ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Αποβλήθηκε από το Euro 2017 η Εθνική Γυναικών Κ17

Αποβλήθηκε από το Euro 2017 η Εθνική Γυναικών Κ17

Η αποχώρηση της Εθνικής Γυναικών Κ17 από τον αγώνα με την ΠΓΔΜ έφερε την αποβολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος από το Euro 2017.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης στην απόφαση της ελληνικής αποστολής να αποσύρει την Εθνική Γυναικών Κ17 από τον αγώνα με την ΠΓΔΜ για το Euro 2017 , σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Η EHF εξέδωσε ανακοίνωση το πρωί της Τετάρτης (2/8) για το γεγονός ενημερώνοντας για την αποβολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος από τη διοργάνωση, που φιλοξενείται στα Σκόπια.

" Η ελληνική ομάδα αποχώρησε από το γήπεδο μετά από 32'' αγώνα απέναντι στη γηπεδούχο ομάδα της ΠΓΔΜ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός πως στα ρούχα των προπονητών και του επιτελείου της αντίπαλης ομάδας αναγραφόταν η λέξη "Μακεδονία". Μετά από αυτό το γεγονός, ξεκίνησαν διαδικασίες ανάμεσα στην ελληνική ομοσπονδία και την πειθαρχική επιτροπή, η οποία κατέληξε στο γεγονός πως η ελληνική ομάδα ήταν υποχρεωμένη να αγωνιστεί κανονικά, σύμφωνα με της διατάξεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας", αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε η EHF, η οποία προσθέτει:

" Σύμφωνα με το άρθρο Β.7 του πειθαρχικού κώδικα της EHF, η ελληνική ομάδα αποκλείστηκε από το υπόλοιπο της διοργάνωσης και σύμφωνα με τα άρθρα 12 και 14.1 των κανονισμών, η ελληνική ομάδα μηδενίστηκε στους προκριματικούς αγώνες. Επιβλήθηκε παράλληλα πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ στην ΟΧΕ, ενώ μπορεί να καταβληθεί περαιτέρω αποζημίωση. Η επιτροπή δεν αποφάσισε κάποια άλλη κύρωση ή αποβολή της ελληνικής ομάδας, από άλλη διοργάνωση -πέραν της τρέχουσας".

Ενώ καταλήγει: " Η ΟΧΕ έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση στην αρχική απόφαση δεδομένου ότι το Euro 2017 βρίσκεται σε εξέλιξη, με οποιαδήποτε προσφυγή όμως να μην έχει ανασταλτικά αποτελέσματα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ