ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"3 στα 3" για την Αγγλία, πρώτη νίκη για Σκωτία

"3 στα 3" για την Αγγλία, πρώτη νίκη για Σκωτία

Καλή εμφάνιση για τα "Ρόδα" που, μετά από 13 χρόνια έχουν βλέψεις για το Grand Slam!

Αγγλία – Ιρλανδία 21-10

Οι Άγγλοι είχαν το πάνω χέρι στο παιχνίδι από το ξεκίνημα αλλά αδυνατούσαν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε πόντους και το ημίχρονο τους βρήκε να προηγούνται μόλις με τρεις.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου μάλιστα φάνηκαν ότι θα πληρώσουν αυτή την αδυναμία τους αφού ο Μάρεϊ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των Γιάνγκς και Μάρλερ για να κάνει touchdown και να δώσει προβάδισμα στην Ιρλανδία. Ο Σεξτον με το conversion έκανε το 6-10.

Όμως από εκείνο το σημείο και μετά υπήρξαν μόνο λευκές φανέλες στο γήπεδο και αφού μείωσαν αρχικά σε 9-10, με δύο try σε πέντε λεπτά (Γουότσον στο 58’- Μπράουν στο 63’) και επιτυχές conversion του Φάρελ στο δεύτερο, έφεραν το σκορ στο τελικό 21-10.

Καλύτερος παίχτης του αγώνα ο Μπίλυ Βουνιπόλα που έκανε τα περισσότερα μέτρα με τη μπάλα ενώ θετικότατος ο Ιτότζε που ντεμπουτάρισε χθες. Οι Άγγλοι υποδέχονται σε δύο εβδομάδες τους Ουαλούς σχεδιάζοντας «εκδίκηση» για τον προ εξαμήνου αποκλεισμό τους από το παγκόσμιο κύπελλο.

Ένας Παρίσε δεν έφερε την άνοιξη στη Ρώμη!

Ιταλία- Σκωτία 20-36

Η αναμέτρηση του μεσημεριού του Σαββάτου ήταν το μέχρι στιγμής θεαματικότερο παιχνίδι της διοργάνωσης. Οι Ιταλοί βρέθηκαν μπροστά με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 8’ αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μπάρκλει, μετά από ωραία πάσα του Χογκ έδωσε το προβάδισμα με Try στη Σκωτία. Ο Λέηντλο, που ήταν ο άνθρωπος της αναμέτρησης, πρόσθεσε άλλους δύο με το conversion για το 3-7. Η διαφορά αυξήθηκε στο 17’ με try του Χάρντι και επιτυχές conversion και ακόμα ένα πέναλτι από τον Λέηντλο.

Όμως στο 29’ η Ιταλία μείωσε με τον Τζιραλντίνι και εύστοχο conversion του Χαϊμόνα σε 10-17 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο η Σκωτία διατηρούσε διαφορά ασφαλείας (10-20 στο 44’ και 13-26 στο 56’) αλλά η δεκάλεπτη αποβολή του Ράσελ στο 61’ έκανε τους Ιταλούς να αναθαρρήσουν και με μπροστάρη τον Σέρτζιο Παρίσε, που έλαμψε ακόμη μία φορά, να μειώσουν στο αμέσως επόμενο λεπτό με try του Φουζέρ.

Με το σκορ στο 20-26 οι Ιταλοί πίστεψαν στην ανατροπή αλλά αρχικά ο Λέηντλο στο 65 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι και αργότερα ο Σέιμορ με try δύο λεπτά πριν τη λήξη έδωσαν στη Σκωτία την πρώτη της νίκη μετά από δέκα συνεχόμενες ήττες στη διοργάνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ