ΣΤΗΛΕΣ

Συνεχίζει ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο

Συνεχίζει ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο
PHOTOGRAPH: HIROKI WATANABE/GETT

Ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, ο Ιάπωνας Καζουγιόσι Μιούρα, υπέγραψε επέκταση συμβολαίου με την ομάδα της Γιοκοχάμα και έτσι θα συνεχίσει να παίζει μέχρι τα 50 του.

Σπάει όλα τα κοντέρ ο Καζουγιόσι Μιούρα καθώς είναι 48 χρονών αλλά αυτό δεν εμπόδισε την ομάδα του, τη Γιοκοχάμα, που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του ιαπωνικού πρωταθλήματος, να του προσφέρει νέο συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το μακρινό 1986, πριν από 29 χρόνια και υπέγραψε στην Γιοκοχάμα το πρώτο του συμβόλαιο το 2005. Έχει αγωνιστεί στην Ιταλία με τα χρώματα της Τζένοα αλλά και στην Βραζιλία με τη Σάντος.

Στα δέκα χρόνια που έχει αγωνιστεί στην εθνική ομάδα της Ιαπωνίας, ο 48χρονος Μιούρα έχει σκοράρει 55 γκολ σε 89 εμφανίσεις.

Ο ίδιος δήλωσε: "Είμαι ευγνώμων στο επιτελείο της ομάδας αλλά και τους οπαδούς που πάντα με υποστήριζαν, θα συνεχίσω να δίνω ότι έχω για την ομάδα".

Το παράξενο είναι πως όταν θα ολοκληρωθεί το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε θα είναι μερικούς μήνες πριν κλείσει τα 50 του χρόνια. Τέλος να αναφέρουμε πως φέτος μετρά τρία γκολ σε δεκαέξι παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ