ΣΤΗΛΕΣ

Το πιο "δεν είναι" τρίποντο στην ιστορία του μπάσκετ!

Το πιο "δεν είναι" τρίποντο στην ιστορία του μπάσκετ!

Το σουτ του Ντούσαν Τζόρτζεβιτς μέτρησε για τρεις, μα το χειρότερο είναι πως δεν άλλαξε ποτέ σε δίποντο! Διαβάστε τι ακριβώς συνέβη στο ματς Οστάνδη - Βόννη.

Οστάνδη και Βόννη έπαιξαν στις 12 Δεκεμβρίου 2017 για τη διοργάνωση FIBA Champions League και σήμερα κυκλοφόρησε ένα τρομερό video στο Twitter που δείχνει ένα από τα μεγαλύτερα διαιτητικά λάθη στην ιστορία του μπάσκετ.

4:18 πριν το τέλος του πρώτου μέρους, ο Ντούσαν Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε από τα πεντέμιση μέτρα και ευστόχησε στο σουτ που θα έπρεπε να γράψει το 33-30. Αντ' αυτού, ο διαιτητής που ήταν ακριβώς μπροστά στον παίκτη της Οστάνδης, έδειξε τρίποντο και η γραμματεία έγραψε το 34-30.

Θα πει κανείς "λάθη γίνονται" και θα έχει δίκιο, όμως σε αυτή την περίπτωση δεν έγινε ένα, αλλά δυο. Οι διαιτητές δεν είδαν ποτέ το video και ακόμη και σήμερα στο play-by-play της αναμέτρησης στην επίσημη ιστοσελίδα του Basketball Champions League εμφανίζεται πως ο Τζόρτζεβιτς σκόραρε πίσω από τη γραμμή των 6μ.75.

Για την ιστορία, η ομάδα του Βελγίου πήρε τη νίκη (86-84) στην παράταση, καθώς στα 40' το σκορ ήταν 70-70. Ο Ντούσαν Τζόρτζεβιτς έπαιξε 31:41 για να σκοράρει 7 πόντους με 0/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 4/4 βολές, όμως τα... πραγματικά του στατιστικά είναι 6 πόντοι με 1/5 δίποντα, 0/2 τρίποντα και 4/4 βολές.

Δείτε το σχετικό VIDEO:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ