ΣΤΗΛΕΣ

Οπαδοί της Λέφσκι έκαναν κηδεία στην ΤΣΣΚΑ

Οπαδοί της Λέφσκι έκαναν κηδεία στην ΤΣΣΚΑ

Το "αιώνιο" ντέρμπι της Βουλγαρίας μεταξύ ΤΣΣΚΑ και Λέφσκι εξελίχθηκε σε παρωδία, αφού οι οπαδοί της δεύτερης έκαναν... κηδεία στην πρώτη. Διαβάστε τον λόγο.

Στις 9 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, η ΤΣΣΚΑ Σόφιας, ο μεγαλύτερος ποδοσφαιρικός σύλλογος της Βουλγαρίας, κήρυξε πτώχευση. Ενάμιση μήνα μετά, στο "αιώνιο" ντέρμπι με την Λέφσκι, οι οπαδοί των φιλοξενούμενων της έκαναν κηδεία. Με τη... χριστιανική έννοια του όρου.

Η εταιρία που κατείχε τις μετοχές της 31 φορές πρωταθλήτριας Βουλγαρίας χρεοκόπησε λόγω 16.000.000 ευρώ χρέους σε πιστωτές. Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας και ένας από τους πιο πλούσιους επιχειρηματίες στη χώρα, ο Γκρίσα Γκάντσεφ, αποφάσισε να δημιουργήσει νέα εταιρική οντότητα, με συγχώνευση της εταιρίας που κατείχε τα δικαιώματα της τρίτης μεγαλύτερης ομάδας της χώρας, της Λίτεξ Λόβετς, καθώς και ακόμα ενός συλλόγου, της Τσάβνταρ Ετρόπολε. Η νέα εταιρία πλέον είχε στην κατοχή της μία νέα ομάδα, την ΤΣΣΚΑ-Σόφια, η οποία πάντως αδειοδοτήθηκε από τη λίγκα της χώρας για να συνεχίσει στην πρώτη κατηγορία (η Λίτεξ αρχίζει ξανά από την τρίτη κατηγορία).

Οι οπαδοί της Λέφσκι των 26 πρωταθλημάτων βρέθηκε στο "Μπαλγκάρσκα Άρμια" για το μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής μεταξύ των δύο ομάδων και οι οπαδοί της αποφάσισε να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για το... ξόδι της ΤΣΣΚΑ. Ένας φίλαθλος, ντυμένος ιερέας, έψαλε στη... νεκρώσιμο ακολουθία, η οποία άρχισε με την πορεία προς το γήπεδο και συνεχίστηκε στην εξέδρα των φιλοξενουμένων. Μέχρι και φέρετρο είχαν φροντίσει να φέρουν μαζί τους οι οπαδοί της Λέφσκι....

Το αποτέλεσμα του αγώνα, πάντως, δεν ήταν αντάξιο όλων όσων ετοίμασαν οι φιλοξενούμενοι, αν και το τελικό 1-1 τους κρατά έξι βαθμούς πιο ψηλά από τον αντίπαλό τους.

Οπαδοί της Λέφσκι έκαναν κηδεία στην ΤΣΣΚΑ
Οπαδοί της Λέφσκι έκαναν κηδεία στην ΤΣΣΚΑ
Οπαδοί της Λέφσκι έκαναν κηδεία στην ΤΣΣΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ