ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Φιλική νίκη της Ελλάδας, 30-22 την Τουρκία

ΦΙΛΙΚΟ / ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
ΦΙΛΙΚΟ / ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική Ελλάδας νίκησε με 30-22 την αντίστοιχη της Τουρκίας στο τελευταίο της φιλικό πριν τα προκριματικά του EURO 2020 για το χάντμπολ.

Με πολύ καλή εμφάνιση και νίκη ολοκλήρωσε η Εθνική Ελλάδας Ανδρών στο χάντμπολ την σειρά των φιλικών της αναμετρήσεων στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει των προκριματικών του EURO 2020 με Νησιά Φερόε και Κύπρο (13-15/1).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο κατάμεστο κλειστό του Βύρωνα επικράτησε 30-22 της Τουρκίας, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, έχοντας διάρκεια στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Η Εθνική Ελλάδας είχε διάθεση σε άμυνα, ολοκληρώνοντας συνολικά 13 αιφνιδιασμούς, ενώ είχε πλουραλισμό στην επίθεση, αφού σκόραραν 11 διαφορετικοί παίκτες.

Πρώτος σκόρερ της Εθνικής ήταν ο Τάσος Παπαδιονυσίου με 6 γκολ, ο οποίος είχε εντυπωσιακά τελειώματα από θέση πίβοτ, ενώ πολύ καλός έως το διάστημα που τραυματίστηκε ήταν ο Μπασμαλής με 4 γκολ. Ο Πέτρος Μπουκοβίνας ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια και ήταν εξαιρετικός με 7/15 επεμβάσεις και ποσοστό που άγγιξε το 50%, ενώ ο Κώστας Τσιλιμπάρης αγωνίστηκε στο β’ ημίχρονο, έχοντας 8/22, αλλά είχε σημαντική συμβολή στους άμεσους αιφνιδιασμούς με αρκετές βασιστώ.

Αγωνιστικά η Εθνική ξεκίνησε πολύ δυνατά με προβάδισμα 5-1 (6:24) και 10-4 (20’), ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 15-8. Στο δεύτερο ημίχρονο η Τουρκία μείωσε σε 18-15 (41:51) με σερί 3-0, εκμεταλλευόμενη το κακό πεντάλεπτο (38-43) της Ελλάδας. Η Εθνική αντέδρασε άμεσα και στο διάστημα 43-49, «καθάρισε» τη νίκη με επιμέρους σκορ 5-1, διαμορφώνοντας το 19-16 σε 24-17 με φοβερό γκολ του Χερουβείμ από την περιφέρεια. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Εθνική έβγαλε και άλλους αιφνιδιασμούς με τους Ζαμπούνη και Παπαδιονυσίου εκτελεστές, φτάνοντας στο τελικό 30-22.

Εκτός 15αδας έμειναν σήμερα Λοΐζος και Κρητικός.

ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ 30-22

Τα πεντάλεπτα: 4-1, 6-2, 8-2, 10-5, 12-5, 15-8 (ημχ.), 16-10, 18-13, 20-16, 24-17, 27-20, 30-22

ΕΛΛΑΔΑ (Νίκος Γραμματικός): Τσιλιμπάρης, Μπάγιος 3, Μπασμαλής 4, Αραμπατζής 3, Νικολαΐδης 2, Μυλωνάς 2, Μάλλιος 1, Β. Παπαδόπουλος 3, Α. Παπαδόπουλος, Χερουβείμ 3, Κανδύλας 1, Παπαδιονυσίου 6, Αραπακόπουλος, Ζαμπούνης 2, Μπουκοβίνας

ΤΟΥΡΚΙΑ (Ίλκερ Σεντούρκ): Οζμουζούλ, Γκιουνάι, Μακάσογλου, Πέκτας 3, Ναλμπάντογλου 1, Μπουλούμπασιτς 2, Σίμσαρ, Ερσίν 1, Ντόνε 2, Ορνέκ, Τσέλικ 7, Ντεμιρεζέν 6, Ζαμάν, Σαράκ.

Διαιτητές: Συρεπίσιος- Μερτινιάν, Δίλεπτα: 7-5, Πέναλτι: 1/1-3/3.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Νίκος Γραμματικός, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της Εθνικής Ελλάδας, ωστόσο όπως υποστήριξε, "εχθρός του καλού είναι το καλύτερο".

"Η πραγματικότητα είναι ότι παρουσιάσαμε ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο από το χθεσινό. Την καλή εμφάνιση στην επίθεση, την βοήθησε η καλή εμφάνιση στην άμυνα. Είχαμε επαφές, αρκετά φάουλ από το πρώτο ημίχρονο με συνέπεια να έχουμε ρυθμό και στην επίθεση. Κάποια στιγμή στο δεύτερο είχαμε ένα κενό, υπήρξε εκνευρισμός, αλλά επανήλθαμε και ανακτήσαμε πάλι την διαφορά. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, έχουμε ακόμα μερικές μέρες δουλειάς πριν τα επίσημα ματς. Έχουμε κάποια θέματα τραυματισμών, αλλά πιστεύω ότι θα είμαστε πλήρεις στα Νησιά Φερόε".

Αναλυτικά οι δηλώσεις των διεθνών μας:

Παναγιώτης Νικολαΐδης (αριστερός ίντερ Ελλάδας): "Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τα δύο αυτά φιλικά. Δείξαμε χαρακτήρα και ότι έχουμε κάνει καλή δουλειά στην προετοιμασία. Φανήκαμε δυνατοί και πιστεύω την ίδια εικόνα θα βγάλουμε και στα Νησιά Φερόε για να πάρουμε την πρόκριση".

Γιάννης Μπασμαλής (δεξιός ίντερ Ελλάδας): "Κάναμε πολύ καλή δουλειά σήμερα. Ξεκινήσαμε με πολύ καλή άμυνα και μας έδωσε το δικαίωμα να ξεφύγουμε στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο μας έφτασαν στα τρία γκολ, αλλά είχαμε ηρεμία και ανακτήσαμε και πάλι την διαφορά. Είχαμε καλύτερη εικόνα από χθες με λιγότερα λάθη. Είμαι αισιόδοξος για την συνέχεια".

Ίλκερ Σεντούρκ (προπονητής Τουρκίας): "Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα. Δεν είχαμε καλή διαιτησία. Αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα στην άμυνα. Συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε. Συγχαρητήρια στην Ελλάδα, είναι μία πολύ καλή ομάδα. Εύχομαι καλή τύχη στα προκριματικά".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ