελέσει ελαφρυντικό όταν εξεταστεί η υπόθεση του αγώνα στο Λέχοβο της Φλώρινας.

Η παρακάτω φωτογραφία είναι η εικόνα που αντικρύζει ο επισκέπτης της ιστοσελίδας της Ζίτο Πρίλεπ. Δεν φαντάζομαι να διαφωνεί κανείς ότι είναι ο Ήλιος της Βεργίνας.

"Κάναμε το καθήκον μας"

Ο Απόλλων Πτολεμαΐδας κινδυνεύει με διετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πρόστιμο 10.000 ευρώ. Και θα αναρωτηθείτε: Όλα αυτά για ένα σήμα; Δεν μπορούσαν να κάνουν τα στραβά μάτια;

Σε αντίθεση με τη συμπεριφορά ανθρώπων άλλων ομαδικών αθλημάτων στη χώρα μας, για ορισμένους ανθρώπους στο χάντμπολ η αξία ενός εθνικού συμβόλου είναι ανεκτίμητη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ