BEACH VOLLEY

Μανωλίνα και Μαριώτα, φωτογραφίζονται για τα μάτια σας μόνο! (photos)

Μανωλίνα και Μαριώτα, φωτογραφίζονται για τα μάτια σας μόνο! (photos)

Η Εθνική Beach Volley γυναικών της Κύπρου, Μαριώτα Αγγελοπούλου και Μανωλίνα Κωνσταντίνου, φωτογραφίζονται στην κάμερα του Κουρκούτι και ανεβάζουν (κι άλλο) τη θερμοκρασία.

Νεαρές σε ηλικία οι "Μ&Μs" (20 η Μανωλίνα και 21 η Μαριώτα), φέτος τα σάρωσαν όλα στη σάλα.

Η Ανόρθωση της Μαριώτας πήρε με περίπατο (και μάλιστα αήττητη) τους τρεις εγχώριους τίτλους στην Κύπρο (Πρωτάθλημα-Κύπελλο-Σούπερ Καπ), με την εικονιζόμενη (1.73μ) να είναι το βασικό λίμπερο και ενίοτε ακραία της ομάδας.

Μανωλίνα και Μαριώτα, φωτογραφίζονται για τα μάτια σας μόνο! (photos)

Η Μανωλίνα (1.83, ακραία) πήγε το 2011-2012 στον Παναθηναϊκό, ενώ την επόμενη χρονιά μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό κατακτώντας το double (έχασε μόνο το Σούπερ Καπ από την ΑΕΚ) και ψηφίστηκε MVP στο Final Four του Κυπέλλου.

Μανωλίνα και Μαριώτα, φωτογραφίζονται για τα μάτια σας μόνο! (photos)

Οι φιλοδοξίες τους όμως δεν τελείωσαν εδώ, καθώς όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, συνεχίζουν να παίζουν και στην άμμο.

Η πρώτη επιτυχία ήρθε γρήγορα, με την τρίτη σερί κατάκτηση (2009, 2011, 2013) χρυσού μεταλλίου στους ΑΜΚΕ (Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης) που για φέτος έγιναν στο Λουξεμβούργο. Στη συνέχεια ήρθε η πρόκριση στον τελικό του πρώτου Masters του Allou! Fun Park, όπου και ηττήθηκαν από τις Μεθενίτη-Κις, ενώ τώρα ακολουθούν οι Μεσογειακοί αγώνες.

Οι δύο Κύπριες μίλησαν στο Sport24 για την καθημερινότητα, την καριέρα και το μέλλον τους.

Πώς προέκυψε το βόλεϊ στη ζωή σας;

Μαριώτα: Έτυχε. Όταν ήμουν μικρή, η μητέρα μου ήθελε να ασχολούμαι με τον αθλητισμό στον ελεύθερό μου χρόνο. Δοκίμασα στίβο, μπαλέτο και κολύμβηση. Μετά με έγραψε μπάσκετ σε μια ομάδα στη γειτονιά μου στον Άγιο Δημήτριο (σσ: η Μαριώτα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα). Δίπλα έκανε προπονήσεις το βόλεϊ και μια μέρα με πλησίασε ο προπονητής και μου είπε να το δοκιμάσω. Στην αρχή δεν τρελάθηκα κιόλας αλλά μετά γράφτηκαν και οι φίλες μου και είχε πιο πολλή πλάκα!

Μανωλίνα: Η οικογένειά μου ήταν συνυφασμένη με το βόλεϊ, έτσι άρχισα κι εγώ από πολύ μικρή το σπορ. Από τα 9 μου έπαιζα στην ομάδα της ΑΕΛ.

Μανωλίνα και Μαριώτα, φωτογραφίζονται για τα μάτια σας μόνο! (photos)

Τι ρόλο παίζει στην καθημερινότητά σας το βόλεϊ και πώς διαχειρίζεστε το χρόνο σας, ώστε να αθλείστε σε επίπεδο πρωταθλητισμού και ταυτόχρονα να προλαβαίνετε σπουδές και προσωπική ζωή;

Μανωλίνα: Το βόλεϊ καταλαμβάνει πολύ "χώρο" στη ζωή μου, τον περισσότερο θα έλεγα. Ειδικότερα εδώ που μένω στην Αθήνα, είναι δύσκολη η ζωή γιατί τρώω πολλές ώρες στους δρόμους πηγαίνοντας στο γήπεδο για τις προπονήσεις. Έχω παραμελήσει λίγο τη σχολή μου κάνοντας ό,τι μπορώ με τα υποχρεωτικά προς το παρόν μαθήματα. Γι' αυτό και στηρίζομαι στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου που το πρόγραμμά μου είναι πιο χαλαρό. Όσο για τον ελεύθερό μου χρόνο, η αλήθεια είναι ότι δεν έχω αρκετό, όμως αυτό που κάνω με γεμίζει και το αγαπώ και δεν θεωρώ θυσία οποιαδήποτε "ταλαιπωρία" που μου προκαλεί.

Μαριώτα: Όταν υπάρχει καλός προγραμματισμός είναι δυνατό να τα κάνεις όλα. Στην Κύπρο, όπου ζω τα τρία τελευταία χρόνια έχω καθημερινά προπονήσεις ή παιχνίδι. Επίσης, παρακολουθώ κανονικά τα μαθήματά μου, εκτός από αυτά που συμπίπτουν με την ώρα της προπόνησης. Ευτυχώς οι καθηγητές μου το δέχονται αυτό, δεν χρωστάω ούτε μάθημα! Χρόνος για προσωπική ζωή υπάρχει, όχι όσος θα ήθελα βέβαια, αλλά υπάρχει!

Μανωλίνα και Μαριώτα, φωτογραφίζονται για τα μάτια σας μόνο! (photos)

Ήταν μια άκρως πετυχημένη χρονιά και για τις δυο σας στη σάλα, τι συναισθήματα είχατε όταν τελείωσε η χρονιά;

Μαριώτα: Στην Ανόρθωση έχουμε έναν σκληρό Ρώσο προπονητή που δεν ησυχάζει λεπτό! Κατακτήσαμε και τους τρεις τίτλους: Σούπερ Καπ, Πρωτάθλημα και Κύπελλο και δεν υπήρχε ιδιαίτερος ανταγωνισμός. Ήμουν πολύ χαρούμενη για την επιτυχημένη μου χρονιά στη σάλα αλλά νομίζω η Μανωλίνα είχε πιο έντονα συναισθήματα!

Μανωλίνα: Φέτος ήταν η πιο πετυχημένη χρονιά μέχρι στιγμής στην καριέρα μου, πήραμε το double, είχα και την προσωπική διάκριση στο final four του Κυπέλλου. Τα συναισθήματα που ένιωσα δεν περιγράφονται με λόγια, ένιωσα γεμάτη και περήφανη γιατί οι κόποι μιας χρονιάς τελικά δεν πήγαν χαμένοι και επιβραβεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο! Εύχομαι και η επόμενη χρονιά να είναι εξίσου πετυχημένη όσο αυτή που μας πέρασε.

Μανωλίνα και Μαριώτα, φωτογραφίζονται για τα μάτια σας μόνο! (photos)

Τι στόχο έχετε για φέτος στο beach volley;

Μαριώτα: Πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο, την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης που έγιναν στο Λουξεμβούργο τέλη Μαΐου. Τώρα θα λάβουμε μέρος στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τουρκίας. Δεν ξέρουμε ποιες ομάδες θα βρούμε εκεί, το επίπεδο θα είναι υψηλό και στόχος μας είναι να πιάσουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επίσης, θα συμμετάσχουμε σε ορισμένα τουρνουά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος όπου θέλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Ποια είναι τα πλάνα και οι στόχοι σας για το άμεσο και μακρινό μέλλον, σε σάλα και άμμο;

Μαριώτα: Το μακρινό μέλλον είναι αβέβαιο! Άμεσα θα συνεχίσουμε, όπως κάνουμε ως τώρα να αγωνιζόμαστε στη σάλα και όταν τελειώνουμε τα καλοκαίρια στο beach volley.

Μανωλίνα: Μέχρι τώρα παίζαμε το χειμώνα σάλα και το καλοκαίρι beach volley, αυτό θα συνεχιστεί να γίνεται. Αν όμως κάποια στιγμή αποφασίσουμε να δούμε πιο επαγγελματικά το ένα από τα 2, θα πρέπει να επικεντρωθούμε μόνο σε αυτό. Ειδικά το beach volley χρειάζεται κίνητρο και μεγάλη βοήθεια από την Ομοσπονδία και από άλλους εξωτερικούς παράγοντες για να μπορέσει να δουλέψει σωστά.

Μανωλίνα και Μαριώτα, φωτογραφίζονται για τα μάτια σας μόνο! (photos)

Γιατί beach volley;

Μανωλίνα: Γιατί είναι κατά την άποψή μου το ωραιότερο και πιο εντυπωσιακό άθλημα του καλοκαιριού. Έχει ένταση και πολλή προσπάθεια εντός και εκτός γηπέδου, θέλει άριστη συνεργασία με τη συμπαίκτρια και τον προπονητή σου και μαθαίνεις πώς να γίνεσαι ένα με τη συμπαίκτρια ώστε να έρθουν και τα αποτελέσματα. Και όλα αυτά, όπως είπε η Μαριώτα, συνδυάζονται με την παραλία και την όμορφη αίσθηση του καλοκαιριού. Το beach volley είναι απλά έρωτας. Άμα ξεκινήσεις, δεν ξεκολλάς, οι εμπειρίες που σου προσφέρει είναι αναντικατάστατες!

Μαριώτα: Γιατί μας ταιριάζει! Δεν είναι μόνο η ένταση στην προπόνηση και στο παιχνίδι που υπάρχει και στη σάλα. Είναι το καλοκαίρι, οι παραλίες που γίνονται οι αγώνες, τα ταξίδια, οι φίλοι που έχουμε κάνει, είναι πιο θεαματικό άθλημα και φυσικά έχουμε αναπτύξει πολύ καλή σχέση με τη Μανωλίνα. Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον χορηγό μας ( ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ) που μας στηρίζει σε αυτή την προσπάθεια, την ΑDIDAS που μας ντύνει, τους συνεργάτες μας στο προπονητικό και αγωνιστικό μέρος Νίκο Δελιπρίμη και Μανώλη Ρουμελιώτη και φυσικά το Κουρκούτι που κάθε φορά μας ανανεώνει τις φωτό μας στο Facebook!

Μανωλίνα και Μαριώτα, φωτογραφίζονται για τα μάτια σας μόνο! (photos)

Δείτε ολόκληρη την φωτογράφιση εδώ!

Γιακουμή, Καβαθά, Κωνσταντίνου, συνέντευξη στο Sport24.gr

Η Μανωλίνα Κωνσταντίνου καλεσμένη στον ΑΝΤ1 και τον Πέτρο Κωστόπουλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ