ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Έτοιμος για την ευρωπαϊκή μάχη ο Φίλιππος Βέροιας

Έτοιμος για την ευρωπαϊκή μάχη ο Φίλιππος Βέροιας

Οι Βεροιώτες είναι έτοιμοι για τον 95ο αγώνα τους στην 25η χρονιά τους στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα. Ο πολυνίκης του ελληνικού χάντμπολ, Φίλιππος, ξεκινάει άλλο ένα ευρωπαϊκό ταξίδι για 25η χρονιά.

Ο πολυνίκης του ελληνικού χάντμπολ -με 53 τίτλους σε όλα τα ηλικιακά τμήματα- και ιστορικός Φίλιππος Βέροιας ξεκινάει αύριο (3/9, 18:00) άλλο ένα ευρωπαϊκό ταξίδι για 25η χρονιά! Στον 95ο αγώνα του θα φιλοξενήσει στις 18:00 στο "Φιλίππειο" την Μπουντβάνσκα για τον 1ο γύρο του ΕHF Cup. Στα προηγούμενα 94 παιχνίδια τους οι Βεροιώτες μετρούν 44 νίκες, 3 ισοπαλίες και 47 ήττες.

Σίγουρα οι συνθήκες δεν είναι και οι ιδανικότερες για τους γηπεδούχους, αφού θα απουσιάσει ο πλέι μέικερ Μπάμπης Δομπρής, ο οποίος είναι τιμωρημένος από το τελευταίο περσινό ευρωπαϊκό ματς του Ποσειδώνα, ενώ αμφίβολος είναι ο Βόσνιος Ράχιμιτς που έχει πρόβλημα στον ώμο.

Παρά τα προβλήματα του, ο Φίλιππος καλείται να κερδίσει και μάλιστα με μια καλή διαφορά, αφού τον περιμένει μία «καυτή» έδρα στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί στις 10 Σεπτεμβρίου στην όμορφη Μπούντβα.

Με ηγέτη τον Όσμαγιτς

Η πρωταθλήτρια Μαυροβουνίου από την άλλη πλευρά έχει στις τάξεις της έναν πολύ σπουδαίο αθλητή, τον Βλάντιμιρ Όσμαγιτς, ο οποίος έχει τεράστια εμπειρία στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Ο 36χρονος αριστερός ίντερ έχει αγωνιστεί σε έξι διαφορετικές χώρες (Μαυροβούνιο, Γαλλία, Αυστρία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Σερβία), φορώντας τις φανέλες των Τουλούζ, Κόπερ, Ζέγκεντ, Νις, Παρτιζάν, Ερυθρού Αστέρα, West Wien.

Επίσης στηρίζεται στον 31χρονο δεξιό ίντερ Ντόντιτς, ενώ έχει και δύο ξένους τον 30χρονο Πολωνό τερματοφύλακα, Ασρουκ και τον 27χρονο Σέρβο πίβοτ, Νοβάκοβιτς. Παρόλα αυτά είναι μια άπειρη ομάδα και είναι μόλις η 3η χρονιά που συμμετέχει στην Ευρώπης, δίχως ακόμα να έχει σημειώσει νίκη, έχοντας τέσσερις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

"Άμυνα, ταχύτητα, συγκέντρωση"

Ο τεχνικός του Φιλίππου Στέλιος Σεϊρεκίδης δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ: "Σίγουρα η Μπουντβάνσκα είναι μια ομάδα καλά προετοιμασμένη. Πήρε μέρος στο φημισμένο τουρνουά του Ντόμποι και είχε πολύ δυνατά φιλικά. Απ’ ότι πληροφορηθήκαμε επίσης επέστρεψε ο Όσμαγιτς που έχει μεγάλη εμπειρία. Εμείς κάναμε φέτος μία ανανέωση με πολλά νέα πρόσωπα. Είναι αλήθεια πως τα παιχνίδια είναι αρκετά νωρίς χρονικά για να είμαστε στο 100%.

Παρόλα αυτά όλα τα παιδιά έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια, έχουν ιδρώσει στην προετοιμασία και πιστεύω θα παρουσιάσουμε μία καλή εικόνα. Χρειαζόμαστε καλή άμυνα, ταχύτητα και συγκέντρωση για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Δεν πιστεύω ότι σε αυτό το ζευγάρι υπάρχει φαβορί".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ