ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ευρωπαϊκές μάχες για Φίλιππο και Διομήδη

Ευρωπαϊκές μάχες για Φίλιππο και Διομήδη

Ο Φίλιππος και ο Διομήδης μπαίνουν στις μάχες του EHF Cup με την ομάδα της Βέροιας να υποδέχεται την Μπουντβάνσκα και εκείνη του Άργους να παίζει με την Χάουκαρ.

Οι Βεροιώτες είναι έτοιμοι για τον 95ο αγώνα τους στην 25η χρονιά τους στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα! Ο πολυνίκης του ελληνικού χάντμπολ -με 53 τίτλους σε όλα τα ηλικιακά τμήματα- και ιστορικός Φίλιππος Βέροιας ξεκινάει αύριο άλλο ένα ευρωπαϊκό ταξίδι για 25η χρονιά!

Στον 95ο αγώνα του θα φιλοξενήσει στις 18:00 στο «Φιλίππειο» την Μπουντβάνσκα για τον 1ο γύρο του ΕHF Cup. Στα προηγούμενα 94 παιχνίδια τους οι Βεροιώτες μετρούν 44 νίκες, 3 ισοπαλίες και 47 ήττες.

Σίγουρα οι συνθήκες δεν είναι και οι ιδανικότερες για τους γηπεδούχους, αφού θα απουσιάσει ο πλέι μέικερ Μπάμπης Δομπρής, ο οποίος είναι τιμωρημένος από το τελευταίο περσινό ευρωπαϊκό ματς του Ποσειδώνα, ενώ αμφίβολος είναι ο Βόσνιος Ράχιμιτς που έχει πρόβλημα στον ώμο.

Παρά τα προβλήματα του, ο Φίλιππος καλείται να κερδίσει και μάλιστα με μια καλή διαφορά, αφού τον περιμένει μία «καυτή» έδρα στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί στις 10 Σεπτεμβρίου στην όμορφη Μπούντβα.

Με ηγέτη τον Όσμαγιτς

Η πρωταθλήτρια Μαυροβουνίου από την άλλη πλευρά έχει στις τάξεις της έναν πολύ σπουδαίο αθλητή, τον Βλάντιμιρ Όσμαγιτς, ο οποίος έχει τεράστια εμπειρία στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Ο 36χρονος αριστερός ίντερ έχει αγωνιστεί σε έξι διαφορετικές χώρες (Μαυροβούνιο, Γαλλία, Αυστρία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Σερβία), φορώντας τις φανέλες των Τουλούζ, Κόπερ, Ζέγκεντ, Νις, Παρτιζάν, Ερυθρού Αστέρα, West Wien.

Επίσης στηρίζεται στον 31χρονο δεξιό ίντερ Ντόντιτς, ενώ έχει και δύο ξένους τον 30χρονο Πολωνό τερματοφύλακα Ασρουκ και τον 27χρονο Σέρβο πίβοτ Νοβάκοβιτς. Παρόλα αυτά είναι μια άπειρη ομάδα και είναι μόλις η 3η χρονιά που συμμετέχει στην Ευρώπης, δίχως ακόμα να έχει σημειώσει νίκη, έχοντας τέσσερις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

"Άμυνα, ταχύτητα, συγκέντρωση"

Ο τεχνικός του Φιλίππου Στέλιος Σεϊρεκίδης δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Σίγουρα η Μπουντβάνσκα είναι μια ομάδα καλά προετοιμασμένη. Πήρε μέρος στο φημισμένο τουρνουά του Ντόμποι και είχε πολύ δυνατά φιλικά. Απ’ ότι πληροφορηθήκαμε επίσης επέστρεψε ο Όσμαγιτς που έχει μεγάλη εμπειρία. Εμείς κάναμε φέτος μία ανανέωση με πολλά νέα πρόσωπα. Είναι αλήθεια πως τα παιχνίδια είναι αρκετά νωρίς χρονικά για να είμαστε στο 100%. Παρόλα αυτά όλα τα παιδιά έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια, έχουν ιδρώσει στην προετοιμασία και πιστεύω θα παρουσιάσουμε μία καλή εικόνα. Χρειαζόμαστε καλή άμυνα, ταχύτητα και συγκέντρωση για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Δεν πιστεύω ότι σε αυτό το ζευγάρι υπάρχει φαβορί».

Γιορτή στο Άργος για το 30ο ευρωπαϊκό παιχνίδι των "Λύκων"

Για 8η χρονιά και 5η συνεχόμενη ο Διομήδης θα συμμετέχει στα Κύπελλα Ευρώπης. Στον 1ο γύρο του EHF Cup θα αντιμετωπίσει την Χάουκαρ με τους δύο αγώνες να πραγματοποιούνται στο ΔΑΚ Αγίας Τριάδας το Σάββατο και την Κυριακή στις 19:00.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν σε live streaming από την επίσημη ιστοσελίδα του Διομήδη μέσω του www.sportsonair.gr.

Η αυριανή αναμέτρηση θα είναι η 30η στην Ευρώπη για τους Αργίτες που έχουν 12 νίκες, 4 ισοπαλίες και 13 ήττες σε 29 ματς.

Ο Διομήδης θα έχει δύο σοβαρές απουσίες στον πρώτο αγώνα, αφού οι αδερφοί Αργυρού βρίσκονται στην Κύπρο, καθώς αύριο απόγευμα ο Ιούλιος θα δώσει όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης με την εκλεκτή της καρδιάς του.

Έμπειρη και αθλητική η Χάουκαρ

Η αντίπαλος του Διομήδη είναι μια ομάδα που συμπλήρωσε φέτος 85 χρόνια ζωής, έχοντας 11 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα Ισλανδίας.

Διαθέτει έμπειρη και αθλητική ομάδα, προερχόμενη από μία εξαιρετικά πετυχημένη σχολή, η οποία παρά τον πολύ μικρό αριθμό «δεξαμενής» από τους 333.000 κατοίκους της χώρας, έχει κατορθώσει να έχει έναν πολύ μεγάλο αριθμό ποιοτικών αθλητών. Οι περισσότεροι εξ αυτών φυσικά παίζουν στα σπουδαιότερα πρωταθλήματα στον κόσμο και μόλις δύο παίκτες της Εθνικής αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα. Ωστόσο το γεγονός ότι το χάντμπολ είναι το δημοφιλέστερο άθλημα στην χώρα, αποτελεί τεράστια υπόθεση.

Κορυφαίοι θεωρούνται ο 33χρονος δεξιός ίντερ Χάλντορσον, ο 26χρονος πίβοτ Χέιμισον και το 26χρονος δεξιός εξτρέμ Άρνι Όλαφσον, ενώ έχουν στο ρόστερ και έναν ξένο τον 33χρονο Λιθουανό τερματοφύλακα Μορκούνας.

"Να φανούμε έξυπνοι…"

Ο προπονητής του Διομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας: «Είμαστε χαρούμενοι που για 5η συνεχόμενη χρονιά θα συμμετέχουμε στο EHF Cup. Η φετινή ομάδα είναι πλήρως ανανεωμένη, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστούν πολλές ώρες δουλειάς μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο και είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που επιμένουν οι παίκτες μου για να φτάσουν σε αυτό. Η αντίπαλός μας είναι μια πάρα πολύ ποιοτική ομάδα που προέρχεται από μια από τις καλύτερες σχολές χάντμπολ στον κόσμο. Τα παιχνίδια αυτά θα είναι για εμάς μια εξαιρετική εμπειρία και ένα σημαντικό εφόδιο για την προετοιμασία μας. Οι απουσίες των αδερφών Αργυρού (σ.σ. δεν θα αγωνιστούν στο πρώτο παιχνίδι) θα είναι σημαντικές και θα πρέπει να φανούμε έξυπνοι στην διαχείριση του αγώνα».

ΠΗΓΗ: ΟΧΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ