ΣΤΗΛΕΣ

Χορηγοί των Χειμερινών Ολυμπιακών προσγειώθηκαν στη... λάθος Κορέα

This Wednesday, Feb. 15, 2017 photo shows Gangneung Ice Arena at Gangneung Olympic Park in Gangneung, South Korea. The opening ceremony for the 2018 Pyeongchang Olympic Winter Games will be held on Feb. 9, 2018. (AP Photo/Ahn Young-joon)
This Wednesday, Feb. 15, 2017 photo shows Gangneung Ice Arena at Gangneung Olympic Park in Gangneung, South Korea. The opening ceremony for the 2018 Pyeongchang Olympic Winter Games will be held on Feb. 9, 2018. (AP Photo/Ahn Young-joon) AP

Αεροπλάνο που μετέφερε αποστολή των χορηγών των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων προσγειώθηκε στη Βόρεια Κορέα αντί για τη Νότια όπου θα διεξαχθεί το τουρνουά!

Μία αποστολή από τους σπόνσορες των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν το 2018 στην Πιέονγκτσανγκ της Νότιας Κορέας προσγειώθηκαν στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, Πιόνγκγιανγκ, μετά από τραγικό σφάλμα του πιλότου.

Το ιδιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε τους εκπροσώπους των χορηγών της διοργάνωσης ακολούθησε λάνθασμένο σχέδιο πτήσης, αφού ο πιλότος είχε εισάγει στο σύστημα πλοήγησης αυτό για την Πιόνγκγιανγκ.

Όταν το αεροπλάνο πλησίασε τις δύο χώρες, έκανε στροφή περίπου 250 μιλίων προς τον βορρά σε σχέση με τον πραγματικό προορισμό του και οι οκτώ επιβάτες από το Πεκίνο βρέθηκαν στη Βόρεια Κορέα.

Αποσβολωμένοι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας επέτρεψαν την προσγείωση του αεροπλανου τύπου "Gulfstream" και οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε ένα απομονωμένο μέρος του αεροδρομίου.

"Σταματήσαμε τον αεροδιάδρομο και ο πιλότος ανακοίνωσε το λάθος του. Ήμασταν τρομοκρατημένοι για το τι μπορεί να συμβεί. Μας είπε να παραμείνουμε στις θέσεις μας, να μείνουμε ψύχραιμοι. Ένα μέλος του πληρώματος άνοιξε την πόρτα και μπορούσαμε να δούμε οπλισμένους ένστολους άντρες να κοιτάζουν το αεροπλάνο", αφηγείται ένας από τους επιβάτες.

Με τη βοήθεια μεταφραστή, ο πιλότος απολογήθηκε και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν όσο γινόταν έλεγχος στις αποσκευές του. Μόλις ολοκληρώθηκε ο έλεγχος μεταξύ άλλων στα ολυμπιακά σήματα που θα παραδίδονταν στην Πιέονγκτσανγκ, οι Βορειοκορεάτες πείστηκαν για το σφάλμα και το αεροπλάνο συνέχισε το ταξίδι του για τη Νότια Κορέα.

Photo credits: AP Photo/Ahn Young-joon

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ