ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Χορηγοί των Χειμερινών Ολυμπιακών προσγειώθηκαν στη... λάθος Κορέα

Χορηγοί των Χειμερινών Ολυμπιακών προσγειώθηκαν στη... λάθος Κορέα

Αεροπλάνο που μετέφερε αποστολή των χορηγών των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων προσγειώθηκε στη Βόρεια Κορέα αντί για τη Νότια όπου θα διεξαχθεί το τουρνουά!

Μία αποστολή από τους σπόνσορες των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν το 2018 στην Πιέονγκτσανγκ της Νότιας Κορέας προσγειώθηκαν στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, Πιόνγκγιανγκ, μετά από τραγικό σφάλμα του πιλότου.

Το ιδιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε τους εκπροσώπους των χορηγών της διοργάνωσης ακολούθησε λάνθασμένο σχέδιο πτήσης, αφού ο πιλότος είχε εισάγει στο σύστημα πλοήγησης αυτό για την Πιόνγκγιανγκ.

Όταν το αεροπλάνο πλησίασε τις δύο χώρες, έκανε στροφή περίπου 250 μιλίων προς τον βορρά σε σχέση με τον πραγματικό προορισμό του και οι οκτώ επιβάτες από το Πεκίνο βρέθηκαν στη Βόρεια Κορέα.

Αποσβολωμένοι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας επέτρεψαν την προσγείωση του αεροπλανου τύπου "Gulfstream" και οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε ένα απομονωμένο μέρος του αεροδρομίου.

"Σταματήσαμε τον αεροδιάδρομο και ο πιλότος ανακοίνωσε το λάθος του. Ήμασταν τρομοκρατημένοι για το τι μπορεί να συμβεί. Μας είπε να παραμείνουμε στις θέσεις μας, να μείνουμε ψύχραιμοι. Ένα μέλος του πληρώματος άνοιξε την πόρτα και μπορούσαμε να δούμε οπλισμένους ένστολους άντρες να κοιτάζουν το αεροπλάνο", αφηγείται ένας από τους επιβάτες.

Με τη βοήθεια μεταφραστή, ο πιλότος απολογήθηκε και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν όσο γινόταν έλεγχος στις αποσκευές του. Μόλις ολοκληρώθηκε ο έλεγχος μεταξύ άλλων στα ολυμπιακά σήματα που θα παραδίδονταν στην Πιέονγκτσανγκ, οι Βορειοκορεάτες πείστηκαν για το σφάλμα και το αεροπλάνο συνέχισε το ταξίδι του για τη Νότια Κορέα.

Photo credits: AP Photo/Ahn Young-joon

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Μη δίνετε τη θέση σας σε ηλικιωμένους στα μέσα μεταφοράς

Ποιος ο λόγος που επιστήμονες μας συστήνουν να σκεφτούμε δύο φορές πριν σηκωθούμε σε τρένα και λεωφορεία για να καθίσουν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας

Μέγας είσαι άνθρωπε και θαυμαστό το Ρίο-Αντίρριο

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος φόρεσε το κράνος του και μπήκε στα άδυτα της συγκλονιστικής γέφυρας, την οποία εμπνεύστηκε ο Χαρίλαος Τρικούπης πριν από 124 χρόνια.

BΙΝΤΕΟ: Τι συμβαίνει όταν ένα αυτοκίνητο πέφτει σε λακκούβα

Πόσο καταπονείται το όχημά μας τη στιγμή του ήχου που μισούμε να ακούμε

Το ‘Game of Thrones’ σού είπε την αποκάλυψη του φινάλε μερικές σεζόν πριν

(Μάλλον) δεν θα το θυμόταν ούτε και ο πιο λιωμένος.

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24