ΣΤΗΛΕΣ

Το ανατρεπτικό fistball

Το ανατρεπτικό fistball

Το fistball είναι ένα άθλημα που μοιάζει με το βόλεϊ και το τένις αλλά δεν έχει καμία σχέση με ότι έχεις δει μέχρι τώρα. (VIDEO)

Το fistball υπάρχει σαν άθλημα από τα αρχαία χρόνια, ωστόσο φαίνεται ότι σιγά σιγά κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους σε όλο τον κόσμο. Στη χώρα μας ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο και για αυτό το λόγο σας το παρουσιάζουμε.

Αφορμή για αυτό το κείμενο στάθηκε ένα βίντεο το οποίο έγινε viral το τελευταίο διάστημα με πρωταγωνιστές ορισμένους από τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο.

Τι είναι όμως το fistball; Φέρτε στο μυαλό σας ένα κράμα βόλεϊ και τένις. Παίζεται σε ένα γήπεδο μήκους 50 μέτρων και πλάτος 20 με τις δύο περιοχές να χωρίζονται με φιλέ ύψους δύο μέτρων. Οι αθλητές έχουν το δικαίωμα να ακουμπούν την μπάλα με τα χέρια τους αρκεί πάντα η παλάμη τους να είναι κλειστή.

Το σερβίς γίνεται από προκαθορισμένη περιοχή που βρίσκεται τρία μέτρα μακριά από το φιλέ, ενώ κάθε ομάδα έχει πέντε παίκτες οι οποίοι χωρίζονται σε συγκεκριμένες θέσεις. Σκοπός για κάθε ομάδα είναι να συμπληρώσει τέσσερα νικηφόρα σετ των 11 πόντων.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι πριν από λίγες ημέρες έγινε το παγκόσμιο κύπελλο το οποίο και κατέκτησε η Γερμανία.

Δείτε το σχετικό βίντεο παρουσίασης του αθλήματος:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ