ΣΤΗΛΕΣ

Το μυστικό των Μπολασί, Λουκακού στην Έβερτον

Το μυστικό των Μπολασί, Λουκακού στην Έβερτον
Μπολασί

Η συνεργασία των Μπολασί και Λουκακού στην Έβερτον έχει αποφέρει τέσσερα γκολ στα "ζαχαρωτά" με τον μέσο από το Κογκό να αποκαλύπτει ότι οι δυο τους συνεννοούνται σε μια αφρικάνικη διάλεκτο που γνωρίζουν και οι δυο.

Η Έβερτον επέστρεψε στις νίκες και φιγουράρει στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League μετά από 10 αναμετρήσεις. Μεγάλη συνεισφορά στην πορεία των "ζαχαρωτών" έχουν οι Μπολασί, Λουκάκου οι οποίοι συνεργάζονται με κλειστά μάτια για να διαπερνούν τις αντίπαλες άμυνες.

Μέχρι τώρα ο Μπολασί έχει δώσει τέσσερις ασίστ στον Λουκακού και αυτό τους κάνει το δίδυμο με την καλύτερη συνεργασία έως τώρα στην Αγγλία.

Οι δυο τους όμως όπως όλα δείχνουν έχουν ένα μυστικό, το οποίο αποκάλυψε ο Μπολασί, και το οποίο τους έχει βοηθήσει μέχρι τώρα αρκετά.

Όπως είπε ο άσος από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό στην Liverpool Echo οι δυο τους συνεννοούνται στο γήπεδο χρησιμοποιώντας μια αφρικάνικη διάλεκτο, την Lingala, την οποία γνωρίζει τόσο ο Μπολασί όσο και Λουκακού.

"Είμαστε και οι δυο περήφανοι για την καταγωγή μας. Μας βοηθάει πολύ όταν μιλάμε στην δική μας γλώσσα, την Lingala, την οποία γνωρίζω και ξέρω ότι γνωρίζει και αυτός γιατί ένας ξάδερφος του παίζει μαζί μου στο Κονγκό. Μιλάμε αυτή τη γλώσσα στο γήπεδο και δεν υπάρχουν πολλοί αμυντικοί που μπορούν να καταλάβουν τη γλώσσα, οπότε μας δίνει ένα μικρό αβαντάζ" είπε ο Μπολασί.

Η Lingala είναι μια διάλεκτος την οποία μιλάνε στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, στην Αγκόλα και στην Κεντρική Δημοκρατία της Αφρικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ