BEACH VOLLEY

Στην κορυφή του 2ου τουρνουά Masters στην Θεσσαλονίκη οι Τσοπούλου, Μερτέκη

Στην κορυφή του 2ου τουρνουά Masters στην Θεσσαλονίκη οι Τσοπούλου, Μερτέκη

Η Ευαγγελία Μερτέκη και η Κωνσταντίνα Τσοπούλου κατάφεραν να διπλασιάσουν τους τίτλους τους φέτος, αφού βρέθηκαν στην κορυφή του 2ου τουρνουά Masters του Πανελληνίου πρωταθλήματος beach volleyball 2016.

Η Ευαγγελία Μερτέκη, που αύριο (4/7) έχει τα γενέθλιά της, και η Κωνσταντίνα Τσοπούλου κατάφεραν να.... διπλασιάσουν τους τίτλους τους φέτος -μετά την κατάκτηση και του Βαλκανικού στα Χανιά- την Κυριακή το απόγευμα αφού βρέθηκαν στην κορυφή του 2ου τουρνουά Masters του Πανελληνίου πρωταθλήματος beach volleyball 2016.

Ενώ οι Ιωάννα Παρισάκη και Δήμητρα Μαναβή ανέβηκαν για πρώτη φορά στο βάθρο σε γυναικείο ταμπλό, και μάλιστα μέσα στο «σπίτι» τους, στο Χωριό της Ειρήνης στην Καρδία Θεσσαλονίκης!

Με γεμάτες τις κερκίδες του κεντρικού γηπέδου των εγκαταστάσεων του «Avant Garde Sports Club Beach Activities» -μιας και τα δύο δίδυμα που έφτασαν στον τελικό είναι από τη Θεσσαλονίκη- πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος τελικός του κυρίως ταμπλό των γυναικών, που βρήκε τις «Τσοπ» και Μερτέκη, να επικρατούν με 2-0 (21-15, 21-13) των νεαρών διεθνών μας, Μαναβή και Παρισάκη -που στο 1ο τουρνουά Masters είχαν βρεθεί στην 3η θέση- με τις δύο ομάδες να κερδίζουν το χειροκρότημα του κόσμου.

Τα δύο δίδυμα έχοντας τα μετάλλια στις βαλίτσες τους ξεκινούν μεσοβδόμαδα την προσπάθειά τους για το τουρνουά Satellite, που θα διεξαχθεί στην Ρουμανία.

Η Κωνσταντίνα Τσοπούλου, μιλώντας στο volleyball.gr αρχικά ανέφερε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένες, που κάναμε το 2Χ2 μαζί με την Λία. Κάναμε ένα τουρνουά καλό, και παρόλο που δεν ξεκινήσαμε καλά, καταφέραμε να φτάσουμε αήττητες στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, μετά από δυνατά ματς σε ημιτελικά και τελικό. Το τουρνουά αυτό ήταν ένα κίνητρο για εμάς, ώστε να κερδίσουμε, για να πάμε πιο έτοιμες την Τρίτη στην Ρουμανία, όπου θα συμμετάσχουμε σε ένα τουρνουά Satellite. Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΟΠΕ, που μας δίνει αυτήν την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε ένα ευρωπαϊκό. Παράλληλα θέλω να ευχαριστήσω την γυμνάστριά μου, Ντίνα Λαμπράκη και θέλω να αφιερώσω το τουρνουά στον Στράτο Καββαδά. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που επέστρεψε, παίζει beach volley και μάλιστα αγωνίστηκε σε αυτό το τουρνουά»!

Παράλληλα η Λία Μερτέκη, σημείωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη για την παρουσία μας σε αυτό το τουρνουά. Ακόμη προσπαθούμε να βρεθούμε μεταξύ μας στο γήπεδο. Θέλουμε να κάνουμε και άλλες προπονήσεις για να βρούμε τα πατήματά μας και να παίξουμε ακόμη καλύτερα. Παράλληλα να προσθέσω πως χαίρομαι πολύ, που θα πάμε στη Ρουμανία, για να συμμετάσχουμε σε ευρωπαϊκό τουρνουά, όπου ευελπιστούμε σε καλές εμφανίσεις και αποτελέσματα».

Από την πλευρά της η νεαρή, Δήμητρα Μαναβή, μιλώντας στο επίσημο site της ΕΟΠΕ, σημείωσε: «Αισθάνομαι πολύ καλά που καταφέραμε να ανέβουμε στο βάθρο εδώ στο… σπίτι μας και για μένα έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό. Το ήθελα πολύ και νομίζω ότι μας βοήθησε το γεγονός ότι είχαμε εδώ τους δικούς μας συγγενείς και φίλους και μας στήριζαν. Από εκεί και πέρα είδαμε ότι μπορούμε να φτάσουμε σε τελικούς και θέλουμε να το κυνηγήσουμε και να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά και σε άλλα τουρνουά. Επόμενος στόχος να μπούμε στο κυρίως ταμπλό στο τουρνουά Satellite, της Ρουμανίας, όπου ξεκινάμε την πορεία μας από τα προκριματικά».

Εν συνεχεία η Ιωάννα Παρισάκη υπογράμμισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενες γιατί είναι η πρώτη μας φορά που κατακτάμε μετάλλιο σε Masters γυναικών. Θα μπορούσαμε να παίξουμε και καλύτερα στον τελικό, όμως είναι μια πολύ καλή θέση για εμάς και χαιρόμαστε που ανεβήκαμε στο βάθρο σε αυτό το τουρνουά. Είναι σημαντικό για εμάς γιατί στο 1ο Masters της χρονιάς στο Ξυλόκαστρο κατακτήσαμε την 3η θέση, και τώρα ανεβήκαμε στη 2η. Ευελπιστούμε στο επόμενο τουρνουά στα Μάταλα να τα πάμε ακόμη καλύτερα και γιατί όχι να κατακτήσουμε την 1η θέση».

Κλείνοντας αναφερόμενη στο τουρνουά Satellite, της Ρουμανίας, τόνισε: «Παίζουμε προκριματικά σε ένα τουρνουά ευρωπαϊκό γυναικών, και είναι αρκετά δύσκολο, αλλά ελπίζουμε να περάσουμε στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά και να έχουμε μια καλή παρουσία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ