ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Δυναμικό παρών του χάντμπολ στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

Δυναμικό παρών του χάντμπολ στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

Εκατοντάδες παιδιά μαζί με τους γονείς τους, έπαιξαν, διασκέδασαν και μοίρασαν πολλά χαμόγελα στις δράσεις που πραγματοποίησε η ΟΧΕ σε συνεργασία με τα Σωματεία ΟΦ Νέας Ιωνίας, ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ, Φίλιππος Βέροιας και ΧΑΝΘ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού «Be Active».

Στη Νέα Ιωνία πήραν μέρος περισσότερα από 150 παιδιά από 17 ομάδες, ενώ παράλληλα έγινε συλλογή τροφίμων και φαρμάκων για το κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό φαρμακείο, προσδίδοντας στην εκδήλωση και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Την δράση παρακολούθησαν από κοντά ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ Κώστας Σταματιάδης, το μέλος του Δ.Σ. Χαράλαμπος Προδρομίδης, ο υπεύθυνος του προγράμματος εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Διονύσης Καρακάσης και η ταμίας της ΕΓΟ, περιφερειακή σύμβουλος Πειραιά Μαρία Παπαδοπούλου.

Τον συντονισμό είχαν οι Προπονητές Παναγιώτης Ιατρούδης, Κώστας Κότσιρας, Στέλιος Αλεπουδέας, Μενέλαος Δανήλος και Δημήτρης Σκάρλος.

Πολύτιμή ήταν η συνεισφορά και βοήθεια της Ερασμίας Λάσκαρη, εφόρου του ΟΦ Νέας Ιωνίας, καθώς και των αθλητών και αθλητριών του ΟΦΝΙ και ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ, που ήταν συνέχεια στο πλευρό των παιδιών, ενώ παρόντες ήταν και αθλητές της ΑΕΚ.

Ζωντανό παράδειγμα πως η άθληση δεν κοιτάει χρόνια είναι η 44χρονη αθλήτρια της νταμπλούχου Ελλάδος Γυναικών, Μπάρμπαρα Μπράουερ, η οποία έχοντας τελειώσει σχολή φωτογραφίας, ανέλαβε τον ρόλο της επίσημης φωτογράφου της διοργάνωσης!

Κατάμεστο το Φιλίππειο με την συμμετοχή και των ΑμεΑ

Για τρεις ώρες παιδιά, γονείς και φίλοι του αθλήματος έπαιξαν χάντμπολ στο κλειστό γυμναστήριο «Φιλίππειο» Βέροιας. Συμμετείχαν όλα τα ηλικιακά τμήματα του Φιλίππου Βέροιας, ενώ ιδιαίτερη ήταν και η παρουσία των παιδιών με Ειδικές Δεξιότητες που αγκαλιάστηκαν από όλους. Συντονιστές ήταν οι προπονητές Τάσος Χατζηπαρασίδης, Χρήστος Τζουβάρας και Κική Τριανταφυλλίδου.

Διδάχτηκαν κανονισμούς στη ΧΑΝΘ

Στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο της ΧΑΝΘ πολλά παιδιά από τέσσερα ηλικιακά τμήματα (εφήβων, παίδων, παμπαιδων Ά και παμπαίδων Β´) της ΧΑΝΘ μαζί με τους γονείς τους, έστειλαν το μήνυμα της ενεργούς άθλησης.

Σημαντική ήταν και η συνεισφορά του λέκτορα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γιάννη Μεϊμαρίδη, ο οποίος δίδαξε σε όλους τους παρευρισκόμενους τους κανονισμούς του αθλήματος.

Οι επόμενες δράσεις της ΟΧΕ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού «Be Active» είναι προγραμματισμένες το διάστημα 21-27 Σεπτεμβρίου στη Δράμα και στις 27 Σεπτεμβρίου στην Άνοιξη όπου θα συμμετέχουν εκτός από παιδιά και γονείς, άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό κόσμο και Ολυμπιονίκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ