ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Δυνατές αναμετρήσεις στην Handball Premier

Δυνατές αναμετρήσεις στην Handball Premier
INTIME SPORTS

Με την αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ποσειδώνα Λουτρακίου να ξεχωρίζει θα διεξαχθεί η 7η αγωνιστική της Handball Premier.

Μετά από διακοπή τριών εβδομάδων αρχίζει και πάλι η Handball Premier με την διεξαγωγή της 7ης αγωνιστικής. Το τηλεοπτικό παιχνίδι της ημέρας θα γίνει στο κλειστό του Βύρωνα, όπου η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τον Ποσειδώνα Λουτρακίου.

Οι δύο ομάδες πριν την διακοπή ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, αφού η «Ένωση» έσπασε το αήττητο του Φιλίππου μέσα στη Βέροια, ενώ ο Ποσειδώνας προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Τσάλεντζ Καπ, ενώ κέρδισε και το ντέρμπι απέναντι στον ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ.

«Είναι ένα παιχνίδι που κρύβει κινδύνους. Πιστεύω θα κριθεί στις λεπτομέρειες, όπως τα περισσότερα μεταξύ μας παιχνίδια τα τελευταία χρόνια. Ο Ποσειδώνας διαθέτει επικινδύνους παίκτες που θέλουν προσοχή. Άσχετα που κερδίσαμε τον Φίλιππο, η διακοπή μας βοήθησε γιατί δουλέψαμε αρκετά και δεθήκαμε μεταξύ μας», σχολίασε ο έμπειρος δεξιός εξτρέμ της ΑΕΚ, Χριστόφορος Μπακαούκας.

Από την άλλη πλευρά ο Ποσειδώνας δοκιμάζει τον Σέρβο περιφερειακό Πάβιτς για αντικαταστάτη του Τάσιτς που τραυματίστηκε σοβαρά.

«Η πραγματικότητα είναι ότι πριν την διακοπή είχαμε βρει ρυθμό. Έλειπαν και δύο παιδιά στην Εθνική αυτό το διάστημα, άρα δεν ήμασταν πλήρεις. Παίζουμε με μία ομάδα που είναι από τα φαβορί για τον τίτλο με γεμάτο ρόστερ και στο γήπεδο της. Θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και ανταγωνιστικοί», τόνισε ο προπονητής του Ποσειδώνα Νίκος Γραμματικός.

Προϊστορία ΑΕΚ- Ποσειδώνας

Οριακά είναι τα τελευταία παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων. Συνολικά σε 6 αναμετρήσεις με γηπεδούχο την ΑΕΚ (ένα παιχνίδι έγινε στο Λουτράκι) η «Ένωση» μετράει 4 νίκες, οι δύο στο γκολ, ενώ 2 νίκες έχει η ομάδα του Λουτρακίου.

Δυνατές αναμετρήσεις στην Handball Premier
INTIME SPORTS

* Για πρώτη φορά φέτος ο stoiximan.gr ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί με τον κόσμο στο πλευρό του

Με κόσμο ο stoiximan.gr ΠΑΟΚ

Με κόσμο και καλή παράδοση ο «δικέφαλος» του Βορρά απέναντι στον Φοίβο Συκεών

Για πρώτη φορά στη φετινή περίοδο ο stoiximan.gr ΠΑΟΚ θα έχει την συμπαράσταση των φιλάθλων του την 7η αγωνιστική της Handball Premier κόντρα στον Φοίβο Συκεών στο «Σπίτι του χάντμπολ», αφού εξέτισε την ποινή αποκλεισμού της έδρας που είχε από πέρσι.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά πριν την διακοπή είχε αρχίσει να βρίσκει ρυθμό μετά τις νίκες επί Διομήδη και Αερωπού, ενώ πλέον έχουν επιστρέψει στο 100% και οι Αλβανός, Κεσίδης.

Από την άλλη πλευρά ο Φοίβος έχει δείξει μεγάλη δυναμική εντός έδρας, έχοντας πέντε πόντους σε τρία παιχνίδια, ενώ προέρχεται από σημαντική νίκη και μάλιστα με διαφορά επί του Πανελληνίου.

Ωστόσο στις τρεις εξόδους του από τις Συκιές δεν έχει καταφέρει να πάρει κανέναν πόντο.

Για τον stoiximan.gr ΠΑΟΚ θα απουσιάσει ο βασικότατος πίβοτ Νίκος Κοκκώνης, λόγω

επέμβασης στις αμυγδαλές, ενώ οι γηπεδούχοι έχουν σημαντική παράδοση με το μέρος τους, αφού δεν έχουν χάσει ποτέ από τον Φοίβο. Στα έξι παιχνίδια (τρία εντός και τρία εκτός) από το 2012 ο stoiximan.gr ΠΑΟΚ μετράει ισάριθμες νίκες.

Ο Γενικός Αρχηγός του Φοίβου Κώστας Λειβαδόπουλος είπε: «Βλέπουμε το παιχνίδι σαν μια ευκαιρία να αποδείξουμε τι αξίζουμε. Δεν έχουμε άγχος, παίζουμε εκτός έδρας θεωρητικά με έναν πιο ισχυρό αντίπαλο. Το διάστημα της διακοπής μας έκανε καλό, αφού αποκαταστάθηκαν κάποιοι μικροτραυματισμοί, ενώ δεθήκαμε ακόμα περισσότερο μεταξύ μας. Χρωστάμε στους εαυτούς μας μια καλή εμφάνιση εκτός έδρας»

Η «Ένωση» υποδέχεται την ομάδα του Λουτρακίου για την 7η αγωνιστική της Handball Premier

Ντέρμπι στο Δαϊς με τρομερή παράδοση υπέρ των γηπεδούχων

Έξι χρόνια από τις 12 Δεκεμβρίου 2009 (31-33 για την 11η αγωνιστική) έχει να κερδίσει ο Φίλιππος Βέροιας στην Αθήνα τον Δούκα.

Η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» έχει χτίσει μία σημαντική παράδοση, αφού μετράει πέντε νίκες και μία ισοπαλία στα τελευταία έξι μεταξύ τους παιχνίδια για το πρωτάθλημα.

Ο Φίλιππος από την άλλη πλευρά κατόρθωσε να κερδίσει πέρσι για τον 2ο γύρο του Κυπέλλου με 29-24 εκτός έδρας, αλλά τώρα για την Handball Premier θα είναι ένα διαφορετικό ματς.

Η ομάδα του Κώστα Τούτση που προέρχεται από εντός έδρας ήττα κόντρα στην ΑΕΚ, θα έχει ξανά απόντες τους Γρηγόρη Σανίκη και Μπάμπη Ανανιάδη που συνεχίζουν το πρόγραμμα αποθεραπείας τους με σκοπό να προλάβουν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια απέναντι στην «Ένωση».

Αντίθετα στην αποστολή μετέχουν οι Σταύρος Παπαδόπουλος, Σάββας Καρυπίδης χωρίς ωστόσο να είναι έτοιμοι 100% από τους μικροτραυματισμούς τους.

Ο τεχνικός του Φιλίππου Κώστας Τούτσης δήλωσε: «Η προετοιμασία μας κύλησε με προβλήματα λόγω των απουσιών που είχαμε. Το ματς με τον Δούκα είναι σημαντικό και θα κάνουμε μια σοβαρή προσπάθεια να κερδίσουμε».

Ο Διομήδης το φαβορί κόντρα στον Αερωπό

Το τέταρτο παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής που ο φίλαθλος κόσμος θα μπορεί να παρακολουθήσει τηλεοπτικά ή μέσω live streaming θα είναι αυτό του Διομήδη Άργους με τον Αερωπό Έδεσσας.

Οι «Λύκοι» έχουν τον τίτλο του φαβορί, αφού βρίσκονται στην 3η θέση με 8 πόντους, ενώ ο Αερωπός στην 11η με 4 πόντους. Οι φιλοξενούμενοι έχουν υποστεί δύο συνεχόμενες ήττες και θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα.

Ο προπονητής του Διομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας είπε: «Πρόκειται για έναν αντίπαλο με μεγάλο βάθος στο roster του και παράλληλα με παίκτες με ποιότητα και σπουδαία εμπειρία στην A1. Εμείς θα επιδιώξουμε να επιβάλουμε το ρυθμό μας στο μεγαλύτερο, αν όχι σε όλο το διάστημα του αγώνα και θα πρέπει να καταθέσουμε μέσα στο γήπεδο πολύ ενέργεια και συγκέντρωση. Δουλέψαμε πολύ μέσα σε αυτή την περίοδο, αν και με απουσίες λόγω των διεθνών μας και όλοι έχουμε ενθουσιασμό να ξαναμπούμε στην αρένα του φετινού πρωταθλήματος, όπου είναι και το συναρπαστικότερο όλων των εποχών, τουλάχιστον στις 6 πρώτες του αγωνιστικές και χρειάζεται ατσάλινη επιμονή από όλους μας, ώστε να μπορέσουμε να κατακτήσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε».

Από την πλευρά του Αερωπού ο προπονητής Γιάννης Πηλαλίδης, σχολίασε: «Ο Διομήδης μπορεί να μην είναι η ομάδα του παρελθόντος, αλλά είναι το φαβορί. Σίγουρα θα πρέπει να εστιάσουμε στην αμυντική λειτουργία της ομάδας και να είμαστε αποτελεσματικοί στην τελική φάση. Γενικά πρέπει να ακολουθήσουμε τον ρυθμό του αγώνα μέχρι το τέλος, αν θέλουμε από αυτό το ματς να κερδίσουμε κάτι».

Οι «Ολυμπιονίκες» υποδέχονται στην Κυψέλη τους Θεσσαλονικείς

Ίσως το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής θα διεξαχθεί στο κλειστό του Πανελληνίου, όπου η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα θα υποδεχθεί τη ΧΑΝΘ του Νίκου Μάντζου. Οι δύο ομάδες έχουν ξεκινήσει πολύ καλά το πρωτάθλημα και ισοβαθμούν με έξι πόντους στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Μάλιστα η ομάδα της ΧΑΝΘ πριν την διακοπή σημείωσε δύο σερί νίκες επί ΑΕΚ και Δούκα, δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία.

«Είναι ένα δύσκολο ματς. Η ΧΑΝΘ έχει δείξει πολύ καλό πρόσωπο μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, ελπίζω να γίνει ωραίο παιχνίδι», σχολίασε ο προπονητής των «Ολυμπιονικών» Γιώργος Ζαραβίνας.

Από την πλευρά της ΧΑΝΘ ο τερματοφύλακας Ανδρέας Ορφανουδάκης είπε: «Εμείς ήμαστε ομάδα που επιδιώκουμε μέσα από την προπόνηση και την συνεχόμενη δουλειά να αυξάνουμε την αγωνιστική μας ετοιμότητα στα παιχνίδια. Περιμέναμε την αγωνιστική ανάταση. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Στις τρεις βδομάδες που μεσολάβησαν δουλέψαμε πολύ, είδαμε τα λάθη μας και είμαστε έτοιμοι. Έχοντας δύο σερί νίκες έχουμε αυτοπεποίθηση και καλή ψυχολογία έχοντας αποδείξει ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες των παιχνιδιών. Από την Κυψέλη όμως για να φύγουμε με θετικό αποτέλεσμα χρειάζονται πολλά πράγματα. Ο Πανελλήνιος είναι μια ομάδα που όποιος δεν την έχει δει τη θεωρεί την έκπληξη της κατηγορίας. Για μας όμως δεν είναι η πορεία του καθόλου τυχαία και αν δεν θέλουμε να την… πατήσουμε όπως οι άλλες ομάδες που αντιμετώπισε στην έδρα του θα πρέπει να επικεντρωθούμε με μεγάλη προσήλωση στον τρόπο παιχνιδιού του και να βρούμε το αντίδοτο, κάτι που πάνω στο ποίο δουλέψαμε πολύ».

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πάντως δεν θα είναι και πάλι πλήρης αφού για επαγγελματικούς λόγους δεν ταξίδεψαν για την Αθήνα οι Καράγγελος, Παντελίδης και Τσαβδάρης, ενώ ακόμη δεν εντάχθηκε ο απών από την αρχή της χρονιάς, Νίκος Καφαντάρης.

Ξεκάθαρο φαβορί οι γηπεδούχοι στον αγώνα της Νέας Ιωνίας

Επιστροφή στις νίκες ψάχνει ο ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ -μετά την ήττα από τον Ποσειδώνα Λουτρακίου- απέναντι στον Αρχέλαο Κατερίνης.

Από την άλλη πλευρά ο Αρχέλαος αναζητά τον πρώτο του βαθμό ή βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά το έργο του θα είναι πολύ δύσκολο. «Συνεχίζουμε την προσπάθεια που κάνουμε», σχολίασε λακωνικά ο τεχνικός του Αρχελάου Σωκράτης Σκούφας που θα έχει –όπως συνήθως στα εκτός έδρας παιχνίδια- βασικές απουσίες.

Αναλυτικά οι αγώνες του Σαββάτου

Handball Premier (7η αγωνιστική)
Δαϊς 14:00, ΑΣΕ Δούκα- Φίλιππος Βέροιας (Τσάκωνας- Κουτσός, Κορρές)
Βύρωνα 15:00 (ΕΡΤ), ΑΕΚ- Ποσειδών Λουτρακίου (Τόλιος- Ανταλής, Κυριακούλιας)
Πανελληνίου 17:00, Πανελλήνιος- ΧΑΝΘ (Βήτας- Σκλαβενίτης, Τσάμος)
Νέα Κίος 18:00, Διομήδης Άργους- Αερωπός Έδεσσας (Καραπάνος- Χρόνης, Νικολίτσας)
Νέας Ιωνίας 18:00, ΙΕΞ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ- Αρχέλαος Κατερίνης (Τσάμος- Φωκίτης, Κυριακούλιας)
Σπίτι του Χάντμπολ 19:00, stoiximan.gr ΠΑΟΚ- Φοίβος Συκεών (Κατσίκης- Μιχαηλίδης, Παρτεμιάν)

Α1 Γυναικών (6η αγωνιστική)
Γιαννιτσών 18:00, Μέγας Αλέξανδρος- Φιλώτας Φλώρινας (Νάσκος- Χαρίτσος, Μεϊμαρίδης)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ