ΣΤΗΛΕΣ

Προπόνηση μέσω videowall και iPad η Χόφενχαϊμ

Προπόνηση μέσω videowall και iPad η Χόφενχαϊμ

Ο 29χρονος τεχνικός της Χόφενχαϊμ, Γιούλιαν Νάγκελσμαν, χρησιμοποιεί πιλοτικά videowall στην προπόνηση της ομάδας για να δείχνει τα λάθη άμεσα στους παίκτες.

Ο κορυφαίος προπονητής της περσινής Bundesliga, Γιούλιαν Νάγκελσμαν, έχει βαλθεί να καταπλήξει το κοινό και φέτος. Ο 29χρονος τεχνικός που οδήγησε τη Χόφενχαϊμ στην 4η θέση πέρυσι, φαίνεται πως παραμένει ένα βήμα μπροστά από τους αντιπάλους του, με μία επαναστατική κίνηση στην προπόνηση.

Ο λόγος για το videowall που κατασκευάστηκε στην άκρη του κεντρικού από τα γήπεδα όπου κάνει προπόνηση ο σύλλογος και στο οποίο μεταδίδεται η διαδικασία σε ζωντανό χρόνο.

Πρόκειται για μία γιγαντοοθόνη 6Χ3 μέτρων, η οποία τροφοδοτείται από τέσσερις κάμερες. Δύο βρίσκονται στην κορυφή, ψηλά και μακριά από τη γραμμή του άουτ και μία πίσω από κάθε εστία. Το περιεχόμενο κάθε κάμερας μπορεί να προβληθεί οποιαδήποτε στιγμή στη γιγαντοοθόνη.

Προπόνηση μέσω videowall και iPad η Χόφενχαϊμ

Το τεχνικό επιτελείο χειρίζεται τις κάμερες και σταματάει, γυρίζει ή πάει μπροστά την ταινία ώστε να προβάλλει στο videowall συγκεκριμένα σημεία από την προπόνηση. Στη συνέχεια, ο Νάγκελσμαν έχει τη δυνατότητα να εξηγήσει τις διάφορες καταστάσεις της προπόνησης πολύ πιο λεπτομερώς, από τέσσερις διαφορετικές γωνίες λήψεις από όπου έχει εικόνα.

"Εάν όλα πάνε καλά με το σύστημα, μπορούμε να έχουμε τους παίκτες στις θέσεις που θα έχουν σε διάφορες φάσεις του αγώνα και να τους δείχνουμε τις λύσεις. Γι' αυτό, έχω ένα iPad στο χέρι μου, με το οποίο μπορώ να ελέγχο τις κάμερες. Όταν σταματάω μια φάση, έχω τη δυνατότητα να ζωγραφίσω τη λύση και τις προτάσεις για βελτίωση, όλα από το iPad", δήλωσε ο Νάγκελσμαν.

Το σύστημα του videowall βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση μιας εβδομάδας. Εάν αποδειχθεί επιτυχία, τότε αναμένεται να υιοθετηθεί και από άλλες ομάδες της Bundesliga.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ