ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Επεισόδια ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Επεισόδια ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Δείτε σε videos και photos τι έγινε στο κλειστό της Πυλαίας στον επεισοδιακό τελικό του Κυπέλλου χάντμπολ ΑΕΚ-Stoiximan.gr ΠΑΟΚ που διεκόπη στο 16' και συνεχίστηκε χωρίς κόσμο στις εξέδρες.

Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό! Περισσότεροι από 2.000 οπαδοί της ΑΕΚ και του Stoiximan.gr ΠΑΟΚ να παρακολουθήσουν τον τελικό του Κυπέλλου χάντμπολ των ανδρών στην PAOK Sports Arena.

Ο τελικός του Κυπέλλου διεκόπη στο 16:53 εξαιτίας της ανταλλαγής φωτοβολίδων, κροτίδων, μπουκαλιών, αλλά και των συμπλοκών των οπαδών της ΑΕΚ με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Του Χρήστου Κομνηνακίδη

Ενημερωθείτε λεπτό προς λεπτό για ό,τι γίνεται στην Πυλαία

Η κερκίδα των οπαδών της ΑΕΚ εκκενώθηκε και η αστυνομία δέχθηκε να συνεχιστεί ο αγώνας παρουσία μόνο των οπαδών του Stoiximan.gr ΠΑΟΚ. Αυτό δεν το δέχθηκε η ΑΕΚ και στη συνέχεια, ακολούθησε σύσκεψη του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, προκειμένου να αδειάσει το γήπεδο και από τους δικούς τους οπαδούς. Τελικά η οριστική απόφαση για διακοπή μετατράπηκε σε διεξαγωγή του τελικού δίχως οπαδούς, παρά μόνο όσους είχαν πρόσκληση από την ΟΧΕ.

Το χρονικό

Οι οπαδοί των δύο ομάδων, ακροβολισμένοι στα δύο "πέταλα" του PAOK Sports Arena αντάλλαξαν "στυλό", πυρσούς και μπουκάλια. Τουλάχιστον 16 φωτοβολίδες πετάχθηκαν από τη μια πλευρά στην άλλη.

Με τη συνοδεία της αστυνομίας οι περίπου 1.000 οπαδοί της ΑΕΚ μπήκαν κατά δεκάδες στο γήπεδο μετά την έναρξη του αγώνα. Οι οπαδοί του Stoiximan.gr ΠΑΟΚ βρίσκονταν εδώ και ώρα στις θέσεις τους. Το παιχνίδι διεκόπη στο 16:53 και ενώ το σκορ ήταν 8-7 υπέρ του Stoiximan.gr ΠΑΟΚ.

Μέσα σε αυτή την πολεμική ατμόσφαιρα οι διαιτητές προχώρησαν στη διακοπή του αγώνα, οι ομάδες αναχώρησαν για τα αποδυτήρια και στο γήπεδο μπήκαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

Τιο φύλλο αγώνα αναφέρει"... στο 16:53 έγινε διακοπή του αγώνα προκειμένου να γίνουν συστάσεις και να επανατοποθετηθεί το προστατευτικό δίχτυ το οποίο μετακίνησαν οι οπαδοί της ΑΕΚ. Στο σημείο εκείνο ξεκίνησε ρίψη φωτοβολίδων από τους οπαδούς της ΑΕΚ και ακολούθησαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Οι ρίψεις γενικεύτηκαν με βεγγαλικά, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα εκατέρωθεν. Καθώς ήταν αδύνατη η συνέχιση του αγώνα διατάξαμε την διακοπή του μέχρι εκκενώσεως του γηπέδου η οποία επετεύχθη μετά από πάροδο 2,5 ωρών, οπότε και επαναρχίσαμε τον αγώνα".

Η αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η οποία είχε συναινέσει στη διεξαγωγή του τελικού με οπαδούς των δύο ομάδων, σήκωσε τα χέρια ψηλά, λέγοντας πως δεν αναλάμβανε την εκκένωση του γηπέδου και ό,τι ίσως επακολουθούσε στους δρόμους της πόλης.

Η ομοσπονδία χάντμπολ (ΟΧΕ), ο πρώτος τελικός υπό τη νέα διοίκηση, προχώρησε στην απόφαση να διακοπεί ο αγώνας. Η οριστική απόφαση ανακοινώθηκε στις 15.52.

Οι παίκτες των δύο ομάδων είχαν ήδη βγει στον αγωνιστικό χώρο αρκετή ώρα νωρίτερα σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν τα πνεύματα στην κερκίδα. Στάθηκε αδύνατο...

Οι δύο αρχηγοί των ομάδων, ο Χριστόφορος Μπακαούκας της ΑΕΚ και ο Θοδωρής Πετρίδης του Stoiximan.gr ΠΑΟΚ πίεσαν τον πρόεδρο της ΟΧΕ, Κώστα Γκαντή να γίνει ο αγώνας. Δεν ήθελαν να διακοπεί ο αγώνας, δεν ήθελαν να αναλάβουν οι ομάδες την ευθύνη, δεν ήθελαν να τιμωρηθούν οι ομάδες για τη συμπεριφορά των οπαδών τους.

Θυμίζουμε πως οι δύο ομάδες τιμωρήθηκαν με εξοντωτικά πρόστιμα και ποινές για τα επεισόδια στη Λαμία το 2010. Για την ακρίβεια καθώς ήταν υπότροπες, με 10 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, πρόστιμο 120.000 ευρώ και μηδενισμό στο θεσμό του Κυπέλλου (σ.σ. έγινε μήνες μετά ανάμεσα στον Δούκα και στα Βριλήσσια).

Τρεις τραυματίες

Η αστυνομία ενημέρωσε πως υπήρξαν τρεις τραυματίες στη Θύρα "8" δηλαδή την κερκίδα που κάθονταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Ο ένας χτύπησε στο στήθος στα κάγκελα πιθανότατα κατά την αποχώρηση, ενώ άλλοι δύο υπέστησαν επιληπτικό επεισόδιο.

Η ανταλλαγή φωτοβολίδων:

Η προσπάθεια των παικτών της ΑΕΚ να κατευνάσουν τους οπαδούς:

Η κροτίδα που προκάλεσε την ένταση:

Επεισόδια ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS
Επεισόδια ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS
Επεισόδια ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS
Επεισόδια ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS
Επεισόδια ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS
Επεισόδια ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ