ΣΤΗΛΕΣ

Ρατσιστικά συνθήματα για το... πέος του Λουκακού

Manchester United's Romelu Lukaku celebrates after scoring his side third goal during the English Premier League soccer match between Manchester United and Everton at Old Trafford in Manchester, England, Sunday, Sept. 17, 2017. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester United's Romelu Lukaku celebrates after scoring his side third goal during the English Premier League soccer match between Manchester United and Everton at Old Trafford in Manchester, England, Sunday, Sept. 17, 2017. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναμένεται να ζητήσει από τους φιλάθλους της να σταματήσουν τα συνθήματα για το μέγεθος του... πέους του Ρομελού Λουκακού, λόγω ρατσιστικού υποβάθρου.

Ο φορέας κατά των διακρίσεων στο ποδόσφαιρο "Kick It Out" έλαβε μέτρα για συνθήματα με ρατσιστική χροιά που ακούγονται συχνά τη φετινή σεζόν στο "Ολντ Τράφορντ" και αφορούν το... πέος του Ρομελού Λουκακού.

Ο οργανισμός επικοινώνησε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ώστε ο σύλλογος να ζητήσει από τους φιλάθλους του να σταματήσουν να τραγουδούν τα συγκεκριμένα "ρατσιστικά" συνθήματα, όπως τονίζουν.

"Τα ρατσιστικά στερεότυπα δεν είναι ποτέ αποδεκτά, ανεξαρτήτως εάν έχουν πρόθεση τη στήριξη για έναν παίκτη", αναφέρει μεταξύ άλλων το "Kick It Out", που υποστηρίζει ότι τα συνθήματα για το μέγεθος του μορίου του Βέλγου επιθετικού είναι "προσβλητικά και αποτελούν διάκριση".

Το "Kick It Out" υποστηρίζει ότι έλαβε "υπόψιν υλικό φερόμενων ρατσιστικών συνθημάτων από τους φιλάθλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που προέκυψε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου (σ.σ. το παιχνίδι απέναντι στη Βασιλεία για το Champions League). Επικοινωνήσαμε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σχετικά με το ζήτημα και θα εργαστούμε στενά μαζί τους και με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία για να διασφαλίσουμε ότι θα αντιμετωπιστεί σωστά".

Οι "κόκκινοι διάβολοι", από την πλευρά τους, επιθυμούν να επιλύσουν άμεσα το ζήτημα, ενώ περιμένουν από το νομικό τμήμα να μάθουν εάν τα συνθήματα θεωρούνται και ποινικά κολάσιμα, με συνέπεια να επισύρουν περαιτέρω επιπτώσεις.

Photo credits: AP Photo/Rui Vieira

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ