ΣΤΗΛΕΣ

Το σχολικό λεωφορείο του Κλάιφερτ

Το σχολικό λεωφορείο του Κλάιφερτ

Η εθνική ομάδα του Κουρασάο έχει να υπερηφανεύεται μόνο για τον ομοσπονδιακό της τεχνικό, Πάτρικ Κλάιφερτ. Εσχάτως και για το πούλμαν της ομάδας, το οποίο δεν είναι και ιδιαίτερα πολυτελές. (video)

Βρίσκεται στην 148η θέση - σε σύνολο 208 χωρών - στην κατάταξη της FIFA. Ο πληθυσμός της νησιωτικής χώρας της Καραϊβικής, μετά βίας ξεπερνά τους 140.000 κατοίκους. Ωστόσο η ποδοσφαιρική εθνική ομάδας της χώρας βρίσκεται στο επίκεντρο τελευταία, εξαιτίας του ονόματος του ομοσπονδιακού τεχνικού της.

Ο 39χρονος Ολλανδός, Πάτρικ Κλάιφερτ, πρώην ποδοσφαιριστής των Άγιαξ, Μίλαν, Μπαρτσελόνα, Νιούκαστλ, Βαλένθια, Αϊντχόφεν, Λιλ κι εθνική Ολλανδίας αλλά και βοηθός του Λουίς φαν Χάαλ στην τεχνική ηγεσία των "οράνιε" είναι ο προπονητής της εθνικής Κουρασάο.

Το τελευταίο ματς, στο "Ερχίλιο Χάτο" του Βίλεμσταντ, βρήκε τους ποδοσφαιριστές του Πάτρικ Κλάιφερτ να γνωρίζουν την ήττα με 1-0 από την αντίστοιχη του Ελ Σαλβαδόρ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Αυτό δεν είναι είδηση. Δεν έχει δει τη νίκη, στα τελευταία τρία ματς. Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε έκπληξη, είναι ο λιτός ποδοσφαιρικός βίος που διάγουν, οι διεθνείς ποδοσφαιριστές του Κουρασάο. Αρκεί να δει κάποιος το λεωφορείο που μεταφέρει την αποστολή της εθνικής ομάδας, στο κάτωθι βίντεο. Μάλλον, για σχολικό μοιάζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ