ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Η ΟΧΕ στην ογκολογική μονάδα Παίδων

Η ΟΧΕ στην ογκολογική μονάδα Παίδων

Οι Εθνικές ομάδες χάντμπολ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας- Εθελοντές, δότες μυελού των οστών έγιναν οι διεθνείς αθλητές και αθλήτριες.

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος γνωστή για την κοινωνική της αισθησία, δεν θα μπορούσε να ήταν απούσα από το κάλεσμα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας για την συμμετοχή της στην χριστουγεννιάτικη γιορτή στην «Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- Ελπίδα».

Έτσι στελέχη του αθλήματος και οι Εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών ήταν εκεί για να μοιράσουν χαμόγελα και δώρα στα παιδιά που νοσηλεύονται με την ευχή το 2017 να τους φέρει υγεία, παίρνοντας παράλληλα κουράγιο και δύναμη από τους πραγματικούς μαχητές της ζωής.

Οι αντιπροσωπείες των Εθνικών ομάδων προσέφεραν στην κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη μία φανέλα της Εθνικής χάντμπολ και μία μπάλα με τις υπογραφές των προπονητών και των αθλητών-τριών.

Οι διεθνείς αθλητές και αθλήτριες συμπλήρωσαν τα σχετικά έγγραφα, ώστε να γίνουν εθελοντές- δότες μυελού των οστών, στηρίζοντας εμπράκτως το έργο του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», που έχει σαν στόχο να ξεπεράσει τα επόμενα χρόνια τους 100.000 εθελοντές- δότες.

Από πλευράς χάντμπολ -εκτός από τον πρώην Πρόεδρο και εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή Στέλιο Αγγελούδη- παρόντες ήταν η Ταμίας Κυριακή Μπακουλοπούλου, οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές των Εθνικών Ομάδων Ανδρών και Γυναικών Νίκος Γραμματικός, Μενέλαος Δανήλος, οι διεθνείς αθλητές και αθλήτριες: Κώστας Τσιλιμπάρης, Στάθης Ζαμπούνης, Χάρης Μάλλιος, Λαμπρίνα Τσάκαλου, Φραγκούλα Παπανικολάου, Χρήστα Στουγιαννίδου, Μαρία Σαραντάκου, Κατερίνα Μανιά, η συντονίστρια του γραφείου Εθνικών Ομάδων Κατερίνα Γεωργούτσου και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΟΧΕ Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου.

Οι άνθρωποι του χάντμπολ μίλησαν για την εμπειρία τους:

Στέλιος Αγγελούδης (μέλος ΕΟΕ): «Ήταν μία εκδήλωση, η οποία μπορεί να συνδέετε με το πνεύμα των ημερών, αλλά δεν παύει να αναδεικνύει ότι ο αθλητισμός έχει ευαίσθητες κοινωνικές πλευρές που μπορούν να παίξουν τον ρόλο που χρειάζεται. Αυτός δεν είναι άλλος από το να γίνει το όχημα των ευαίσθητων και κοινωνικά αδυνάτων. Η ΕΟΕ και το χάντμπολ ήταν παρών σήμερα μετά από αυτή την όμορφη πρωτοβουλία της ΕΘΝΟΑ. Η αθλητική δράση με την κοινωνική δραστηριότητα πρέπει να συμβαδίζουν».

Στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του για το χάντμπολ επεσήμανε: «Το άθλημα του χάντμπολ έδωσε την μάχη της επιβίωσης στην δύσκολη αυτή περίοδο και πρέπει να συνεχίσει σε νέες βάσεις να πάει ακόμα ψηλότερα. Για αυτό και χρειαζόμαστε όλοι».

Κυριακή Μπακουλοπούλου (Ταμίας ΟΧΕ): «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά οι Εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών να παρευρίσκονται στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του συλλόγου Όραμα Ελπίδας και αυτό γιατί ο Σύλλογος αυτός χαρίζει αμέτρητα χαμόγελα αισιοδοξίας, πίστης και φυσικά εμείς σαν αθλητισμός από την πλευρά μας δίνουμε πολλά μηνύματα ζωής και ελπίδας».

Νίκος Γραμματικός (Ομοσπονδιακός Προπονητής Ανδρών): «Σίγουρα όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια με μπροστάρισσα την κα Βαρδινογιάννη είναι κάτι το εξαιρετικό. Τα συγχαρητήρια και τα μπράβο προφανώς και τα έχει ακούσει πολλές φορές. Εγώ θα σταθώ περισσότερο στην ευχή που έδωσε η ίδια: Σύντομα αυτό το νοσοκομείο να είναι άδειο και να μην νοσηλεύεται κανένα παιδί».

Μενέλαος Δανήλος (Ομοσπονδιακός Προπονητής Γυναικών): «Μας τίμησε ιδιαίτερα η πρόσκληση της ΕΘΝΟΑ και του Οράματος Ελπίδας να συμμετέχουμε στη γιορτή. Από την πλευρά μας υποσχόμαστε θα δείξουμε στον αγώνα του Συλλόγου για τα παιδιά, το ίδιο πάθος και σθένος που έχουμε όταν αντιμετωπίζουμε τους αγώνες στο γήπεδο. Θα είμαστε στο πλευρό τους σε ότι μας ζητηθεί στο μέλλον».

Κώστας Τσιλιμπάρης (Αρχηγός Εθνικής Ανδρών): «Η πρόσκληση που δεχθήκαμε ήταν πολύ σημαντική. Είναι χαρά που μπορέσαμε να γίνουμε εθελοντές δότες μυελού των οστών και να συνεισφέρουμε από την πλευρά μας στην προσπάθεια του συλλόγου Όραμα Ελπίδας. Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά του κόσμου υγεία».

Φραγκούλα Παπανικολάου (Αρχηγός Εθνικής Γυναικών): «Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που μας προσκάλεσε η ΕΘΝΟΑ σε αυτή την γιορτή. Ελπίζω να το ευχαριστήθηκαν τα παιδιά αυτά που στέκονται παράδειγμα για εμάς τους αθλητές γιατί δίνουν τον μεγαλύτερο αγώνα, ο οποίος είναι η μάχη για την ζωή. Μας δείχνουν πως πρέπει να έχουμε μέχρι το τέλος πίστη για την νίκη».

Η ΕΘΝΟΑ ΕΝΕΡΓΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

"Σήμερα (21/12) το πρωί 200 νέοι άνθρωποι, Ολυμπιονίκες, αθλητές – αθλήτριες και προπονητές που πήραν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, οι Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών χάντμπολ, στελέχη και εθελοντές της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, έφεραν το χαμόγελο και την αισιοδοξία στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων μαζί με ένα ανεκτίμητο δώρο: την εγγραφή τους ως εθελοντές δότες μυελού των οστών στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Μανώλης Παπασάββας, μαζί με το επιτελείο της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, τους υποδέχτηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νοσοκομείου, όπου η κοινωνική λειτουργός, κυρία Παναγιώτα Καραφυλλίδου, τους ενημέρωσε σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής τους στην Τράπεζα, καθώς και σχετικά με τη διαδικασία της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών, όταν ένας δότης βρεθεί ότι είναι συμβατός με ασθενή που χρειάζεται μόσχευμα.

Ακολούθησε η συμπλήρωση των αιτήσεων με τα προσωπικά δεδομένα και η λήψη σιέλου – διαδικασία εγγραφής στην Τράπεζα- όσων θέλησαν να γίνουν εθελοντές δότες.

Η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας και τον Πρόεδρό της κύριο Ισίδωρο Κούβελο, καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους, για τη μεγάλη προσφορά τους και τους συνεχάρη για την κοινωνική τους ευαισθησία και τη συμπαράστασή τους στα άρρωστα παιδιά.

Η επίσκεψη της Διοίκησης και των συνεργατών στα εκπαιδευτικά προγράμματα ολυμπιακής παιδείας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, ολοκληρώθηκε με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και με δώρα που προσέφεραν σε όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, οι αθλητές οι αθλήτριες οι προπονητές , τα στελέχη και οι εθελοντές της Ακαδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ίδρυσή της, στις αρχές του 2014, μέχρι σήμερα η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών έχει εγγράψει περισσότερα από 35.000 μέλη, και ότι η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του έργου του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» και στηρίζει την εκστρατεία ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης της αθλητικής κοινότητας σχετικά με την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών.

Στην σημαντική αυτή Χριστουγεννιάτικη δράση προσφοράς και αλληλεγγύης, μεταξύ άλλων, έδωσαν το παρόν το μέλος της ΕΟΕ κ. Στέλιος Αγγελούδης, ο κ. Σπύρος Γιαννιώτης Αργυρός Ολυμπιονίκης Κολύμβησης ΡΙΟ2016 , η κ. Νίκη Μπακογιάννη Αργυρή Ολυμπιονίκης Στίβου Ατλάντα 1996, η κ. Σταυρούλα Κοζομπόλη Αργυρή Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης Αθήνα2004, οι κ.κ. Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής Χάλκινοι Ολυμπιονίκες Ιστιοπλοΐας ΡΙΟ2016, ο κ. Παύλος Μάμαλος Χρυσός Παραολυμπιονίκης ΡΙΟ2016, η κ. Σοφία Ασουμανάκη 4η Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας ΡΙΟ2016, η Διευθύντρια της Ακαδημίας κ. Ιλεάνα Κλοκώνη, ο Νίκος Γέμελος Εθνικός Προπονητής Κολύμβησης, πολλοί αθλητές-αθλήτριες και προπονητές από την Ελληνική Ομάδα ΡΙΟ2016 και από τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΕΘΝ.Ο.Α., καθώς και αρκετοί εθελοντές από το τμήμα εθελοντισμού της Ακαδημίας.

Πάμε Ψηλά!"

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Το τρέιλερ του 'Creed II' θα σε ματώσει

Πάρα πολλοί έτοιμοι για τον δεύτερο γύρο του Adonis Creed.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24