ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Η συνέντευξη Τύπου του τελικού

Η συνέντευξη Τύπου του τελικού
Μπακαούκας INTIME SPORTS

Διαβάστε όσα ειπώθηκαν από τους πρωταγωνιστές του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στο χάντμπολ Ανδρών

Το μεσημέρι του Σαββάτου (28/3) έλαβε χώρα η συνέντευξη Τύπου του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών στο χάντμπολ. Οι προπονητές του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, παίκτες των δύο ομάδων, χορηγοί και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ευχήθηκαν με μία φωνή να γίνει ένας ήρεμος και θεαματικός τελικός.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

Κώστας Γκαντής (πρόεδρος ΟΧΕ)«Ήρθε η ώρα να γίνει ένας μεγάλος αγώνας μεταξύ δύο ομάδων με τεράστια βάση σε όλη τη χώρα. Δυνατά ρόστερ, δύο από τους καλύτερους προπονητές. Όλοι έχουν συνείδηση του τι διακυβεύεται για το άθλημά μας. Προσέξτε όλοι της συμπεριφορά σας. Το λέω παρουσία δημοσιογράφων. Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας, Λουξ και ΙΕΚ Ξυνή. Ευχαριστούμε τον ΠΑΟΚ για την παραχώρηση ενός από τα πιο όμορφα γήπεδα της χώρας».

Για το αν ανησυχεί για τη συμπεριφορά των οπαδών:«Καθόλου. Οι δύο ομάδες συμπλέουν, οι δημοσιογράφοι έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά ώστε να κυλήσουν όλα ομάδα. Τα μηνύματα που παίρνουμε είναι ενθαρρυντικά. Έχουμε όλοι τον ίδιο στόχο».

Νίκος Γεωργιάδης (προπονητής ΠΑΟΚ)

«Αξίζουν συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες που είναι εδώ. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για όσα έχει καταφέρει φέτος. Είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό τον τελικό. Θέλουμε να είμαστε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ΠΑΟΚ που θα σηκώσει κύπελλο σε αυτό το γήπεδο και θα το πάρουμε».

Για τις αγωνιστικές ιδιαιτερότητες του αγώνα:«Νομίζω ότι θα είναι σημαντικό ποια ομάδα θα ελέγξει το ρυθμό. Περιμένουμε την ΑΕΚ να κρατήσει ένα χαμηλό ρυθμό, εμείς θα επιδιώξουμε να είμαστε πιο γρήγοροι. Θα παίξουν πολλά πράγματα ρόλο αναφορικά με το ρυθμό που θα επικρατήσει. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι ακόμη και για τα μυστικά τους».

Για το γεγονός ότι διεκδικεί το κύπελλο με δεύτερη διαφορετική ομάδα, δέκα χρόνια μετά τη νίκη του με το Κιλκίς«Είναι διαφορετικές καταστάσεις, πολύ διαφορετικό το άθλημά μας. Ακόμη κι εγώ τότε είχα μαλλιά. Ήμουν πολύ πιο άπειρος. Θεωρώ τον εαυτό μου εξίσου τυχερό που συνεργάζομαι με αθλητές που ήθελα να συνεργαστώ, σε μία ομάδα που μπορεί να βάζει το χάντμπολ σε τέτοια μεγάλα γήπεδα».

Θοδωρής Πετρίδης (αρχηγός ΠΑΟΚ)Συγχαρητήρια στις δύο ομάδες και στο Χριστόφορο που μία ακόμη φορά κατάφερε να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην Α1. Προετοιμαστήκαμε για τον τελικό, θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει μία γιορτή και ας κερδίσει ο καλύτερος.

Για την επιστροφή στο PAOK Sports Arena μετά τους προ πενταετίας αγώνα στο τσάμπιονς λιγκ« Το αυριανό παιχνίδι είναι διαφορετικό από εκείνα, ίσως τότε ακόμη δεν είχαμε πείσει τον κόσμο για το μέγεθος της ομάδας».

Γιάννης Αρβανίτης (προπονητής ΑΕΚ)

«Όταν συζητήθηκε το ενδεχόμενο να γίνει εδώ ο τελικός ήμασταν απόλυτα σύμφωνοι. Δικαιούταν η Θεσσαλονίκη αυτό τον τελικό. Το γήπεδο είναι στολίδι και πρέπει να καταφέρουμε να μπούμε σε τέτοια γήπεδα. Αυτές οι ομάδες μπορούν να το κάνουν. Θέλουμε να είναι γιορτή ο αγώνας, ένα στοίχημα. Περίπου τα καταφέραμε στην Πάτρα, με λιγότερο κόσμο και κάποιες μικρές παρεκτροπές. Θέλουμε να γίνει το δεύτερο βήμα. Έχουμε περάσει αρκετά ως ομάδα. Είναι η πρώτη στιγμή που διοίκηση είναι δίπλα μας. Είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε το τρόπαιο και να κάνουμε το 2-1 στις μεταξύ μας αναμετρήσεις σε τελικούς».

Για την παρουσία της ΑΕΚ παρά τα προβλήματα«Τα εννιά προηγούμενα χρόνια έχουν δημιουργήσει ένα μέταλλο σε αυτή την ομάδα. Συνεργάζομαι με αθλητές που μάλλον έχουν γίνει χαλύβδινοι. Τον τελευταίο καιρό βρήκαμε τρόπο να κάνουμε κάποιες προπονήσεις. Έχουμε ένα απίστευτο κίνητρο, όπως και ο ΠΑΟΚ που είναι ο κόσμος και περιμένει να πάρει χαρά. Οφείλουμε να τους δίνουμε χαρά».

Για το σημείο - κλειδί του τελικού«Δεν υπάρχουν μυστικά, γνωριζόμαστε καλά. Θα χρειαστεί διαχείριση του τελικού, του άγχους. Θα είναι ένα ντέρμπι μέχρι το τέλος και εκεί τα πράγματα θα είναι ρώσικη ρουλέτα. Χρειάζεται καθαρό μυαλό. Νομίζω ότι θα είναι ένα ωραίο παιχνίδι που θα κριθεί στο τέλος».

Χριστόφορος Μπακαούκας (αρχηγός ΑΕΚ)«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Θοδωρή Πετρίδη για τα καλά του λόγια. Προσπαθώ για το καλύτερο. Όλοι χρειαζόμαστε έναν καλό τελικό. Και οι οπαδοί των δύο ομάδων πρέπει να σταθούν στο ύψος τους και να προστατέψουν τις ομάδες τους».

Για το αν ο αυριανός τελικός είναι ζωτικής σημασίας για την ΑΕΚ:Από τη στιγμή που καταφέραμε και είμαστε σε τελικό είμαστε περήφανοι. Τα καταφέραμε και με το παραπάνω, ανεξαρτήτως αποτελέσματος αύριο., Δεν έχουμε άγχος, τα προβλήματα τα έχουμε ξεπεράσει μόνοι μας. Μόνο περηφάνια έχουμε. Καλοδεχούμενη η διοίκηση που έχει έρθει πρόσφατα κοντά μας, μακάρι να κρατήσει τις υποσχέσεις».

Σοφοκλής Ξυνής(πρόεδρος εκπαιδευτικού ομίλου Ξυνή) «Εύχομαι ο αγώνας να διαφημίσει το άθλημα, μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Θα είναι μια κατάκτηση του αθλήματος. Φέτος επανήλθαμε στο χάντμπολ. Ευελπιστούμε ότι με τη νέα διοίκηση θα συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του χάντμπολ. Για εμάς η εκπαίδευση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό».

Χρήστος Στεργίου (εκπρόσωπος Ορμής Λουξ)«Εκ μέρους της διοίκησης της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρίας αναψυκτικών και χυμών, ευχαριστούμε που μας δίνεται η δυνατότητα να αγκαλιάσουμε το θεσμό. Αγαπάμε το χάντμπολ και το δείχνουμε έμπρακτα μέσα από χορηγίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ