ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ελληνικός εμφύλιος στο Challenge Cup

Ελληνικός εμφύλιος στο Challenge Cup

Τους αντιπάλους τους έμαθαν τόσο η Εθνική Ελλάδας για την πρώτη προκριματική φάση του EURO 2020 όσο και οι ελληνικοί σύλλογοι που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκά Κύπελλα την νέα αγωνιστική περίοδο. ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑ - ΑΣΕ Δούκα στους 32 του Challenge Cup

Στη Βιέννη, την έδρα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ (EHF) διεξήχθη χθες (19/07) η κλήρωση της πρώτης προκριματικής φάσης του EURO 2020 Ανδρών, καθώς και των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων 2016-2017.

Ελληνικός εμφύλιος προέκυψε στο Challenge Cup. ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑ και ΑΣΕ Δούκα θα αναμετρηθούν στις 19/20 και 26/27 Νοεμβρίου για τους "32" της διοργάνωσης. Να σημειωθεί ότι ελληνικός εμφύλιος προκύπτει για 4η φορά αλλά και τρίτη σερί χρονιά στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Ο πρωταθλητής Φίλιππος Βέροιας στον 1ο γύρο του EHF Cup θα βρει απέναντί του την Μπουντβάνσκα Ριβιέρα από το Μαυροβούνιο, με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στη Βέροια στις 3/4 Σεπτεμβρίου και το δεύτερο στις 10/11 του ίδιου μήνα, ενώ σε περίπτωση που προκριθεί θα αντιμετωπίσει επίσης σε διπλά ματς την Πολωνική Γκόρνικ Ζάμπρζε τον επόμενο μήνα. Στην ίδια διοργάνωση συμμετέχει και ο Διομήδης Άργους, όπου στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσει τη Χάουκαρ από την Ισλανδία, πρώτα στην χώρα των Βίκινγκς και μετά στην έδρα του στις 3/4 και 10/11 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα. Σε περίπτωση πρόκρισης ο Διομήδης θα βρει απέναντι του τη σουηδική Αλινγκάνσας, με τα παιχνίδια να γίνονται τον Οκτώβρη.

Στο γυναικείο EHF Cup από την άλλη η πρωταθλήτρια Ελλάδος Νέα Ιωνία αντιμετωπίζει τη Λοκομοτίβ και θα ταξιδέψει στη Ρωσία στις 10/11 Σεπτέμβριο με τον επαναληπτικό να διεξάγεται στις 17/18 του ίδιου μήνα στην Αθήνα. Η Νέα Ιωνία θα αγωνιστεί απέναντι σε ρώσικη ομάδα για τρίτη σερί χρονιά. Αν προκριθεί θα παίξει με τον νικητή του ζευγαριού Σπόνο- Πρίστινα.

Με Κύπρο και Νησιά Φερόε η Εθνική

Η Εθνική Ελλάδος συμμετέχει σε προκριματικό όμιλο για το Euro 2020 Ανδρών, με τα Νησιά Φερόε και την Κύπρο, την οποία θα βρει απέναντι της για μια ακόμα φορά. Οι δύο εθνικές ομάδες συμμετείχαν στον τρίτο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλου 2017, με αμφότερες να μένουν εκτός συνέχειας. Στα μεταξύ τους παιχνίδια, που διεξήχθησαν το Νοέμβριο του 2015 και τον Ιανουάριο του 2016, οι δύο ομάδες, είχαν από μια νίκη. Το μίνι τουρνουά για τον πρώτο όμιλο της προκριματικής φάσης του Euro 2020, θα διεξαχθεί σε μια και μόνο χώρα και η διάρκεια του αναμένεται να είναι τρεις μέρες. Τη διοργάνωση του ομίλου καλούνται να αναλάβουν τα Νησιά Φερόε το διάστημα 13-15 Ιανουαρίου, αν ωστόσο αρνηθούν, δικαίωμα διοργάνωσης έχει η Ελλάδα και μετά η Κύπρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ