ΣΤΗΛΕΣ

Το αυτοκαλάθι της χρονιάς από τον Μάρσαλ

Το αυτοκαλάθι της χρονιάς από τον Μάρσαλ
Μάρσαλ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ζερμέιν Μάρσαλ έκανε την γκάφα της χρονιάς στο ματς της Κηφισιάς με τον Άρη, αφού πέτυχε καλάθι στην δική του μπασκέτα με αποτέλεσμα το ματς να πάει σε δεύτερη παράταση (VIDEO).

Απίστευτο, αδιανόητο, "τρελό" φινάλε στο Ζηρίνειο, εκεί όπου ο Ζερμέιν Μάρσαλ οδήγησε τον δεύτερο προημιτελικό της Κηφισιάς με τον Άρη στη δεύτερη παράταση σκοράροντας... αυτοκαλάθι!!!

Ο Αμερικανός της Κηφισιάς πήρε την πάσα από τον Στίγκερς και... ασυναίσθητα σούταρε προς το καλάθι της ομάδας του, σκοράροντας με ταμπλό και κάνοντας το 95-95! Οι γηπεδούχοι... πάγωσαν μετά το αυτοκαλάθι του Μάρσαλ, ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει την γκάφα της χρονιάς !

Εν συνεχεία οι "κίτρινοι" επικράτησαν με 103-108 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά των playoffs με 2-0 νίκες, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός - Κολοσσός Ρόδου.

Δείτε το πραγματικά απίστευτο βίντεο.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΛΙΑΝΙΤΗ

Κάτι ανάλογο με το καλάθι του Ζερμέιν Μάρσαλ στο Ζηρίνειο είχε γίνει κάτι παραπάνω από 28 χρόνια πριν στις 2 Ιανουαρίου του 1988 στο κλειστό της Καισαριανής στο παιχνίδι της Νήαρ Ηστ με τον Φίλιππο Θεσσαλονίκης και πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Πουλιανίτη και πάλι στο τέλος της πρώτης παράτασης. Σε ένα παιχνίδι που είχε λήξει ισόπαλο στην κανονική του διάρκεια με 72-72 και στο τέλος της παράτασης η ομάδα της Καισαριανής επικράτησε με 80-77 στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής.

Συγκεκριμένα 17" πριν τη λήξη της παράτασης η Νήαρ Ήστ που προηγείται με 78-77 έχει κερδίσει φάουλ. Μετά την εκτέλεση του απ’ έξω οι παίκτες του Φιλίππου κερδίζουν την μπάλα και ο Πουλιανίτης προς γενική έκπληξη πηγαίνει προς το δικό του καλάθι και διαμορφώνει το τελικό 80-77. Σε ένα χρονικό σημείο όπου είχε επανέλθει στο παιχνίδι και για πρώτη φορά στην παράταση με την αντίδρασή του έδειξε φανερά επηρεασμένος από την ένταση του αγώνα αλλά και την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στις κερκίδες και… μπέρδεψε τα καλάθια.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΑΛΑΘΙ

Σύμφωνα με τον κανονισμό της FIBA, το... αυτοκαλάθι μετράει κανονικά σε περίπτωση που γίνει λόγω λάθους κι όχι εσκεμμένα. Ο Ζερμέιν Μάρσαλ σκόραρε στο καλάθι της ομάδας του δίχως να... ξέρει τι κάνει και γι αυτό οι τρεις διαιτητές της αναμέτρησης ορθώς το μέτρησαν. Το επισημαίνουμε γιατί τον Φεβρουάριο, σε αγώνα της ΑΕΚ Λάρνακας με την Τσμόκι Μινσκ για τους "16" του FIBA Europe Cup ο Τζάστιν Γκρέι είχε σκοράρει επίτηδες κατά της ομάδας του για να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση, ώστε η ομάδα από τη Λευκορωσία να διεκδικήσει την πρόκριση στο έξτρα πεντάλεπτο. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από το γεγονός πως η ομάδα του έπρεπε να καλύψει το -5 της ήττας στο παιχνίδι που έγινε στην Κύπρο.

Θυμηθείτε τι είχε γίνει τότε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ