ΣΤΗΛΕΣ

Ζαλισμένα γκολ για καλό σκοπό

Ζαλισμένα γκολ για καλό σκοπό

Μία νέα πρόκληση έχει ξεκινήσει με στόχο την αντιμετώπιση της φτώχειας, της κοινωνικής αδικίας και των κλιματικών αλλαγών με το ποδόσφαιρο σε πρωταγωνιστικό ρόλο. (VIDEOS)

Στις 25 Σεπτεμβρίου οι ηγέτες 193 χωρών θα συναντηθούν για να βρουν λύσεις σε προβλήματα που ταλανίζουν τον πλανήτη. Μεταξύ άλλων θα προσπαθήσουν να βρουν λύσεις σε 17 θέματα με βασικό στόχο να καταπολεμηθούν η φτώχεια, η κοινωνική αδικία και οι κλιματικές αλλαγές.

Αυτοί οι Παγκόσμιοι στόχοι (σ.σ. Global Goals) έχουν ως ορίζοντα πραγματοποίησης τους τα δεκαπέντε χρόνια και το ποδόσφαιρο παίζει το δικό του ρόλο στη διάδοση τους.

Ο τρόπος που επιλέχτηκε είναι τα ζαλισμένα γκολ. Εδώ και μερικές ημέρες ορισμένοι αστέρες του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου παίρνουν μέρος στο συγκεκριμένο άτυπο διαγωνισμό που στόχο έχει τη διάδοση των ενεργειών που γίνονται για τη λύση των προβλημάτων.

Ζαλισμένα γκολ για καλό σκοπό

Τι γίνεται σε αυτά τα ζαλισμένα γκολ; Εκείνος που θέλει να δοκιμάσει την τύχη του χρειάζεται δύο μπάλες, ένα τέρμα και κάποιον να καταγράφει την προσπάθειά του. Η μία μπάλα τοποθετείται στο σημείο του πέναλτι και η άλλη περίπου έξι μέτρα μακριά της.

Ο παίκτης θα πρέπει να ακουμπήσει την πιο μακρινή από τις δύο μπάλες με το χέρι και να κάνει 13 φορές το γύρο της. Στη συνέχεια αρχίζουν τα δύσκολα αφού όντας ζαλισμένος θα πρέπει να προσπαθήσει να σουτάρει τη δεύτερη μπάλα.

Αν τα καταφέρει στο τέλος του βίντεο θα πρέπει να πει: "Εάν μπορώ να σκοράρω ένα ζαλισμένο πέναλτι τότε όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τους παγκόσμιους στόχους". Εάν το χάσει τότε θα πει: "Έχασα τον στόχο μου για να μπορέσουν οι παγκόσμιοι ηγέτες να μη χάσουν τον δικό τους".

Δείτε τι ακριβώς γίνεται στα βίντεο που ακολουθούν:

Γκάρεθ Μπέιλ

Dizzy Goals

Quality time with my mates filming my #Dizzygoals for The Global Goals

Posted by Gareth Bale on Thursday, 20 August 2015

Άλαν Σίρερ

Χάρι Κέιν, Ντελε Αλι και Κριστιαν Έρικσεν

Γκάρι Λίνεκερ

Δείτε και το βίντεο της καμπάνιας του Global Goal

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ