ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Άλμα πρόκρισης στον τελικό για την ΑΕΚ, 29-21 τη Μαδέιρα

CHALLENGE CUP / ΑΕΚ - ΜΠΕΡΧΕΜ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHALLENGE CUP / ΑΕΚ - ΜΠΕΡΧΕΜ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μυλωνά (8 γκολ) η ΑΕΚ επιβλήθηκε στην Πορτογαλία με 29-21 επί της Μαδέιρα και έκανε άλμα πρόκρισης στον τελικό του Challenge Cup στο χάντμπολ ανδρών.

Μία εντυπωσιακή νίκη πήρα η ΑΕΚ επί της Μαδέιρα και έκανε άλμα πρόκρισης στον τελικό του Challenge Cup στο χάντμπολ ανδρών. Οι κιτρινόμαυροι ήταν εντυπωσιακοί και έφτασαν δίκαια στην τελική επικράτηση με 29-21.

Οι παίκτες του Γραμματικού μπήκαν δυνατά από την αρχή του ματς και άρχισαν να χτίζουν μία διαφορά.

Μάλιστα, αυτή έφτασε μέχρι και τα δέκα γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με το δικέφαλο να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ του 16-6. Οι Πορτογάλοι άρχισαν να βρίσκουν λύσεις στην άμυνα των κιτρινόμαυρων και με επί μέρους 9-4 κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά στα πέντε τέρματα (15-20) περίπου στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου.

Τότε η ΑΕΚ αντέδρασε και με την εύστοχη εκτέλεση του Πέρρου σε νεκρό χρόνο έφτασε στη νίκη με 29-21. Πλέον, στη ρεβάνς του επόμενου Σαββάτου οι κιτρινόμαυροι θα έχουν μαζί το +8 του πρώτου και θα προσπαθήσουν να φτάσουν στην πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό Ευρώπης και να γίνουν η τρίτη ελληνική ομάδα μετά από Φίλιππο Βέροιας (2003) και Διομήδη Άργους (2012) που το καταφέρνουν.

Στον άλλον ημιτελικό η Βεστμανάγερ επιβλήθηκε στην Ισλανδία με 31-28 επί της Τούρντα και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό.

Μαδέιρα - ΑΕΚ 21-29

Μαδέιρα: Βιέιρα 2, Μορέιρα 6, Μαρτίνς 1, Ντ. Σάντος 3, Μιράντα 1, Σεμέδο 2, Πίντο 4, Νέκρουσετς 2

ΑΕΚ: Πέρρος 4, Χογκάς 4, Ζαμπούνης 2, Νικολαΐδης 2, Λόκεν 3, Δομπρής 2, Αργυρού 1, Βραζάλιτσα 3, Μυλωνάς 8

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ