ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Stoiximan.gr ΠΑΟΚ στον Βύρωνα

Η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Stoiximan.gr ΠΑΟΚ στον Βύρωνα

Ανοίγει η αυλαία της Handball Premier 2015-2016 την Τρίτη 22/9 με το σουπερ ντέρμπι «δικεφάλων» στο κλειστό του Βύρωνα (22:00, ΕΡΤ).Η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Stoiximan.gr ΠΑΟΚ στον Βύρωνα

Η μεγάλη ώρα για το πρωτάθλημα έφτασε. Οι δώδεκα «μονομάχοι» της μεγάλης κατηγορίας ρίχνονται από αύριο (22/9) στην… αρένα της Handball Premier 2015-2016. Καλύτερη πρεμιέρα για το πρωτάθλημα δεν θα μπορούσε να υπάρξει από το σπουδαίο ντέρμπι δικεφάλων ανάμεσα σε ΑΕΚ και Stoiximan.gr ΠΑΟΚ, το οποίο θα ξεκινήσει στις 22:00 στο κλειστό γυμναστήριο του Βύρωνα (ΕΡΤ 2)

Η προϊστορία

Αυτό θα είναι το 31ο παιχνίδι στην ιστορία των δύο ομάδων, ο ΠΑΟΚ έχει 16 νίκες, η ΑΕΚ 11, ενώ τρία ματς έληξαν ισόπαλα.

Στην Αθήνα η ΑΕΚ έχει πολύ καλύτερη παράδοση, αφού σε 16 ματς έχει 9 νίκες, έναντι 6 του Stoiximan.gr ΠΑΟΚ, ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο.

Την περσινή περίοδο ο «δικέφαλος» του Βορρά κατάφερε να μην χάσει καμία φορά στις πέντε συναντήσεις που είχε κόντρα στην «Ένωση», έχοντας 4 νίκες, ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο.

Ο Stoiximan.gr ΠΑΟΚ επικράτησε στα ματς των πλέι οφ με 28-27 (Μίκρα) και 38-28 (Καματερό), στην κανονική διάρκεια με 33-22 (Λαύριο) και στον τελικό του Κυπέλλου με 29-27 (PAOK Sports Arena), ενώ η ΑΕΚ πήρε μία ισοπαλία (22-22) στη Θεσσαλονίκη στο ματς του πρώτου γύρου.

Η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη έχει να κερδίσει τον Stoiximan.gr ΠΑΟΚ από τις 5 Μαρτίου 2014 (16η αγωνιστική) στον Πανελλήνιο. Τότε η νίκη της ΑΕΚ είχε πάρει διαστάσεις θριάμβου μετά το 34-20 που αποτελεί την μεγαλύτερη διαφορά στα μεταξύ τους ματς.

Τρίτη φορά σε πρεμιέρα

Το ντέρμπι «δικεφάλων» την 1η αγωνιστική έχει επαναληφθεί άλλες δύο φορές και μάλιστα ήταν και πάλι στην Αθήνα. Την περίοδο 2010-2011 ο Stoiximan.gr ΠΑΟΚ νίκησε 22-20 στο Μενίδι, αλλά στο τέλος της σεζόν η ΑΕΚ πανηγύρισε τον τίτλο με το γκολ του Μπακαούκα στο φινάλε. Την επόμενη σεζόν (2011-2012) η «Ένωση» στο κλειστό του Βύρωνα είχε επικρατήσει εύκολα με 27-20.

Απουσίες

Από την ΑΕΚ θα λείψει ο πλέι μέικερ Τζίμα Γιαννόπουλος, ενώ από τον Stoiximan.gr ΠΑΟΚ οι Κεσίδης, Τσεσμετζίδης. Οι προπονητές και οι αρχηγοί των ομάδων μίλησαν για το μεγάλο ντέρμπι στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ

"Σωστά δομημένη η ΑΕΚ"

Γιάννης Αρβανίτης (τεχνικός ΑΕΚ): "Είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, έχουν ενισχυθεί όλες οι ομάδες. Θα είναι ανταγωνιστική πολύ η προσπάθεια για την πρώτη εξάδα που οδηγεί στα πλέι οφ. Θεωρώ ότι θα χαθούν πολλοί βαθμοί σε πολλές έδρες. Ο ΠΑΟΚ είναι ομοιογενής ομάδα, εμείς έχουμε πολλούς νέους παίκτες. Θεωρώ ότι επειδή παίζουμε στην έδρα μας, έχουμε τον πρώτο λόγο. Τα τρεξίματα θα παίξουν ρόλο, καθώς τις άμυνες τις περιμένω δυνατές. Έχουμε φτιάξει ένα καλό ρόστερ και είμαι αρκετά αισιόδοξος. Θεωρώ πως έχουμε πιο έμπειρους παίκτες από την περσινή σεζόν και η ομάδα γενικά είναι πιο σωστά δομημένη. Ο ΠΑΟΚ είναι φανερό πως ξεκινάει και πάλι φαβορί, όπως επίσης και η ΑΕΚ, ο Φίλιππος που θα είναι διεκδικητές του τίτλου. Επίσης ο Διομήδης είναι ερωτηματικό, λόγω του νεανικού ρόστερ, αλλά σίγουρα ξέρει τον τρόπο και θα πρωταγωνιστήσει".

Για την συνεργασία με την ΕΡΤ: "Θα πρέπει να δουν όλοι αυτή την νέα συνεργασία με ανοιχτό μυαλό. Ίσως μικροσυμφέροντα να βάλλονται, αλλά αν θέλουμε να κάνουμε καλό στο χάντμπολ πρέπει να βοηθήσουμε την τηλεόραση να παρουσιάσει όσο καλύτερα γίνεται το άθλημα".

"Δεν είναι έτοιμες οι ομάδες"

Νίκος Γεωργιάδης (προπονητής Stoiximan.gr ΠΑΟΚ): "Είναι σίγουρο πως και οι δύο ομάδες δεν είναι έτοιμες 100%. Είναι νωρίς για ένα τέτοιο ντέρμπι και φυσικά το αποτέλεσμα δεν κρίνει κάτι. Περιμένω από τους παίκτες μου να βγάλουν τα στοιχεία που μας χαρακτήρισαν και πέρσι, πάθος, διάρκεια, ενέργεια. Η ΑΕΚ έχει ένα προβάδισμα λόγω έδρας, από την άλλη και εμείς έχουμε μια δυναμική που την έχουμε κερδίσει με την αξία μας και μας δίνει υψηλό κίνητρο".

Για το αν η ομάδα του είναι φαβορί για τον τίτλο: "Τα φαβορί φαίνονται μέσα στο γήπεδο, πολλές ομάδες έχουν ενισχυθεί και θα είναι ένα διαφορετικό πρωτάθλημα από το περσινό. Είναι αρκετές ομάδες υποψήφιες για τον τίτλο, μία από αυτές σίγουρα θα είναι και ο ΠΑΟΚ".

Για την ΕΡΤ: "Είναι πολύ θετικό που καταφέραμε σαν χάντμπολ να μπούμε στο σπίτι του κάθε Έλληνα. Πιστεύω ότι αυτό είναι υποχρέωση του κράτους απέναντι στα ερασιτεχνικά σωματεία. Ακόμα και η ώρα και η ημέρα των αγώνων είναι προς την σωστή κατεύθυνση".

"Να σταματήσουμε τον Αλβανό"

Χριστόφορος Μπακαούκας (αρχηγός ΑΕΚ): "Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, εμείς θα έχουμε πλεονέκτημα, λόγω του κόσμου. Θα κριθεί στην αναχαίτιση του Αλέξη Αλβανού που είναι ένας παίκτης κλάσης, ενώ θα πρέπει να διαχειριστούμε το άγχος μας που υπάρχει, αφού μετά από καιρό θα παίξουμε με κόσμο".

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: "Θα είναι ισχυρό το πρωτάθλημα, βλέπω 5-6 ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Η ΑΕΚ είναι πιο δυνατή από πέρσι, απλά η ομάδα χρειάζεται χρόνο. Πιστεύω θα παίξουμε ωραίο χάντμπολ και θα ευχαριστήσουμε τον κόσμο".

"Ισχυρό τεστ για όλους"

Θόδωρος Πέτριδης (αρχηγός Stoiximan.gr ΠΑΟΚ): "Πάντα η πρεμιέρα είναι δύσκολη, πόσο μάλλον όταν έχεις να αντιμετωπίσεις την ΑΕΚ. Θα είναι ένα ισχυρό τεστ και για τις δύο ομάδες. Εμείς κάναμε ελάχιστες αλλαγές και εκεί θα βασιστούμε, στην ομοιογένεια μας. Λόγω της παρουσίας του κόσμου, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 60 λεπτά. Δεν πρέπει να μας επηρεάσει ο κόσμος της ΑΕΚ. Θα κριθεί στο πάθος και στη συγκέντρωση".

Για την μάχη του τίτλου: "Είμαστε υποχρεωμένοι όταν παίζουμε στον ΠΑΟΚ να πρωταγωνιστούμε. Οι στόχοι είναι πρωτάθλημα και κύπελλο. ΑΕΚ, Φίλιππος Βέροιας, ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ, Ποσειδώνας, Αερωπός Έδεσσας μπορούν να πρωταγωνιστήσουν, βάσει των κινήσεων που έκαναν. Περιμένω ένα πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό".

Για την τηλεόραση: "Είναι ίσως το πιο θετικό της φετινής χρονιάς. Είναι ευκαιρία για το χάντμπολ για να δει όλος ο κόσμος πόσο όμορφο άθλημα είναι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ