BEACH VOLLEY

Υψηλού επιπέδου Beach Volley στα τελικά του Αγίου Νικόλαου

Υψηλού επιπέδου Beach Volley στα τελικά του Αγίου Νικόλαου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από χθες Παρασκευή 27/7 το τελικό τουρνουά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley που διεξάγεται στην παραλία «Αμμος», δίπλα από την πανέμορφη Μαρίνα του Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Οι μονομαχίες κόβουν την ανάσα μιας και στους τελικούς μετέχουν οι κορυφαίοι αθλητές του beach volley με τον κόσμο να έχει αγκαλιάσει από την πρώτη ημέρα των τελικών το τουρνουά γεμίζοντας τις εξέδρες.

Σε αυτό το γεγονός, αλλά και στην άριστη διοργάνωση, στάθηκαν όλοι οι αθλητές που εξήραν τόσο το Δήμο Αγίου Νικολάου όσο και την ΕΟΠΕ.

Βασίλης Μανδηλάρης: "Με ενθουσίασε η παρουσία του κόσμου από το πρωί στις εξέδρες"

"Είναι πάρα πολύ όμορφα και οργανωμένα τα πάντα εδώ στον Άγιο Νικόλαο. Έχουμε έρθει ίσως στο πιο οργανωμένο τουρνουά, είμαστε ενθουσιασμένοι από τη διοργάνωση και τη φιλοξενία. Το γήπεδο βρίσκεται εκεί που πρέπει, δηλαδή δίπλα στην θάλασσα, σε μια πολύ όμορφη παραλία" ξεκίνησε την τοποθέτησή του μετά το νικηφόρο για εκείνους πρώτο παιχνίδι ο Βασίλης Μανδηλάρης - μετέχει στους τελικούς μαζί με τον αδερφό του Άγγελο – και συνέχισε: "Φέτος το Πανελλήνιο πρωτάθλημα έχει αναβαθμιστεί πάρα πολύ, μένουμε σε εξαιρετικά ξενοδοχεία και ο κόσμος γεμίζει τα γήπεδα. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που μετέχουμε σ’ ένα τουρνουά που έχει οργάνωση, όπως αυτό του Αγίου Νικολάου, και μακάρι να συνεχίσει το μπιτς βόλεϊ να αναπτύσσεται έτσι. Η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας κατανοεί ότι το μπιτς βόλεϊ είναι ένα πολύ σοβαρό πρότζετ και βοηθά στην ανάπτυξή του τόσο με τα τουρνουά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος όσο και με τη μεγάλη υποστήριξη στις αναπτυξιακές ομάδες.

Σε λίγα χρόνια θα υπάρχουν ξανά χρυσές εποχές για το ελληνικό μπις βόλεϊ. Το τελικό τουρνουά εδώ στον Άγιο Νικόλαο είναι εξαιρετικό. Χθες βράδυ το γήπεδο ήταν γεμάτο και σήμερα μετά από πολύ καιρό είδα κόσμο στις 9:30 το πρωί στις εξέδρες και αυτό το γεγονός μ’ έκανε πολύ χαρούμενο. Στόχος μου με τον αδερφό μου Άγγελο είναι να βελτιωνόμαστε συνεχώς παιχνίδι με παιχνίδι, ώστε να φτάσουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Στο εναρκτήριο παιχνίδι παίξαμε πάρα πολύ καλά, ίσως τον καλύτερό μας αγώνα φέτος. Θεωρώ ότι κάναμε το τέλειο παιχνίδι οπότε αν συνεχίσουμε έτσι μπορούμε να φτάσουμε μακριά στο τουρνουά".

Μανωλίνα Κωνσταντίνου: "Όμορφος τόπος, πολύ δυνατό τουρνουά"

Δύο νίκες σε Σπέτσες, Ξυλόκαστρο και μια δεύτερη θέση στο Αντίριο είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός στα τουρνουά Masters του Πανελληνίου Πρωταθλήματος για το δίδυμο των Μανωλίνας Κωνσταντίνου και Μαριώτας Αγγελοπούλου, που ξεκίνησαν με ήττα από τις Καραγκούνη – Τσοπούλου στον Άγιο Νικόλαο την Παρασκευή, αλλά συνέχισαν νικηφόρα σήμερα (29/7).

Η Κωνσταντίνου δήλωσε: "Είναι πάρα πολύ όμορφα εδώ. Δεν είχα ξανάρθει στον Άγιο Νικόλαο και δεν το περίμενα να συναντήσω έναν τόσο όμορφο τόπο και μια τόσο καλή διοργάνωση. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το τουρνουά. Με την Μαριώτα είμαστε οχτώ χρόνια μαζί κι έχουμε μάθει η μία τα κουμπιά της άλλης, ενώ προετοιμαζόμαστε σε καθημερινή βάση με τον προπονητή μας Κώστα Ταμπουρατζή. Το τελικό τουρνουά του Αγίου Νικολάου είναι το πιο δυνατό, αφού μετέχουν οι κορυφαίες ομάδες. Η παράδοση θέλει την εθνική Ελλάδος να κατακτά τον τίτλο τα τελευταία χρόνια και η αλήθεια είναι ότι η Πένυ Καραγκούνη με την Κωνσταντίνα Τσοπούλου είναι πάρα πολύ δυνατές, αλλά κι εμείς έχουμε έρθει εδώ για να κάνουμε το παραπάνω βήμα».

Agios Nikolaos Final
Agios Nikolaos Final TOURETTE PHOTOGRAPHY

Πένυ Καραγκούνη: «Δεν περίμενα τέτοια ατμόσφαιρα»

Μετά το τέλος του πρώτου παιχνιδιού (νίκη επί των Κωνσταντίνου – Αγγελοπούλου) η Πένυ Καραγκούνη τόνισε: «Ομολογώ πως η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στις εξέδρες ήταν καταπληκτική, δεν την περίμενα καθόλου. Μαζεύτηκε απίστευτα πολύ κόσμος, κατέκλυσε το γήπεδο και μας επευφημούσε σε κάθε προσπάθειά μας. Είναι η χαρά του αθλητή να παίζει μπροστά σε ένα τέτοιο κοινό. Παράλληλα, οι εγκαταστάσεις είναι απίστευτες, σε ένα φανταστικό μέρος δίπλα στην θάλασσα και ελπίζω το κοινό να μας στηρίξει καθ όλη την διάρκεια του τουρνουά. Ξεκινήσαμε πολύ καλά και θεωρώ ότι το κλειδί για να πάρουμε την νίκη ήταν ότι είχαμε μία σταθερά καλή απόδοση σε όλη την διάρκεια του ματς, χωρίς σκαμπανεβάσματα.

Ακολουθήσαμε την τακτική που είχαμε πει με βάση και το πρόβλημα τραυματισμού που έχω στον αντίχειρα του δεξιού χεριού μου. Αγωνίστηκα περισσότερο στην άμυνα για να προστατεύσω το χέρι από το μπλοκ αλλά δοκίμασα να χτυπήσω κάποιες μπάλες και με το δεξί. Έχω μάθει να αγωνίζομαι με τον πόνο, δεν θα παραπονεθώ ποτέ και έχω μάθει να το βάζω σε δεύτερη μοίρα στο μυαλό μου».

Κατερίνα Καπόλου –Πέρσα Σακκελαρίδη: «Βήμα – βήμα για το καλύτερο»

Το δίδυμο των Κατερίνας Καπόλου – Πέρσας Σακελλαρίδη στάθηκε στο ότι : «Το τοπίο και το τουρνουά είναι εξαιρετικά, είχαμε ακούσει πολλά για τον Άγιο Νικόλαο αλλά διαπιστώσαμε και από κοντά πόσο ωραίο είναι το μέρος. Όλη η διοργάνωση είναι εξαιρετικά στημένη και μας αρέσει που βρεθήκαμε εδώ.

Καταφέραμε να φτάσουμε στα τελικά για πρώτη φορά και είμαστε πολύ χαρούμενες γιατί δεν την περιμέναμε αυτήν στιγμή. Προσπαθούμε να προχωράμε βήμα-βήμα για το καλύτερο».

Θωμάς Καπίρης: "Κίνητρο ο κόσμος"

Οι Θωμάς Καπίρης – Χρήστος Βολουδάκης τερμάρισαν στην 7η θέση του τελικού τουρνουά του Αγίου Νικολάου με τον πρώτο να δηλώνει για την εμπειρία που έζησαν: "Μία ωραία διοργάνωση σε ένα ιδανικό μέρος. Έχει κόσμο από το πρωί. Φαίνεται ότι στους ανθρώπους εδώ αρέσει το beach volley και έδειχναν να το διασκεδάζουν. Αυτό μας δίνει επιπλέον ώθηση και εξτρα κίνητρο να βγάζουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Για εμάς δεν πήγε καλά το τουρνουά. Φανήκαμε ανέτοιμοι στα δύο ματς που δώσαμε και τελειώσαμε 7οι. Ελπίζω του χρόνου να εμφανιστούμε καλύτεροι".

Να σημειωθεί ότι τους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αγίου Νικολάου, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου (ΠΑΟΔΑΝ) και η Δημοτική Ανώνυμη Επιχείρηση Αγίου Νικολάου (ΔΑΕΑΝ).

Δείτε εδώ αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα.

Photo credits: Tourette photography

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ