BEACH VOLLEY

Ρέρρας: "Υψηλό το επίπεδο του Beach Volley στην Ελλάδα"

Ρέρρας: "Υψηλό το επίπεδο του Beach Volley στην Ελλάδα"

Ο Θανάσης Ρέρρας μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Όλοι ακούμε μπάλα» με τους Νίκο Γιαννόπουλο και Γιώργο Οικονόμου για το beach volley και τους τελικούς των Masters.

Ο υπεύθυνος διοργανώσεων Beach Volley της ΕΟΠΕ, Θανάσης Ρέρρας, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Όλοι ακούμε μπάλα» με τους Νίκο Γιαννόπουλο και Γιώργο Οικονόμου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του…

Για τα τρία φετινά Masters και τον τελικό που θα γίνει 22-24 Ιουλίου στο «Sailing the club» στο Σχινιά:« Τώρα είμαι στα Μάταλα, όπου σήμερα ολοκληρώνεται το τρίτο τουρνουά και κλείνουμε την επόμενη εβδομάδα τη σειρά των Masters στο Σχινιά, στο Μαραθώνα. Αυτό θα είναι και το κυριότερο τουρνουά, στο οποίο θα συμμετάσχουν και οι εθνικές ομάδες. Θα είναι μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου, όπως άλλωστε είναι και το Beach Volley στη χώρα μας. Οπότε σας περιμένουμε όλους το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Σχινιά για μία μοναδική εμπειρία και μία μεγάλη γιορτή με εκπλήξεις και δώρα.

Συνεχίζουμε να έχουμε διακρίσεις στο άθλημα, παρά την κρίση, καθώς η χώρα μας έχει πολλούς ανθρώπους που αγαπούν το Beach Volley, που εκτός από άθλημα είναι και διασκέδαση. Είναι πολύ πιο θεαματικό από το απλό βόλεϊ και έχει πιο χαλαρούς κανόνες. Ωστόσο, χρειάζεται και σκληρή προετοιμασία, διότι έχει απαιτήσεις. Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές χώρες σε αυτό, έχουμε τα περισσότερα γήπεδα στην Ευρώπη και πολλές αναπτυξιακές ομάδες. Δεν υπάρχουν βέβαια τα χρήματα που υπήρχαν στο παρελθόν, αλλά το κρατάμε ζωντανό με το μεράκι μας. Ακόμα και μέσα στην κρίση κάνουμε πράγματα.

Αυτό που μας ευχαριστεί, ως ομοσπονδία, είναι ότι έχουμε αυξητική τάση στις συμμετοχές στα τουρνουά και τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Παραδείγματος χάρη στο αναπτυξιακό πρωτάθλημα της Κρήτης μετείχαν 100 ομάδες, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος σε όλη την Ευρώπη. Επίσης, οι εγγεγραμμένοι αθλητές είναι 25 με 30 χιλιάδες, ενώ υπάρχουν πάρα πολλά κέντρα για να παίξεις, στα οποία διοργανώνονται και ερασιτεχνικά τουρνουά. Το Beach Volley είναι ένα άθλημα για όλες τις ηλικίες και μπορείς να παίξεις ακόμα και στα 55.

Λόγω των υποδομών που έχουμε, μπορούμε να φιλοξενήσουμε πολλές διοργανώσεις, όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για αθλητές κάτω των 22 ετών στη Θεσσαλονίκη, που θα γίνει στο τέλος του Αυγούστου, ενώ φιλοξενήσαμε και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα στα Χανιά. Προσπαθούμε να κάνουμε διοργανώσεις σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας».

Για το επίπεδο των αθλητών του Beach Volley:« Αυτό που αξίζει να τονίσουμε είναι ότι έχει αλλάξει η ανθρωπογεωγραφία. Έχουμε αθλητές που πλέον ασχολούνται μόνο με το Beach Volley και παίζουν ελάχιστα στη σάλα, σε αντίθεση με αυτό που γινόταν παλαιότερα, που οι περισσότεροι το χειμώνα αγωνίζονταν σε ομάδα και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι στη σάλα δεν υπάρχουν πλέον οι οικονομικές απολαβές, που υπήρχαν παλαιότερα. Αγωνιστικά το επίπεδο των αθλητών είναι πάρα πολύ υψηλό και θα το δείτε και στους τελικούς του Σχινιά. Είμαστε αρκετά ψηλά, ανάμεσα στις 12 με 13 καλύτερες ευρωπαϊκές χώρες και οι ομάδες μάς εκπροσωπούν σε τουρνουά του εξωτερικού με μεγάλη επιτυχία. Βέβαια, το γεγονός ότι αλλάζουμε… γενιά μάς έχει φέρει λίγο πίσω, καθώς δεν έχουμε καμία ομάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης, ούτε κάποια θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πιστεύω, όμως, ότι στους επόμενους δύο με τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες θα έχουμε παρουσία. Η γυναικεία θεωρώ θα είναι σίγουρη και ελπίζουμε και σε αντρική».

Για το αν το Beach Volley μπορεί να βοηθήσει τον τουρισμό:« Στη διοργάνωση που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη θα έρθουν μόνο για το τουρνουά δύο με τρεις χιλιάδες άτομα. Οπότε όσες περισσότερες είναι οι διοργανώσεις, τόσο περισσότερο κόσμο θα προσελκύσουμε. Το καλό με την Ελλάδα είναι ότι μπορείς να παίξεις Beach Volley από το Μάρτη έως τον Οκτώβρη, για να μην πω τον Νοέμβρη, οπότε η χώρα μας μπορεί να γίνει ένα κέντρο προετοιμασίας των εθνικών ομάδων. Αλλά όλα αυτά προϋποθέτουν εγκαταστάσεις. Πολύ υψηλού επιπέδου είναι αυτές στο Ξυλόκαστρο και τη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν έχουμε στη διάθεσή μας αυτές του Φαλήρου, τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις που είναι οι καλύτερες στον κόσμο. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την πολιτεία, αλλά εμπλέκονται πάρα πολλοί φορείς και δυστυχώς παραμένουν ανενεργές. Δεν είναι οι μόνες, αλλά αυτές μπορούμε πολύ εύκολα να τις αξιοποιήσουμε. Εγώ έχω κάνει πολλές συναντήσεις με τους αρμόδιους και μου μένει μία πικρία. Είναι εγκαταστάσεις που θα μας απογείωναν οργανωτικά. Οπότε η απάντηση στο αν το Beach Volley μπορεί να βοηθήσει τον τουρισμό η απάντηση είναι θετική και μπορεί να το κάνει με παράπλευρες διοργανώσεις. Η ομοσπονδία έχει πλάνα και είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και τα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού. Γίνονται κάποια πράγματα, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει ο σωστός συντονισμός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ