BEACH VOLLEY

Όλα έτοιμα για το πρώτο σερβίς στην άμμο

Όλα έτοιμα για το πρώτο σερβίς στην άμμο
INTIME SPORTS

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΠΕ η επίσημη συνέντευξη Τύπου των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Beach Volley 2015 (Masters & Juniors) παρουσία εκπροσώπων της Ομοσπονδίας, των συνδιοργανωτών και των αθλητών.

Ο πρόεδρος της επιτροπής των πρωταθλημάτων beach volley της ΕΟΠΕ, Θανάσης Ρέρρας προλογίζοντας την Συνέντευξη Τύπου για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα beach volley ανδρών και γυναικών για το 2015, επεσήμανε: «Σας καλωσορίζουμε στα γραφεία της ΕΟΠΕ για μια ακόμη χρονιά στην παρουσίαση των πανελληνίων Πρωταθλημάτων beach volley ανδρών και γυναικών για το 2015.

Η ΕΟΠΕ κρατά ζωντανές όλες τις διοργανώσεις και με τους κατάλληλους συμμάχους επιτυγχάνει την πραγματοποίησή τους. Για το 2015 σύμμαχοί μας για τα Masters είναι το Avant Garde Sports Club, ο Δήμος Σκοπέλου, ο Δήμος Αίγινας και ο Δήμος Ήλιδας, καθώς και η οικογένεια Ναουμίδη όπου στη Λίμνη Βεγορίτιδα θα διεξαχθούν οι τελικοί. Στα τουρνουά Open συνεργαζόμαστε με την κ. Έφη Σφυρή, το North Area και φυσικά την Forthnet –Nova.

Οι συνεργασίες αποδεικνύουν ότι η ΕΟΠΕ με τη διοίκηση Μαυρομάτη έχουν ανοικτές τις πόρτες σε όλους τους διοργανωτές, άλλωστε όλες οι αιτήσεις που έχουν έρθει τα τελευταία τρία χρόνια, έχουν λάβει την έγκρισή μας. Ιδιαίτερα το τουρνουά της NOVA στον Πειραιά, που ήταν επιθυμία δική μας αλλά και της NOVA η αναβάθμισή του, αισιοδοξούμε ότι θα έχει ιδιαίτερη απήχηση και θα προβάλλει το άθλημά μας. Είναι ευχάριστο που αναδεικνύουμε τις καλές διοργανώσεις εντάσσοντάς τις στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Συνεχίζοντας με τους συμμάχους να σημειώσω την βοήθεια της Bodytalk, που είναι ο μεγαλύτερος χορηγός του beach volley τα τελευταία χρόνια, της εταιρείας για τις μπάλες Gala, το Mediterraneo, που καλύπτει όλες τις Εθνικές μας ομάδες, καθώς πρόκειται για μια μακροχρόνια συνεργασία, ενώ αναμφίβολα εξίσου σημαντική είναι και η συνεργασία με τον Φιλοκτήτη. Έχουμε εξασφαλίσει με αυτές τις συμμαχίες, την κάλυψη όλων των Εθνικών ομάδων. Φέτος με τις ενέργειες αυτές του κ. Μαυρομάτη έχουν εκμηδενιστεί τα έξοδα των διοργανώσεων.

Ιδιαίτερη μνεία θα ήθελα να κάνω για την ΕΡΤ. Δυστυχώς το μαύρο που έπεσε την ΕΡΤ ήταν και… μαύρο για το beach volley, καθώς είχαμε ένα συμβόλαιο συνεργασίας, το οποίο ακυρώθηκε τρεις ημέρες πριν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα πριν από δύο χρόνια. Μάλιστα το κόστος που είχε αναλάβει να ξεπληρώσει η ΕΟΠΕ ήταν 15.000 ευρώ. Τώρα λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, η ΕΡΤ είναι πάλι συνοδοιπόρος του beach volley.

Το πρόγραμμα του Πανελληνίου πρωταθλήματος περιλαμβάνει πέντε τουρνουά Masters και πέντε τουρνουά Open.

Φυσικά υπάρχουν και διοργανώσεις όπως το Continental Cup, που βοηθάει τις ομάδες μας –Αρβανίτη/Τσαρτιάνη και Κοτσιλιάνος/Ζουπάνη - για τις διεθνείς και προολυμπιακές διοργανώσεις που συμμετέχουν και έχουν βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επίσης υπάρχει το Διασυλλογικό πρωτάθλημα, όπου υπάρχουν ομάδες από την Χίο, τη Λήμνο, την Αθήνα, την Πάτρα την Κρήτη, καθώς η ΕΟΠΕ θέλει να ενισχύσει την αναπτυξιακή δομή του αθλήματος.

Επίσης τα τρία μετάλλια στο Βαλκανικό τουρνουά είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο μήνυμα για τις ομάδες που αρχίζουν και φέρνουν επιτυχίες, όπως και η ύπαρξη των ομάδων των Νέων. Σε μια περίοδο με λιγοστά μέσα η Ομοσπονδία έχει καταφέρει οι Εθνικές ομάδες να συμμετάσχουν και στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού, με τις Μεθενίτη/Καραγκούνη και Ζουπάνη/Κοτσιλιάνο.

Οφείλουμε ως Ομοσπονδία να φτιάξουμε γερά θεμέλια, τα οποία δεν βρήκαμε όταν αναλάβαμε. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και στον αναπτυξιακό σχεδιασμό με 13 Ομοσπονδιακούς προπονητές, νέο σχεδιασμό για συγκεντρωτικές προπονήσεις σε νέα κέντρα ανάπτυξης σε όλη την χώρα, με στόχο την ανανέωση των αθλητών.

Όσον αφορά τις αναπτυξιακές μας διοργανώσεις είναι πέντε συνολικά και γίνονται με την σημαντική βοήθεια της ΕΣΑΠ. Συνεργαζόμαστε στενά και μας βοηθούν και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ, κ. Παντελή Ταρνατόρο.

Θέλω να ευχαριστήσω τους αθλητές που κοσμούν τις διοργανώσεις, καθώς οι πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι αθλητές, και όλη μας η προσπάθεια γίνεται για την ανάδειξή τους. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους διαιτητές και ιδιαίτερα τον αρχιδιαιτητή, Βασίλη Ράπτη, τους προπονητές και τους γιατρούς.

Ο πρόεδρος, κ. Αχιλλέας Μαυρομάτης δυστυχώς δεν μπόρεσε σήμερα να είναι κοντά μας, λόγω υποχρεώσεων, όμως με δικές τους κινήσεις τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και κάποιες άλλες συνεργασίες. Αγαπάμε το beach volley και με σύνεση, εντιμότητα, υπομονή προσπαθούμε για την πρόοδό του. Παλεύουμε σε δύσκολες συνθήκες αλλά τα καταφέρνουμε. Υπάρχει μεγάλη προοπτική και το μέλλον θα είναι πολύ καλύτερο».

Σε ερώτηση που αφορούσε τα κίνητρα που δίνει η Ομοσπονδία στους αθλητές ο κ. Ρέρρας τόνισε: «Λειτουργούμε σε ένα δύσκολο πλαίσιο και τα οικονομικά κίνητρα έχουν μειωθεί, ωστόσο πλέον υπάρχουν άλλα κίνητρα και κυρίως σεβασμός στους αθλητές. Δίνουμε την δυνατότητα στις ομάδες που διακρίνονται στα Masters να εντάσσονται στον εθνικό σχεδιασμό κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, όπως και το γεγονός ότι εξορθολογήσαμε τα οικονομικά και πέρσι για πρώτη φορά τα τουρνουά Μπιτς Βόλεϊ δεν επιβάρυναν ούτε ένα ευρώ τον προϋπολογισμό».

Τέλος σε ερώτηση που αφορούσε τις πιθανότητες ανάληψης ενός διεθνούς τουρνουά τα επόμενα χρόνια ο κ. Ρέρρας τόνισε: «Είναι στα πλάνα μας η ανάληψη μια τέτοιας διοργάνωσης. Με τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και τον εντεταλμένο σύμβουλο αθλητισμού κ. Πάντζα έχουμε ξεκινήσει εδώ και λίγους μήνες μια προσπάθεια ώστε να βρούμε τρόπους οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις να μπορέσουν να λειτουργήσουν ξανά. Πρόκειται για το ομορφότερο γήπεδο μπιτς βόλεϊ, στον κόσμο και δεν είναι όνειρο απατηλό το λειτουργήσει ξανά».

Ο Γιάννης Δαφούλης εκ μέρους της οικογένειας Ναουμίδη τόνισε: «Είναι τιμή για την οικογένεια Ναουμίδη να φέρει τη διοργάνωση στην λίμνη Βεγορίτιδα. Φέτος ευχόμαστε να κάνουμε ακόμη καλύτερα πράγματα από πέρσι και φυσικά εγγυόμαστε για μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση. Τέτοιες δράσεις βοηθάνε πολύ τον τόπο μας. Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία και σας περιμένουμε όλους να σας φιλοξενήσουμε στο Αμύνταιο της Φλώρινας».

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου, κ. Χρήστος Βασιλούδης υπογράμμισε: «Ως Δήμαρχος Σκοπέλου θέλω να ευχαριστήσω την ΕΟΠΕ για την επιλογή να διοργανώσει κάποιους από τους αγώνες μπιτς βόλεϊ στο νησί μας. Οι Σκοπελίτες ενθουσιάστηκαν στο άκουσμα της ανάληψης της διοργάνωσης, κάτι που φάνηκε από την εθελοντική προσφορά τους για την κατασκευή των χώρων. Στην Χώρα της Σκοπέλου, έχουμε την τύχη να υπάρχει μια τεράστια αμμουδιά, κάτι που είναι σπάνιο και εκεί θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες. Η Σκόπελος φημίζεται για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τόσο με κλειστό γήπεδο όσο και με γήπεδο ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα. Ο Δήμος μας προσπαθεί να κάνει πράξη αυτό που όλοι οι δήμαρχοι λέμε από τα μπαλκόνια, να δώσει ώθηση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Θέλουμε μέσω της διοργάνωσης να αναδείξουμε τις ομορφιές του νησιού μας. Να ευχηθώ καλή επιτυχία στις ομάδες που θα συμμετάσχουν και να είναι σίγουροι πως θα κάνουμε ότι μπορούμε για να περάσουν ένα όμορφο τετραήμερο στη Σκόπελο».

Ο πρόεδρος του αθλητικού οργανισμού του Δήμου Αίγινας, κ. Σταμάτης Μαρμαρινός ανέφερε: «Είναι η 4η φορά τα τελευταία 5 χρόνια που διοργανώνεται στην Αίγινα τουρνουά Masters. Φέτος ήρθε η σειρά της Αγίας Μαρίνας να πάρει τη σκυτάλη, πρόκειται για μια περιοχή που υπάρχει η μεγαλύτερη παραλία της Αίγινας με θέα τον ναό της Αφαίας. Ελπίζω με την συμμετοχή τόσο των ανθρώπων του νησιού, όσο και των χορηγών μας καθώς και του Δήμου Αίγινας και του λιμενικού ταμείου της Τουριστικής επιτροπής, να φέρουμε σε πέρας την διοργάνωση. Να ευχαριστήσω την ΕΟΠΕ για την συνεργασία μας και ελπίζω στις 5 Ιουλίου το βράδυ να είμαστε όλοι χαρούμενοι».

Ο υπεύθυνος εταιρικής επικοινωνίας του ομίλου της Forthnet, κ. Γρηγόρης Κατσογιάννης, σχολίασε: «Όταν πριν από 16 χρόνια η Forthnet ξεκίνησε να διοργανώνει για τους υπαλλήλους και τους πελάτες της τουρνουά beach volley δε φανταζόμασταν ότι θα γινόμασταν μέρος του beach volley, με την βοήθεια του Μιχάλη Τριανταφυλλίδη.

Το Novasports beach volley tournament δίνει την ευκαιρία φέτος ένας από τους σταθμούς να είναι στον Πειραιά, μπροστά στο Δημοτικό θέατρο, όπου θα στήσουμε ένα γήπεδο beach volley με στόχο να γίνει αντικείμενο όλης της πειραϊκής κοινωνίας. Η δράση αυτή είναι κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, καθώς στηρίζουμε χιλιάδες θέσεις εργασίες και παράλληλα εμείς θεωρούμε ευθύνη μας να καταλάβει ο κόσμος σε αυτά τα αθλήματα. Η δουλειά μας αναγνωρίζεται και μέσω των μεταδόσεων είμαστε δίπλα στο βόλεϊ, το στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε».

Ο εκπρόσωπος του Δήμου Ήλιδας στο Νομό Ηλείας, κ. Βασίλης Γκρίλλας σημείωσε με την σειρά του: «Η Ηλεία είναι η γη των Ολυμπιακών αγώνων, γνωστή σε όλη τη γη. Η Ήλιδα αποτελεί την πατρίδα του ολυμπιακού ιδεώδους. Η Αμαλιάδα διαθέτει φυσικό κάλλος εξαιτίας των παραλιών της, έτσι όταν η ΕΟΠΕ απευθύνθηκε στο δήμο μας για την διοργάνωση τουρνουά Masters όχι απλά δεν θα μπορούσαμε να αρνηθούμε, αλλά αποδεχθήκαμε την πρόσκληση με περισσή χαρά. Ο στόχος μας είναι η προώθηση του αθλητικού ιδεώδους, του πνεύματος της ευγενούς άμιλλας, που τονίζεται σε κάθε δράση του δήμου μας, καθώς έχουμε ομάδες και σε άλλους αθλητικούς χώρους που βρίσκονται ακόμη και στην μεγάλη κατηγορία.

Έχει γίνει ήδη επιστράτευση του δήμου καθώς στο παραθαλάσσιο χώρο της παραλίας της Κουρούτας, μια υπέροχη ειδυλλιακή περιοχή, θα δημιουργηθούν δύο γήπεδα και ακόμη ένα ακριβός από πάνω από την παραλία. Οι δημότες αγκάλιασαν την προσπάθεια και επιστρατεύονται εθελοντικές ομάδες που θα συντελέσουν σε ένα αθλητικό γεγονός. Σας περιμένουμε όλους.

Ο υπεύθυνος των Εθνικών ομάδων beach volley, κ. Νεκτάριος Χαλβατζής υποστήριξε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους συνδιοργανωτές τους αθλητές, καθώς αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Θέλω να πω ότι δύο ζευγάρια των Εθνικών μας ομάδων θα βρεθούν στο Μπακού, ενώ η Αρβανίτη/Τσαρτσιάνη θα πάει στην Αμερική αυτήν την εβδομάδα. Παρόλα αυτά έχει διαμορφωθεί έτσι το πρόγραμμα, ώστε να είναι όλες οι εθνικές ομάδες στους τελικούς. Όλο το beach volley θα είναι στη Λίμνη Βεγορίτιδα και είμαι σίγουρος πως θα έχουμε ένα πολύ όμορφο τουρνουά».

Ο εκπρόσωπος του Mediterraneo, Χρήστος Βιρβίλης, τόνισε: «Είναι πραγματική μας τιμή να βρισκόμαστε δίπλα στην ΕΟΠΕ καθώς και να μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι, αν και δε θα το θέλαμε στους αθλητές. Χαιρετίζουμε την διοργάνωση και η ποιότητα των παιδιών που θα χάσουν να αναδείξουν τους νικητές».

Η εκπρόσωπος του κέντρου αποκατάστασης «Φιλοκτήτη», Μαρία Γιώτη υπογράμμισε: «Εκ μέρους της διοίκησης του Φιλοκτήτη του Ομίλου Ιασώ, να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και φυσικά να μη χρειαστεί καμία αποθεραπεία, αν και εμείς θα είμαστε δίπλα τους σε όλη τη διάρκεια των αγώνων και σε ότι χρειαστούν».

Όλα έτοιμα για το πρώτο σερβίς στην άμμο
INTIME SPORTS

Δηλαβέρη,Μεσσάλας: "Να προσφέρουμε ακόμη καλύτερο θέαμα..."

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου του Πανελληνίου πρωταθλήματος beach volley ανδρών και γυναικών για το 2015, όπου το «παρών» έδωσε ο Περιφερειακός Ομοσπονδιακός προπονητής, Μάνος Ξενάκης, τους αθλητές εκπροσώπησαν η Αθηνά Δηλαβέρη και ο Αλέξανδρος Μεσσάλας.

Αρχικά η Αθηνά Δηλαβέρη σημείωσε: «Θα προσπαθήσουμε να καταβάλουμε τα μέγιστα ώστε να προσφέρουμε όμορφο θέαμα στους αγώνες του Πανελληνίου πρωταθλήματος beach volley. Το beach volley είναι ένα δυνατό άθλημα, ελπίζουμε να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερο κόσμο να έρθει και να ασχοληθεί με το άθλημα. Η αλήθεια είναι πως όποιος έχει καταπιαστεί με αυτό, έχει… κολλήσει. Εύχομαι να γίνουν ποιοτικοί αγώνες με σωστή νοοτροπία από τους αθλητές και φυσικά καλή επιτυχία σε όλους μας, γιατί θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Ενώ σε ερώτηση για το κίνητρο που μπορεί να βρει ένας αθλητής τόνισε: «Είναι δύσκολες οι εποχές που ζούμε και δεν υπάρχουν οικονομικά οφέλη. Εμείς αγαπάμε το άθλημα, μπορεί να μην είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε κάποια μέρη και έτσι κάνουμε διακοπές παράλληλα με το άθλημα που αγαπάμε.

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Μεσσάλας κατέληξε: «Ζούμε σε πολύ δύσκολους καιρούς εμείς οι αθλητές και παλεύουμε καθημερινά με τα έξοδά μας. Είμαστε όμως χαρούμενοι που προστέθηκαν κάποια Όπεν και δίνουν βαθμούς στους αθλητές. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνδιοργανωτές για τα καλά τους λόγια και τις καλές τους προθέσεις. Πέρσι βρέθηκα στην Βεγορίτιδα και αίρομαι που φέτος ανέλαβαν τους τελικούς. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι άρτια διοργάνωση. Καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και εύχομαι το θέαμα να είναι καλύτερο από πέρσι. Αξίζει να παίζεις beach volley και να… κολλήσεις με αυτό, όπως αξίζει και για τον κόσμο να το παρακολουθήσει».

Το καλεντάρι του Πανελληνίου πρωταθλήματος Μπιτς Βόλεϊ 2015 (Masters και Juniors) έχει ως εξής:

ΟPEN ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 11– 15 Ιουνίου

ΟPEN ΑΤΤΙΚΗΣ, 20– 21 Ιουνίου

MASTERS ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 26- 28 Ιουνίου

MASTERS ΑΙΓΙΝΑΣ, 3- 5 Ιουλίου

OPEN ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 10 - 12 Ιουλίου

OPEN ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 10- 12 Ιουλίου

MASTERS ΣΚΟΠΕΛΟΣ, 17- 19 Ιουλίου

MASTERS ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ, 24- 26 Ιουλίου

OPEN ΧΑΛΚΙΔΑΣ, 1– 3 Αυγούστου

FINALS ΛΙΜΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ, 7- 9 Αυγούστου

Το καλεντάρι των Πανελληνίων πρωταθλημάτων Juniors

OPEN Εφήβων- Νεανίδων (Κ19), 29-30 Ιουνίου Καρδία

OPEN Εφήβων– Νεανίδων (Κ19), 10-12 Ιουλίου Κερατέα

Τελικός Εφήβων– Νεανίδων (Κ19), 25- 26 Ιουλίου, Αττική

Τελικός Νέων Ανδρών– Νέων Γυναικών (Κ22), 31 Ιουλίου –1 Αυγούστου, Αττική

Τελικός Παίδων– Κορασίδων (Κ16), 8– 9 Αυγούστου, Βόλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ