ΣΤΗΛΕΣ

Το backstage της συντριβής της Μικρονησίας

Το backstage της συντριβής της Μικρονησίας

Γεγονότα που προκαλούν μόνο γέλιο έγιναν στον αγώνα της Μικρονησίας με το Βανουάτου που ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 46-0.

Ένας δημοσιογράφος του "Guardian" βρέθηκε και παρακολούθησε από κοντά τους αγώνες του "Ειρηνικού" και έγινε αυτόπτης μάρτυρας των όσων έγιναν εκεί με θύμα την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Μικρονησίας.

Όπως σας ενημερώσαμε στα τρία παιχνίδια που έδωσε γνώρισε ισάριθμες ήττες με το συνολικό σκορ στα γκολ να είναι 114-0.

Μια εικόνα των όσων έγιναν στον αγώνα με το Βανουάτου μας δίνει τα όσα ανέβασε στον επίσημο λογαριασμό του ο δημοσιογράφος του "Guardian". Πριν από τον αγώνα ο βοηθός προπονητή της ομάδας το μόνο που ζητούσε είναι ένα γκολ θυμίζοντας τον Αλκέτα Παναγούλια στο Μουντιάλ του 94'. "Θέλουμε μόνο να πετύχουμε ένα γκολ" ήταν το χαρακτηριστικό του σχόλιο, αν και η επιθυμία του δεν έγινε πράξη.

Το Βανουάτου πριν από την έναρξη του αγώνα έπρεπε να κερδίσουν με τουλάχιστον 30-0 για να πάρουν την πρόκριση. Πιθανότατα και 40-0. Το σκορ όμως στο 4' ήταν ήδη 3-0.

Περίπου 21 λεπτά αργότερα το σκορ ήταν 12-0

Με το σκορ στο 15-0 μετά από μισή ώρα χρειαζόταν ένα διάλειμμα για όλους.

Στο ημίχρονο και με το σκορ στο 24-0 ο προπονητής κ. Φόστερ (σ.σ. ο κύριος με το γκρι καπέλο) προσπαθεί να ανεβάσει το ηθικό της ομάδας του.

Μέχρι και ο άνθρωπος που κρατούσε το σκορ δεν άντεξε και έφυγε...

Μάλιστα, υπήρξε και στιγμή κατά την οποία κανείς δεν ήξερε το σκορ.

Αυτός είναι ο δήμιος της Μικρονησίας, Τζιν Κάλτακ, ο οποίος σκόραρε 16 γκολ.

Για το τέλος η ερώτηση της ημέρας. Θα μπορούσε ο Μέσι να νικήσει μόνος του ολόκληρη της ομάδας της Μικρονησίας;

Για την ιστορία όμως οφείλουμε να σημειώσουμε ορισμένα πράγματα. Το δυστύχημα για το Βανουάτου είναι ότι τα 46 γκολ που πέτυχαν δεν πρόκειται ποτέ να καταμετρήσουν σε κανένα επίσημο στοιχείο αφού η Μικρονησία δεν ανήκει στην FIFA. Επίσης, πρέπει να δώσουμε και ένα σημαντικό άλλοθι στην ομάδα της Μικρονησίας αφού για 18 μήνες δεν είχε δώσει κανένα απολύτως αγώνα.

Όπως και να έχει η επίδοση της ομάδας θα μείνει στην ιστορία των αγώνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ