ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Γκαντής: "Ξεκάθαρη πρόκληση"

Γκαντής: "Ξεκάθαρη πρόκληση"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χάντμπολ, Κωνσταντίνος Γκαντής, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για την αποχώρηση της Εθνικής ομάδας Κ17 των γυναικών από το ματς με την ΠΓΔΜ.

Η Εθνική ομάδα χάντμπολ Κ17 των γυναικών αποχώρησε από τον αγώνα κόντρα στην ΠΓΔΜ στο πλαίσιο του EURO 2017. Αιτία για το συγκεκριμένο γεγονός στάθηκε η αναγραφή του ονόματος "Μακεδονία" στα μπλουζάκια των προπονητών και των συνοδών της αποστολής των γειτόνων και η άρνηση τους να τα βγάλουν.

Η αποχώρηση της Εθνικής έφερε και τον αποκλεισμό της από τη συνέχεια του Ευρωπαϊκού, ωστόσο αυτό δεν απασχολεί την Ελληνική Ομοσπονδία.

Όπως παραδέχτηκε ο πρόεδρος της, Κωνσταντίνος Γκαντής, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 και τη Νίκη Μπάκουλη η προκλητικότητα των γειτόνων δεν μπαίνει στην ζυγαριά με τις όποιες κυρώσεις.

Αρχικά, ο πρόεδρος της ΟΧΕ τόνισε για τα όσα έγιναν: "Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ17 γυναικών που διεξάγεται στα Σκόπια υπήρξε μία ξεκάθαρη πρόκληση από την πλευρά της Εθνικής ομάδας των Σκοπίων. Οι προπονητές και οι άνθρωποι που συνόδευαν την ομάδα εμφανίστηκαν με μπλούζες που έγραφαν "Μακεδονία" στην πλάτη. Εμείς διαμαρτυρηθήκατε στους παρατηρητές και εκείνοι τους ζήτησαν να βγάλουν τις μπλούζες. Αρχικά, ζήτησαν λίγο χρόνο για να το κάνουν και στη συνέχεια αρνήθηκαν με αποτέλεσμα εμείς να αποχωρήσουμε και για αυτό μας επιβλήθηκε η προβλεπόμενη ποινή".

Σχετικά με το πότε πάρθηκε η απόφαση είπε: "Η απόφαση ήταν άμεση. Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να παίξουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες. Η πρόκληση για εμάς ήταν μεγάλη και ήταν αδύνατο να συνεχιστεί το παιχνίδι κάτω από αυτούς τους όρους και τις προϋποθέσεις".

Τέλος, σε ό,τι αφορά την ποινή και εάν γνώριζαν από την Ομοσπονδία τις επιπτώσεις δήλωσε: "Γνωρίζαμε τις προβλεπόμενες ποινές, αλλά δεν μπαίνουν στη ζυγαριά. Εκείνη την ώρα δεν σκέφτεσαι τις επιπτώσεις και την τιμωρία. Σκέφτεσαι το συμφέρον της χώρας σου και το συμφέρον της ομάδας σου. Το συμφέρον μας εκείνη τη στιγμή ήταν να μην παίξουμε με αυτές τις προϋποθέσεις και να αποχωρήσουμε χωρίς να αλλάξουμε ούτε πάσα. Τριάντα δευτερόλεπτα κράτησε το παιχνίδι και φύγαμε. Όπως ακριβώς είχαμε ενημερώσει τις αθλήτριές μας ότι θα κάνουμε πριν αρχίσει το τουρνουά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ