ΣΤΗΛΕΣ

Το Game of Thrones της Premier League

Το Game of Thrones της Premier League

Ξένη ιστοσελίδα παρομοιάζει τις κορυφαίες ομάδες της Premier League με τους μεγάλους οίκους του Game of Thrones. Οι διαιτητές της Νυχτερινής Φρουράς, ο Μπρένταν Ρότζερς ως Καλίσι και ο Ζοζέ Μουρίνιο ως Ολέννα Ταϊρέλ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα παρουσίασε η ιστοσελίδα sportskeeda.com , συγκρίνοντας τις κορυφαίες ομάδες της Premier League με τους μεγαλύτερους οίκους της ιδιαίτερα δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς, Game of Thrones.

Μάλιστα, συνδύασαν τα σήματα των ομάδων με τα οικόσημα των οίκων, με το αποτέλεσμα να είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Δείτε αναλυτικά ποιους χαρακτήρες της σειράς έχουν συνδέσει με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές και προπονητές.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Οίκος Λάνιστερ

Το Game of Thrones της Premier League

Η ομοιότητα μεταξύ των Λάνιστερς και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φτάνει πέρα από το κόκκινο χρώμα που μοιράζονται. Αφού έφυγε ο Τάιγουιν Λάνιστερ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον), ο οίκος (σύλλογος) βρίσκεται σε αταξία. Οι πολυέξοδες μεταγραφικές αποτυχίες των Άνχελ Ντι Μαρία και Ρανταμέλ Φαλκάο, κάνουν τον Εντ Γούντγουορντ να μοιάζει περισσότερο με τη Σέρσεϊ Λάνιστερ. Από την άλλη, διαθέτουν τεράστιο πλούτο στο Κάστερλι Ροκ (Ολντ Τράφορντ), που μπορεί να τους βοηθήσει πολύ στο να δημιουργήσουν συμμαχίες (να αγοράσουν παίκτες). Έχουν τον Τζέιμι Λάνιστερ (Γουέιν Ρούνι), έναν από τους καλύτερους μαχητές στο Γουέστερος. Απομένει να φανεί αν ο Κέβαν Λάνιστερ (Λουίς φαν Χάαλ) μπορεί να φέρει το σύλλογο πίσω στις μέρες δόξας του.

Λίβερπουλ - Οίκος Ταργκάρυεν

Το Game of Thrones της Premier League

Μα τις επτά κολάσεις, από πού να ξεκινήσω; Κυριάρχησαν και κατέκτησαν το Γουέστερος (Premier League) κάποτε για αρκετό καιρό, με τη βοήθεια του Αίγκον του Κατακτητή (Μπιλ Σάνκλι). Ωστόσο, με την άνοδο των Λάνιστερς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), έχουν τώρα χαθεί κάπου στην έρημο. Επί του παρόντος, κάνουν εμπόριο στη Μηρήν (Europa League). Κανείς δεν μπορούσε να το προβλέψει αυτό πίσω στις μέρες της δόξας τους. Ο ξεχωριστός Ραίγκαρ Ταργκάριεν (Στίβεν Τζέραρντ) πάλεψε γενναία αλλά απέτυχε. Η Νταϊνέρις Ταργκάριεν (Μπρένταν Ρότζερς) διχάζει την κοινή γνώμη, αλλά είναι υποσχόμενη. Με τον Ντρόγκον (Ντάνιελ Στάριτζ), τον Ραίγκαλ (Φιλίπε Κοουτίνιο) και τον Βισέριον (Τζόρνταν Χέντερσον) στο πλευρό τους, θα κατακτήσουν ξανά το Σιδηρούν Θρόνο (Premier League);

Άρσεναλ - Οίκος Σταρκ

Το Game of Thrones της Premier League

Είναι σωστό να πούμε ότι η τιμή (καλό ποδόσφαιρο) δεν τους εξυπηρετούσε πάντα και συχνά τους "σκότωνε". Έχουν περάσει οι μέρες που είχαν ένα φρούριο σαν το Γουίντερφελ (Χάιμπουρι), όπου ζούσαν μέρες δόξας. Φαίνεται να τους λείπει αυτό το δολοφονικό ένστικτο που διαθέτουν οι άλλοι μεγάλοι οίκοι. Επίσης, έχουν προδοθεί από τον Πίτερ Μπέιλις (Ρόμπιν φαν Πέρσι), που πήγε στους Λάνιστερς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), αφού συμμάχησε με τους Σταρκς. Από την άλλη, παραμένουν ένας μεγάλος οίκος και προσπαθούν να βρουν το δρόμο τους μετά από χρόνια αγώνα. Έχουν τον Νεντ Σταρκ (Αρσέν Βενγκέρ) τους μαζί τους, οπότε δεν έχουν χαθεί όλα. Απομένει να φανεί πού μπορεί να τους πάει, με τους Μπραν (Μεσούτ Εζίλ - όπως ο Μπραν μπορεί να δει αυτά που οι άλλοι δεν μπορούν), Άρια (Αλέξις Σάντσες) και Σάνσα (Σάντι Καθόρλα) στο πλευρό του.

Τσέλσι - Οίκος Ταϊρέλ

Το Game of Thrones της Premier League

Η Ολέννα Ταϊρέλ (Ζοζέ Μουρίνιο) έχει φροντίσει να δυναμώσουν και παραμείνουν ένας από τους μεγάλους παίκτες στο Γουέστερος. Οι τακτικές του Μουρίνιο, όπως της Ολέννα, είναι έξυπνες κι έχουν βοηθήσει το σύλλογο να υψώσει το ανάστημά του. Παρά το γεγονός ότι ο Μέις Ταϊρέλ (Ρομάν Αμπράμοβιτς) έχει πάρει μερικές αμφισβητήσιμες αποφάσεις, συνολικά έχει συνεισφέρει στην ανάπτυξη του οίκου. Για τον Λόρας Ταϊρέλ (Εντέν Αζάρ), μπορούν να καυχιούνται ότι είναι ένας από τους καλύτερους μαχητές (παίκτες) στο Γουέστερος, και για τη Μάργκερι Ταϊρέλ (Ντιέγκο Κόστα), ότι είναι ένα άτομο που ξέρει πολύ καλά πού βρίσκεται ο στόχος. Ο πλούτος τους, μαζί με την πανουργία της Ολέννα, θα φροντίσουν ώστε να παίξουν κύριο ρόλο στα δρώμενα του Γουέστερος τα επόμενα χρόνια.

Μάντσεστερ Σίτι - Οίκος Μαρτέλ

Το Game of Thrones της Premier League

Μισούν τους Λάνιστερς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) όσο τίποτα. Η δύναμή τους πηγάζει από τον πλούτο τους κι επειδή έχουν λαμπρούς μαχητές στις τάξεις τους. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο ισχυρούς οίκους στο Γουέστερος. Η δεξιότητα των Φιδιών της Ερήμου - Τυέν Σαντ (Σέρχιο Αγουέρο), Ομπάρα Σαντ (Νταβίδ Σίλβα) και Νυμέρια Σαντ (Σαμίρ Νασρί) συχνά αφήνουν τους αντιπάλους ανήσυχους και σαστισμένους. Η ωμή δύναμη και οι μαχητικές ικανότητες του Άρηο Χότα (Γιαγιά Τουρέ) προσδίδουν μία ακόμη διάσταση του εντυπωσιακού στρατού τους. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα αμφιβολίες για τον επικεφαλής, Ντοράν Μαρτέλ (Μανουέλ Πελεγκρίνι). Το αν μπορεί ή όχι να κουμαντάρει αυτόν τον εντυπωσιακό στρατό, θα φανεί σύντομα.

Τότεναμ - Οίκος Γκρέιτζοϊ

Το Game of Thrones της Premier League

Σαν τους Γκρέιτζοϊς, οι Σπερς πάντα ήθελαν να πετύχουν περισσότερα από όσα ήταν ικανοί (να πετύχουν). Αναρωτιόμαστε ποια τρέλα τούς κάνει να πιστεύουν πως μπορούν να πάρουν το πρωτάθλημα, πόσω μάλλον να κατακτήσουν το Βορρά (βόρειο Λονδίνο). Έχουν δύσκολη σχέση με τους Σταρκς (Άρσεναλ) και πάντα πάλευαν μαζί τους για την εξουσία στο Βορρά. Ο Θίον Γκρέιτζοϊ (Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ), που μεγάλωσε με τους Σταρκ (Άρσεναλ), είναι τώρα χαμένη υπόθεση. Αν είναι να φτάσουν κάπου, ο Χάρι Κέιν (Άσα Γκρέιτζοϊ) είναι η μόνη τους ελπίδα. Παρά το γεγονός ότι ο Έουρον Γκρέιτζοϊ (Ντάνιελ Λίβι) πιθανόν να έχει κάποιον άσο στο μανίκι, δεν θα πόνταρα ακόμα πάνω του.

Διαιτητές - Νυχτερινή Φρουρά

Το Game of Thrones της Premier League

"Δεν ξέρεις τίποτα, Χάουαρντ Γουέμπ" (εκ του "Δεν ξέρεις τίποτα, Τζον Σνόου")

Αυτοί είναι οι φύλακες του βασιλείου. Το προστατεύουν, αλλά έχουν πολύ μικρή αναγνώριση. Και συχνά κατηγορούνται ότι παίρνουν το μέρος κάποιων οίκων. Δεν είναι εύκολη δουλειά, αλλά συχνά οι άνθρωποι τούς αγνοούν. Πρέπει συνέχεια να ασχολούνται με τους άγριους (βουτηχτές, όσους κάνουν σκληρά τάκλιν) και πρέπει να τους φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης. Οι άντρες της Νυχτερινής Φρουράς χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: ανιχνευτές (διαιτητές), οικονόμοι (επόπτες) και χτίστες (4οι διαιτητές). Οι ανιχνευτές είναι αυτοί που συνήθως έχουν το πιο δύσκολο έργο από τους τρεις και πρέπει να ασχολούνται με τους άγριους πιο συχνά από τους υπόλοιπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ