ΣΤΗΛΕΣ

Σπατάλη 750.000 δολαρίων!

Σπατάλη 750.000 δολαρίων!

Πενήντα τόνους χώμα έριξαν οι Αμερικανοί στο Petco Park του Σαν Ντιέγκο, προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαμόρφωση ενός κορτ για το Davis Cup (time-lapse video).

Όσο όμορφο κι αν είναι το αποτέλεσμα, οι Αμερικανοί στέκονται στα τεράστια ποσά που δαπανήθηκαν για να κατασκευαστεί ένα τένις κορτ σε γήπεδο μπέιζμπολ!

Μολονότι υπήρξε συνεισφορά από χορηγούς από τους λογαριασμούς της αμερικανικής ομοσπονδίας τένις βγήκαν μεγάλα ποσά. Στα 750.000 δολάρια ανέρχεται το κόστος κατασκευής γηπέδου τένις στο "Petco Park", την έδρα των Σαν Νιέγκο Πάντρες.

Η αφορμή ήταν η αναμέτρηση για το Davis Cup με τη Μεγάλη Βρετανία που ξεκινάει σε λίγες ώρες. Περισσότεροι από 50 τόνοι χώμα χρησιμοποιήθηκαν για να στρωθεί η επιφάνεια.

Το χώμα που έχουμε μάθει να βλέπουμε στα ευρωπαϊκά τουρνουά αποτελεί σπάνια εικόνα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχουν χωμάτινα γήπεδα στην Αμερική με γκριζοπράσινη επιφάνεια (σ.σ. στο Αμέλια Άιλαντ και στο Τσάρλεστον που φιλοξενούν τουρνουά της WTA), η οποία είναι αρκετά γρήγορη.

Σύμφωνα με τον Τζεφ Ράιαν της αμερικανικής ομοσπονδίας το χώμα ήταν η επιλογή των παικτών της ομάδας, αφού γνωρίζουν καλά πως το χώμα είναι η χειρότερη επιφάνεια του Άντι Μάρεϊ, του αστεριού της βρετανικής ομάδας.

Το γήπεδο τένις έχει χωρητικότητα 8.000 θέσεων. Φυσικά πρόκειται για προσωρινή κατασκευή. Παρακολουθείστε ένα video με τη μέθοδο time-lapse και τη μετατροπή του γηπέδου μπέιζμπολ σε τένις κορτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ