ΣΤΗΛΕΣ

Πρώτη νίκη για την εθνική Γκουάμ!

Πρώτη νίκη για την εθνική Γκουάμ!

Ελάχιστοι γνωρίζουν πού βρίσκεται η νήσος Γκουάμ στο χάρτη. Η εθνική ομάδα πέτυχε την πρώτη της νίκη σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πραγματικός άθλος. (VIDEO)

Πραγματικός άθλος αν σκεφτεί κανείς ότι το προτελευταίο ματς της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου τη νήσου Γκουάμ - για προκριματικά Μουντιάλ - έληξε με ήττα 16-0 από την αντίστοιχη του Τατζικιστάν, το 2000.

Στο ηφαιστειογενές νησί του Ειρηνικού Ωκεανού, το οποίο αποτελεί στρατιωτική βάση των ΗΠΑ κατοικείται από 180.000 ανθρώπους, πού να μιλήσεις για ποδόσφαιρο; Μία λέξη, μάλλον άγνωστη. Μέχρι πρότινος, τουλάχιστον.

Η εθνική ομάδας της Γκουάμ νίκησε με 1-0 την αντίστοιχη του Τουρκμενιστάν για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, στην πρώτη εντός έδρας αναμέτρηση για την πρώτη. Πρώτη νίκη σε ματς προκριματικών Μουντιάλ, στο πρώτο εντός έδρας ματς. Τα ρεκόρ, δε σταματούν εδώ. Πρώτο ματς στο νησί, στο οποίο κόπηκαν εισιτήρια. Πρώτο ποδοσφαιρικό παιχνίδι που μεταδόθηκε στην τοπική τηλεόραση.

Είναι βέβαιο ότι η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γκουάμ δεν θα βρίσκεται στη Ρωσία, το καλοκαίρι του 2018. Αλλά το ποδόσφαιρο έχει μπει στη ζωή των κατοίκων του νησιού. Ποτέ δεν είναι αργά για μία εθνική ομάδα ποδοσφαίρου που βρίσκεται στην 176η θέση της FIFA, με την 160ή να είναι η ανώτερη που έχει καταλάβει στην ιστορία της...

Πρώτη νίκη για την εθνική Γκουάμ!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ