ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

3rd Athens Classic Kettlebell Marathon, 22 Οκτωβρίου, The Core Crossfit

3rd Athens Classic Kettlebell Marathon, 22 Οκτωβρίου, The Core Crossfit

Το Dynamo Kettlebells σε συνεργασία με τοΕλληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου, προκηρύσσει το διαγωνισμό «3rd Athens Classic Kettlebell Marathon», Ημι-Μαραθωνίου 30 λεπτών και Μαραθωνίου 60 λεπτών με kettlebell.

Το Dynamo Kettlebells σε συνεργασία με τοΕλληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου, προκηρύσσει το διαγωνισμό «3rd Athens Classic Kettlebell Marathon», Ημι-Μαραθωνίου 30 λεπτών και Μαραθωνίου 60 λεπτών με kettlebell, υπό τη διεθνή ομοσπονδία International Kettlebell Marathon Federation.

Ο Ημι-μαραθώνιος αγώνας που θα διεξαχθεί αποτελεί την Γ’ φάση της ελληνικής και παγκόσμιας λίγκας Ημι-μαραθωνίου με kettlebell (IKMF Ultimate Girevik Cup 2017, Stage 3).

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Ο διαγωνισμός 3rd Athens Classic Kettlebell Marathonθα διεξαχθεί την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, 11.00 π.μ., στο The Core CrossFit – Kickbox, που βρίσκεται επί της οδού Γιαννιτσών 97, Περιστέρι-Αττικής, τηλ. επικοινωνίας 2105314497. Για το πρόγραμμα των αγώνων, θα ενημερωθείτε τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 από την ιστοσελίδα μας και τη σελίδα του Dynamo Kettlebells στο Facebook .

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Ισχύουν οι διεθνείς κανονισμοί της International Kettlebell Marathon Federation ( https://kettlebellmarathonfederation.wordpress.com/competition-events/).

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

Οι αθλητές μπορούν να επιλέξουν ένα από τα παρακάτω αγωνίσματα:

  1. Ζετέ με ένα kettlebell (Jerk)
  2. Επολέ ζετέ με ένα kettlebell (One-Arm Long Cycle)
  3. Αρασέ με ένα kettlebell (Snatch)
  4. Ημι-αρασέ με ένα kettlebell (Half Snatch)

Nικητής ανακηρύσσεται ο αθλητής που θα σημειώσει τους περισσότερους βαθμούς (αριθμός έγκυρων επαναλήψεων επί το συντελεστή δυσκολίας του kettlebell).

H ελληνική και παγκόσμια λίγκα Ημιμαραθωνίου 30 λεπτών με kettlebell (Ultimate Girevik Cup 2017) διεξάγεται σε τρεις φάσεις (12 Μαρτίου, 6 Μαϊου και 22 Οκτωβρίου 2017, για την Ελλάδα). Για τους αθλητές που συμμετείχαν στο 2ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου με Kettlebell – IKMF, η επίδοση που πέτυχαν σε εκείνον τον αγώνα μετράει ως επίδοση της 2ης φάσης. Οι βαθμοί που θα συγκεντρώσουν οι αθλητές στις τρεις φάσεις αθροίζονται για να ανακηρυχτούν οι πρωταθλητές Ελλάδος και κόσμου.

Oι αθλητές έχουν δικαίωμα να κάνουν απεριόριστο αριθμό αλλαγών από χέρι σε χέρι, ωστόσο ΔΕΝ επιτρέπεται να ακουμπήσουν το kettlebell στην πλατφόρμα για να ξεκουραστούν. Σε αυτήν την περίπτωση, η προσπάθεια του αθλητή ακυρώνεται.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό 3rd Athens Classic Kettlebell Marathonέχουν οι Έλληνες και αλλοδαποί πολίτες που βρίσκονται νόμιμα στη χώρα μας.Οι αθλητές θα πρέπει να προσκομίσουν την ημέρα εκείνη, ιατρική βεβαίωση (από Παθολόγο ή Καρδιολόγο ή Γενικό Ιατρό ή Αθλητίατρο) ότι μπορούν να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες και είναι υγιείς. Όσοι αθλητές έχουν προσκομίσει ιατρική βεβαίωση σε προηγούμενη διοργάνωση, δε χρειάζεται να φέρουν εκ νέου καθώς ισχύει για (1) ένα χρόνο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχήςστο διαγωνισμό 3rd Athens Classic Kettlebell Marathon πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας, μέχρι την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής για το πρωτάθλημα είναι δεκαπέντε (15) ευρώ, για τους αθλητές από την κατηγορία Junior 2 και άνω. Για τους αθλητές της κατηγορίας Junior 1 η συμμετοχή είναι δωρεάν.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΑΡΟΥΣ

Ηλικιακές ομάδες:

  1. Junior 1 (U15): μέχρι 14 ετών (μόνο για αγώνες εθνικού επιπέδου)
  2. Junior 2 (U19): 15-18
  3. Open division: 19-39
  4. Veteran 1: 40-49
  5. Veteran 2: 50-59
  6. Veteran 3: 60-69
  7. Veteran 4: 70+

Κατηγορίες βάρους:

Για τους junior U15 υπάρχουν δύο κατηγορίες βάρους:

Κορασίδων: -45, +45kg for girls

Παίδων: -55, +55kg for boys

Για όλες τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες οι κατηγορίες βάρους είναι:

Ανδρών: -75, 75-85, +85kg

Γυναικών: -60, 60-70, +70kg

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΟΛΗ

  • Οι αθλητές πρέπει να φορούν σορτς που να μην σκεπάζουν τα γόνατα έτσι ώστε να είναι εμφανής η πλήρης έκταση των γονάτων στις θέσεις στήριξης στο στήθος και πάνω από το κεφάλι.
  • Οι αθλητές πρέπει να φορούν κοντομάνικες μπλούζες για να φαίνεται η πλήρης έκταση των αγκώνων στη θέση στήριξης πάνω από το κεφάλι και πρέπει να φορούν παπούτσια.
  • Βάρος kettlebell: οι άνδρες μπορούν να επιλέξουν να αγωνιστούν με kettlebell βάρους 16, 20, 24, 28, 32 κιλών. Οι γυναικες μπορούν να επιλέξουν να αγωνιστούν με kettlebell βάρους 8, 12, 16, 20, 24 κιλών.
  • Οι αθλητές απαγορεύεται να αγωνιστούν ξυπόλητοι, απαγορεύεται να φορούν γάντια ή να καλύπτουν τις παλάμες ή τα δάχτυλα με αθλητικό taping.
  • Επιτρέπονται οι επιγονατίδες από νεοπρέν, τα προστατευτικά καρπών πλάτους έως 12 εκατοστών και η χρήση δερμάτινης ζώνης για τη μέση, με πλάτος που δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 12 εκατοστά.
  • Οι αθλητές μπορούν να χρησιμοποιούν ζώνες μαγνησίας όπως αυτές που χρησιμοποιούνται στην αναρρίχηση.
  • Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να φροντίζουν οι ίδιοι για τις ανάγκες τους σε μαγνησία. Ο διοργανωτής δεν υποχρεούται να παρέχει μαγνησία στους αθλητές.

ΖΥΓΙΣΗ

Η ζύγιση των αθλητών θα γίνει μία ώρα πριν από την έναρξη των αγώνων.

ΚΡΙΤΕΣ

Θα διαιτητεύσουν πιστοποιημένοι διεθνείς και εθνικοί κριτές της IKMF.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Η κάλυψη της διοργάνωσης θα γίνει από εθελοντική ομάδα διάσωσης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΑΠΟΝΟΜΗ – ΕΠΑΘΛΑ

Θα δοθούν μετάλλια στους τρεις πρώτους σε κάθε αγώνισμα (που έχουν συγκεντρώσει αθροιστικά περισσότερους βαθμούς και στις τρεις φάσεις του Ultimate Girevik Cup). Τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν στη διεθνή ομοσπονδία IKMF και θα κοινοποιηθούν στον ιστότοπο του Dynamo Kettlebells . Θα δοθούν διπλώματα επίδοσης σε όλους τους αθλητές.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τηλ. επικοινωνίας: 6946829482 (Σπύρος Κατσιγιάννης) και στο e-mail του Dynamo [email protected]

3rd Athens Classic Kettlebell Marathon, 22 Οκτωβρίου, The Core Crossfit
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ