ΣΤΗΛΕΣ

Το Παρίσι μετονόμασε έξι σταθμούς του μετρό για την εθνική Γαλλίας

Το Παρίσι μετονόμασε έξι σταθμούς του μετρό για την εθνική Γαλλίας
AP PHOTO/LORI HINNANT

Η εταιρία που διαχειρίζεται το μετρό του Παρισιού ανακοίνωσε ότι προχωρά στην προσωρινή μετονομασία έξι σταθμών, ώστε να θυμίζουν την παγκόσμια πρωταθλήτρια εθνική Γαλλίας.

Η εταιρία "RATP Group" που διαχειρίζεται το μετρό του Παρισιού ανακοίνωσε ότι μετονομάζει προσωρινά έξι σταθμούς του υπόγειου σιδηροδρόμου προς τιμήν της νέας πρωταθλήτριας κόσμου στο ποδόσφαιρο, της εθνικής Γαλλίας.

Ο σταθμός "Avron" μετονομάζεται σε "Nous Avron Gagné", δηλαδή σε σταθμό "Νικήσαμε"!

Ο σταθμός "Champs-Elysées-Clémenceau" γίνεται "Deschamps Elysées - Clémenceau", προσθέτοντας ουσιαστικά τα τρία πρώτα γράμματα του Ντιντιέ Ντεσάμπ στη γαλλική μορφή. Ο σταθμός "Notre Dame des Champs" υπέστη παρόμοια μετονομασία, αφού έγινε "Notre Didier Deschamps".

Ο αρχηγός της Γαλλίας είχε κι αυτός την τιμητική του και ο σταθμός "Victor Hugo" πλέον θα ονομάζεται "Victor Hugo Lloris". Ο σταθμός "Bercy" αποκτά και το παρατσούκλι της εθνιικής ομάδας και γίνεται "Bercy les Bleus", παράγοντας παρόμοιο ήχο με το "Mercy les Bleus" ("Ευχαριστούμε τους "μπλε'").

Όσο για τον σταθμό "Charles de Gaulle-Etoile", προστίθεται ένα αστέρι (Etoile) μετά από την κατάκτηση του δεύτερου Παγκοσμίου Κυπέλλου και αλλάζει σε "On a 2 Étoiles".

Photo credits: AP Photo/Lori Hinnant

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ