ΣΤΗΛΕΣ

Σεισμός, σεισμός της Λέστερ ο λαός

Σεισμός, σεισμός της Λέστερ ο λαός

Σύμφωνα με έρευνα του Hazel Community Primary School, προκλήθηκε ένας μικρός σεισμός από τους πανηγυρισμούς των οπαδών της Λέστερ στο γκολ που πέτυχε η ομάδα τους στην αναμέτρηση με τη Νόριτς.

Όταν η Λέστερ σημείωσε γκολ στο 89ο λεπτό στην αναμέτρηση με τη Νόριτς στις 27 Φεβρουαρίου, οι οπαδοί της πανηγύρισαν τόσο έξαλλα που προκάλεσαν έναν μικρό σεισμό, σύμφωνα με μελέτη που έκανε το Hazel Community Primary School.

Τα δεδομένα από το συγκεκριμένο σχολείο πήρε στα χέρια του ένας φοιτητής γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο του Λιντς, ο οποίος λίγο καιρό πριν είχε εγκαταστήσει στο Hazel ένα νέο μηχάνημα προκειμένου να καταγράψει οποιαδήποτε δραστηριότητα. Το εν λόγω σχολείο βρίσκεται, μόλις, 500 μέτρα μακριά από το "King Power Stadium", έδρα της Λέστερ.

"Όταν αναλύαμε τα δεδομένα παρατηρήσαμε πως υπήρχε διαρκώς αυξανόμενη δραστηριότητα από το γήπεδο", δήλωσε ενώ συνέχισε λέγοντας: "Περαιτέρω μελέτη μας έδειξε πως κάθε φορά που σκοράρει η Λέστερ, εκλύεται τόση ενέργεια από τους οπαδούς που προκαλούν μικρούς σεισμούς".

Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται "Vardyquake" (λόγω του επιθετικού της Λέστερ, Τζέιμι Βάρντι) και ο μεγαλύτερος σεισμός που καταγράφηκε είναι 0.3 ρίχτερ.

Σεισμός, σεισμός της Λέστερ ο λαός
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ