ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Δεύτερη φιλική νίκη απέναντι στο Ισραήλ

Δεύτερη φιλική νίκη απέναντι στο Ισραήλ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Εθνική Ανδρών επικράτησε ξανά του Ισραήλ σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο ΔΑΚ Κιλκίς, αυτή την φορά με 30-22.

Μπροστά σε 500 θεατές στο ΔΑΚ Κιλκίς η Ελλάδα νίκησε 30-22 το Ισραήλ στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για δεύτερο συνεχόμενο ματς είχε πολύ καλή εικόνα και έδειξε πως έχει τις δυνατότητες να πετύχει τους στόχους του.

Παρά το δυναμικό ξεκίνημα (2-6) του Ισραήλ στο 9’, η Εθνική μας γρήγορα κατάφερε να ισορρόπησε και με σερί 5-0 να περάσει μπροστά 7-6 με τον Παπαδιονυσίου στο 14:50. Το Ισραήλ ισοφάρισε σε 7-7 στην επόμενη φάση, αλλά για στα επόμενα τέσσερα λεπτά η «Γαλανόλευκη» με νέο σερί 4-0 ξέφυγε με 11-7 (19:52) με κορυφαίο τον τερματοφύλακα Νίκο Λοίζο που είχε συνολικά 17 επεμβάσεις και τον Ζαμπούνη να έχει εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 14-11 και λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους η διαφορά πήγε στο +5 (16-11). Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και σταδιακά μείωσαν, φτάνοντας ακόμα και στο γκολ (18-17) στο 42:37. Στην συνέχεια η ομάδα του Νίκου Γραμματικού έλεγχε το παιχνίδι με τον Χερουβείμ να σημειώνει ωραία γκολ από την περιφέρεια και τον Τζούφρα να δίνει λύσεις σε ένα ακόμα ματς. Έτσι κατόρθωσε να ξεφύγει με 20-17 και 22-18 (47:50), ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο η είσοδος του Πασσιά βοήθησε, ώστε η διαφορά να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο για το τελικό 30-22.

Τα πεντάλεπτα: 1-4, 4-6, 7-6, 11-7, 12-9, 14-11 (ημχ.), 16-11, 18-16, 21-18, 24-19, 27-21, 30-22

ΕΛΛΑΔΑ (Νίκος Γραμματικός): Τσακνής, Παπαδιονυσίου 3, Κεδέρης 1, Κανδύλας, Ζαμπούνης 6, Παλάσκας, Λοίζος, Παπαδόπουλος Άγγελος, Αραμπατζής, Πασσιάς 3, Μισαηλίδης 1, Νικολαϊδης, Κρητικός 1, Μπουκοβίνας, Δέσπος, Μάλλιος 4, Μπασμαλής 1, Παπαδόπουλος Αδάμ 2, Τζούφρας 4, Χερουβείμ 4.

ΙΣΡΑΗΛ (Σαχάρ Χαμπέρ): Κόρντοβα 2, Ντανίλοφ, Λίμπερτι 1, Λεβί 3, Μεϊροβιτς, Πέρες 5, Κατζ 1, Σιμόν, Χερσκόβιτς, Ζίτλερ, Τόρκενιτζ 6, Πέρετζ, Ατίσκιν 1, Καλντερόν 1, Κασόν, Ναγκάρ, Μπαρ.

Διαιτητές: Νάσκος- Χαρίτσος, Κόκκινη: 59:44 Ζίτλερ (τρία δίλεπτα), Δίλεπτα: 2-8, Πέναλτι: 4/6-4/4

ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Νίκος Γραμματικός (Ομοσπονδιακός Προπονητής): "Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι είχαμε ενέργεια και όρεξη. Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας. Ξεκινήσαμε νωθρά, αλλά στην συνέχεια βελτιώσαμε πολλά στοιχεία στο παιχνίδι μας και καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς. Τα 22 γκολ είναι καλή επίδοση για την άμυνά μας. Κάναμε και πάλι πολλές αλλαγές, αφού θέλουμε να δούμε πολλά παιδιά και αυτά που προέρχονται από την Εθνική Νέων".

Σαχάρ Χαμπέρ (Προπονητής Ισραήλ): "Για εμάς αυτά τα δύο φιλικά ήταν πραγματικά μεγάλη ευκαιρία, αφού αντιμετωπίσαμε μία πολύ καλή Ελλάδα που είναι δυνατή και γρήγορη. Συγχαρητήρια στον αντίπαλο για τις δύο νίκες και ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία".

Σπύρος Χερουβείμ (διεθνής αθλητής): "Δοκιμάσαμε διάφορα σχήματα και άμυνες. Δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά στην πορεία διορθώσαμε τα λάθη μας και είχαμε καλύτερη εικόνα. Με σκληρή δουλειά θα πάμε ακόμα καλύτερα και θα πετύχουμε τους στόχους μας".

*Στο ημίχρονο η Ομοσπονδία τίμησε για την προσφορά τους στην Εθνική ομάδα και το ελληνικό χάντμπολ αντίστοιχα, τους Πέτρο Καλαϊτζή και Νίκο Τζεβελέκη με τις απονομές να κάνουν οι Κώστας Γκαντής (Πρόεδρος ΟΧΕ) και Βασίλης Κρανιώτης (μέλος Δ.Σ., Πρόεδρος Εθνικών Ομάδων).

Επίσης η ΟΧΕ τίμησε την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς για την υποστήριξη της στην προετοιμασία και τα φιλικά στο πρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη κου Βεργίδη με την απονομή να κάνει ο Πρόεδρος του ΓΑΣ Κιλκίς Παναγιώτης Λαπατίνας.

Από την πλευρά του ο αρχηγός αποστολής του Ισραήλ, Ιζακ Βάις, προσέφερε ένα δώρο στην Ελληνική Ομοσπονδία για την πρόσκληση και την φιλοξενία, όπως και στην Ελληνική Αστυνομία (το παρέλαβε ο Αστυνόμος Α΄ Δουδουλακάκης) για την βοήθειά της αυτές τις ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ