ΣΤΗΛΕΣ

Τραγική γκάφα από διαιτητή στο Α' Τοπικό Κέρκυρας!

Τραγική γκάφα από διαιτητή στο Α' Τοπικό Κέρκυρας!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο διαιτητής της αναμέτρησης του Α1 Τοπικού Κέρκυρας μεταξύ του Κρόνου και του Θιναλιακού, Κώστας Τόμπρος προχώρησε σε μία πρωτόγνωρη απόφαση που δεν προβλέπεται πουθενά απ' τον ΚΑΠ!

Η αναμέτρηση μεταξύ του Κρόνου και του Θιναλιακού για το Α1 Τοπικό Κέρκυρας είχε... επεισοδιακή κατάληξη. Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Κώστας Τόμπρος, που απ' τον περασμένο Σεπτέμβρη βρίσκεται στους πίνακες της Football League, ένιωσε αδιαθεσία πριν απ' την έναρξη του ματς.

Παρ' όλα αυτά, επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι ως επόπτης, με τον βοηθό του, κ. Σταμάτη να αναλάβει χρέη πρώτου διαιτητή. Με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, ο κ. Τόμπρος αισθάνθηκε χειρότερα, με συνέπεια να κλείσει το φύλλο αγώνα και να αποχωρήσει απ' το γήπεδο μαζί με τους βοηθούς του.

Όμως, η απόφαση να ξεκινήσει την αναμέτρηση ως βοηθός ήταν εξ' αρχής λανθασμένη, αφού δεν προβλέπεται πουθενά απ' τον ΚΑΠ. Σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα:

"Εφ' όσον ο διαιτητής, μετά την έναρξη του αγώνα, ασθενήσει ή τραυματιστεί και αδυνατεί να συνεχίσει τον αγώνα, χωρίς υπαιτιότητα των διαγωνιζομένων ομάδων, των παραγόντων ή των φιλάθλων τους, ο αγώνας θα συνεχιστεί και καθήκοντα του διαιτητή θα αναλάβει από τους βοηθούς διαιτητές ο αξιολογημένος να αγωνίζεται σαν διαιτητής ή βοηθός σε μεγαλύτερη κατηγορία, σε ισότητα ο αρχαιότερος και σε νέα ισότητα ο πρεσβύτερος σε ηλικία. Η αναπλήρωση, με αυτόν τον τρόπο του διαιτητή, είναι υποχρεωτική για το βοηθό διαιτητή.

Η διαδικασία αυτή εφαρμόζεται και στην περίπτωση που ο διαιτητής δεν προσέλθει από την αρχή του αγώνα".

Παράλληλα, ρόλο βοηθού αναλαμβάνει κάποιος διαιτητής που ενδεχομένως υπάρχει στην εξέδρα. Αν δεν υπάρχει, τότε οι δύο ομάδες προτείνουν από ένα φίλαθλο και γίνεται κλήρωση. Σε κανένα σημείο δεν αναφέρεται πως "αν ο διαιτητής νιώσει αδιαθεσία, τότε μπορεί να γίνει επόπτης και να συνεχίσει κανονικά το παιχνίδι".

Όπως είναι λογικό, για τη συγκεκριμένη υπόθεση θα επιληφθεί αρχικά η ΕΠΣ Κέρκυρας και στη συνέχεια η ΕΠΟ. Ήδη, απ' την πλευρά του Κρόνου υπάρχει διάθεση να γίνει ένσταση προκειμένου ο αγώνας να ξεκινήσει απ' την αρχή κι όχι απ' το δεύτερο ημίχρονο.

Διαβάστε τι αναφέρει ο ΚΑΠ:

Τραγική γκάφα από διαιτητή στο Α' Τοπικό Κέρκυρας!

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ