ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Απίστευτο νταμπλ για την ΑΕΚ

Απίστευτο νταμπλ για την ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Χάρη στο χρυσό γκολ του Διονύση Γεωργιάδη η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα, επικρατώντας με 25-24 του Διομήδη Άργους

Ατελείωτη χαρά στους οπαδούς της ΑΕΚ έδωσε η ομάδα χάντμπολ. Η Ένωση κατέκτησε το πρωτάθλημα μετά τη νίκη της με 25-24 επί του Διομήδη Άργους στον τρίτο τελικό της Α1 Ανδρών.

Η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη ολοκλήρωσε μια δύσκολη σεζόν με το νταμπλ και έναν νέο επενδυτή που εξασφαλίζει το μέλλον του πιο επιτυχημένου τμήματος των "κιτρινόμαυρων" τα τελευταία χρόνια.

Σε ένα συγκλονιστικό τελικό στο γεμάτο από κόσμο κλειστό της Αγίας Τριάδας ο Διονύσης Γεωργιάδης πέτυχε το χρυσό γκολ στο 58:40.

Αυτό είναι το δεύτερο πρωτάθλημα για την ΑΕΚ μετά το 2011. Και εκείνος ο τίτλος είχε έρθει με συγκλονιστικό φινάλε, με το γκολ σε νεκρό χρόνο του Χριστόφορου Μπακαούκα στο "Μίκρα 3".

Ο Διομήδης Άργους παρέδωσε το στέμμα του, χάνοντας τον τίτλο στις λεπτομέρειες και βέβαια το αήττητο στην έδρα του μετά από 20 αγώνες.

Oι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Ο τεχνικός της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης σχολίασε: " Έπαιξαν πολύ καλά και οι δύο ομάδες αλλά στο φινάλε εμείς ήμασταν αυτοί που είχαμε πιο φρέσκα πόδια και καταφέραμε να κερδίσουμε. Είναι σημαντικό για την ιστορία της ομάδας αυτό το νταμπλ. Τα παιδιά γράφουν καθημερινά ιστορία με τις προσπάθειες που καταβάλλουν. Όλη τη χρονιά υπήρχε αρκετή πίεση και οικονομικά προβλήματα. Αλλά όλα τελείωσαν παραμυθένια σήμερα κα πλέον ξέρουμε ότι με τον Δημήτρη Λαζόπουλο θα έχουμε στη συνέχεια έναν άνθρωπο με όραμα δίπλα μας".

Ο Σπύρος Μπαλωμένος υποστήριξε: " Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο. Ξέραμε από πριν ότι θα κριθεί στο τέλος το ματς. Είχαμε όμως αρκετά την κατοχή στα τελευταία λεπτά και αυτό -σε συνδυασμό με τον περιορισμό των λαθών που κάναμε- μας έδωσε το δικαίωμα να πάρουμε τη μεγάλη νίκη. Διαλυθήκαμε και ενωθήκαμε πολλές φορές αυτή τη χρονιά. Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα, αλλά είχαμε πάντα πίστη πως θα τα καταφέρουμε. Κερδίσαμε το νταμπλ μετά από 35 χρόνια, δώσαμε χαρά σε όλους τους φιλάθλους της ΑΕΚ και πιστεύω ότι αυτό θα γίνει αιτία ώστε η ομάδα να πατήσει σε ακόμα καλύτερες βάσεις".

Ο πλέι μέικερ Ευριπίδης Ναουμίδης είπε: " Είμαι πολύ χαρούμενος για το νταμπλ, παρά τα πολλά προβλήματα. Στο τέλος υπήρχε πολύ άγχος, δεν κάναμε σοβαρά λάθη και δείξαμε μεγαλύτερη ψυχραιμία. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και τον γιατρό μου Κώστα Μαναβή που με στήριξε στον τραυματισμό μου".

Από την πλευρά του ο προπονητής του Διομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας σχολίασε: " Για μένα οι παίκτες του Διομήδη είναι πρωταθλητές στα μάτια μου. Οι μεγάλες ομάδες στα δύσκολα φαίνονται και εμείς πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι. Πιστεύω ότι το σύστημα του πρωταθλήματος μας αδίκησε πολύ, αλλά και η διαιτησία, αν και θα δω το βίντεο για να είμαι 100% σίγουρος. Πολλοί πιστεύουν ότι με την ΑΕΚ δυνατή είναι και το χάντμπολ δυνατό, είναι όμως εξίσου σημαντικό να είναι δυνατός και ο Διομήδης και γενικά οι επαρχιακές ομάδες".

Τα δεκάλεπτα: 5-4, 8-8, 14-11 (ημχ), 18-16, 20-21, 24-25

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΆΡΓΟΥΣ (Δ. Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας 2, Χαντέλης, Μεγαλοοικονόμου 6, Καρκαλάτος, Μούγιτς, Πασσιάς, Νούγκοβιτς, Μαραγκός 4, Ευαγγελόπουλος, Σαμαράς 2, Βαρδάκας, Ελευθερίου, Δεληγιάννης 2, Καραιβάνοφ 1, Τάσκοβιτς 7.

ΑΕΚ (Γ.Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 8, Γεωργιάδης 4, Γιαννόπουλος, Μπαλωμένος 6, Τσακνής, Συγγάρης, Ασαρίδης, Οικονόμου, Αλβανός 5, Ναουμίδης, Τσαούσης, Παπαδιονυσίου, Κουρέτας, Παπαδόπουλος 2, Χερουβείμ.

Διαιτητές: Πατιός- Τσιάνας, δίλεπτα: 5-9, πέναλτι: 1/3-3/3. Κόκκινη: 47:10 Παπαδόπουλος (τρία δίλεπτα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ